BEŞİKTAŞ: Matem var

Beşiktaş’ta matem vardı. Beşiktaş Belediyesi ve çalışanları Özgecan’ın vahşice katledilmesini lanetlemek adına siyaha büründü.
Beşiktaş Belediyesi resmi sitesinde konu aynen şöyle duyuruldu:
Beşiktaş Belediyesi çalışanları, Levent Hizmet Binası önünde Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla sessiz çığlık eylemi gerçekleştirdi.

Sosyal medya üzerinden “Özgecan İçin Siyah Giyin” kampanyasına destek vererek baştan aşağı siyah giyinen çalışanlar yakalarına da “Şiddete Hayır, Barışa Evet” anlamına gelen mor kurdele taktılar. Eyleme katılan çalışanlar ve vatandaşlar Özgecan Aslan ve kadın cinayetlerine kurban giden tüm kadınlar için on dakikalık sessiz çığlık eylemi gerçekleştirdiler.

“Sessiz Çığlık” eylemi ardından basın açıklaması yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Başka Özgecan’lar ölmesin diye uğraşacağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Hazinedar yaptığı konuşmada; “Bugün burada, hayatının baharında hunharca katledilen masum meleğimiz Özgecan Aslan için toplandık. Yirmi yaşındaki gencecik üniversiteli kızımızın uğradığı akıllara durgunluk veren vahşet hepimizin yüreğini dağladı. Bu olay beni çok derinden etkiledi. Münferit diyemeyeceğimiz toplumsal bir sorun haline dönüşen kadın cinayetleri yüreklerimizi dağlıyor. Masum meleğimiz Özgecan’ın bayraklaştırdığı bu kadın cinayetleri karşısında artık sessizliğimizle tüm Özgecan’ların sesi olacağız. Tüm yurtta Özgecan Aslan cinayetini protesto eden gösteriler düzenlendi ve bu olay Türkiye’de gittikçe artan kadına şiddet olgusunun bayrağı haline geldi. Beşiktaş Belediyesi olarak bizler de olayın hemen ardından Özgecan Aslan’ın ailesine taziye mesajımızı ilettik, acılarını paylaştık. Ancak böyle bir acı karşısında yüreği kor ateşlerle yanan bir aileye ne söylenebilir ki?” dedi.

Sessiz Çığlığımzla Tüm Özgecan’ların Sesi Olacağız…

Hazinedar, “STK’lar, kadın dernekleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarla geliştireceğimiz bir yol haritasıyla Beşiktaş’tan Türkiye’ye açılarak kadına şiddete artık dur demeliyiz. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak bunun için elimizden geleni yapacağız ve başka Özgecan’lar ölmesin, kadına şiddet dursun ve tabii ki en ağır şekilde cezalandırılsın diye uğraşacağız. Toplumda cezaların yetersizliği konusunda genel bir kanaat olduğunu biliyoruz ve parti olarak da bu konuda çalışmalar yaptığımızı özellikle belirtmek isterim. Türkiye’de kadına uygulanan her türlü şiddeti kınıyoruz ve bu toplumsal sorunla mücadelede kadının yanındayız. “Beşiktaş dayanışmadır, Beşiktaş kardeşliktir” bilinciyle tüm Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının kadına şiddet konusunda yapacağımız çalışmalarda yüreklerini ortaya koyacaklarına inancım tamdır.” şeklinde konuştu. Eylem, “Şiddete Hayır”, “Ölmek İstemiyoruz” ve “Hepimiz Özgecan’ız” sloganları ile son buldu.