SPOR: BJK: 3-Bursaspor: 2

Maçın 90. dakikasında Demba Ba, kullandığı penaltı vuruşunda topu kalenin ortasına gönderdi ve top ağlarla buluştu. 90. dakikasında gol geldi ve Demba Ba penaltıdan attı.
İşte detaylar:
90’Demba Ba, kullandığı penaltı vuruşunda topu kalenin ortasına gönderdi ve top ağlarla buluştu.
90’GOL! Demba Ba (p)
90’PENALTI VE KIRMIZI KART! Gelişen Beşiktaş atağında Kerim, ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda Şener’in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar penaltı. Şener kırmızı kart gördü.
90’Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
90’Bursaspor kalecisi Harun’un uzun topunu Civelli kafasıyla indirdi ve Atiba’dan seken topa sağ çaprazdan Ozan çok sert vurarak skora bir kez daha dengeyi getirdi.
90’GOL! Ozan Tufan
89’Bursaspor’da Bekir Yılmaz’ın yerine Enes Ünal oyunda.
88’Beşiktaş, maçı kazandığı takdirde Spor Toto Süper Lig’de 20. haftayı lider bitirecek.
87’Beşiktaş, baskıyı arttırdı ve golü buldu. Sol kanatta topla buluşan Gökhan, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip rakibinden sıyrıldı ve açıyı bulup ceza yayından kaleye çok sert ve düzgün bir şut çekti ve top ağlarla buluştu.
87’GOL! Gökhan Töre
86’Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Atiba’nın pasında topla buluşan Kerim’in ceza alanına yerden pasında savunma topa ayak koydu.
85’Beşiktaş’ın baskısı sürüyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.
84’Beşiktaş sağ kanattan paslaşarak köşe vuruşu kullandı. Topla buluşan Serdar’ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topu almak için hareketlenen Atınç, rakibini yere indirdi ve sarı kart gördü.
83’Siyah beyazlılar, sol kanattan serbest vuruş kullandı. Sosa’nın ortasında kafalardan seken top sağ direğin hemen yanından kornere çıktı.
82’Yeşil beyazlılarda Cedric Bakambu’nun yerine Samuel Holmen oyunda.
81’Bursaspor’da birazdan oyuncu değişikliği olacak.
79’Beşiktaş yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Josue, Franco’ya faul yaptı.
78’Bir başka Bursaspor atağında Belluschi’nin uzak mesafeden sert şutunda top üstten dışarıya gitti.
77’Bu kez gelişen Bursaspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topa buluşan Josue’nin ceza alanına ara pasında savunma araya girdi.
76’Siyah beyazlılar, rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Bursaspor tüm hatlarıyla savunmada…
75’Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada ceza alanı içinde tam bir karambol yaşandı ve Bursaspor savunması topu zor da olsa uzaklaştırdı.
74’Atağın devamında bu kez Gökhan, Oğuzhan’ın pasıyla ceza alanına girio sert bir şut çekti Harun son anda topu kornere gönderdi.
73’Beşiktaş’ın atakları sıklaşmaya başladı. Sağ kanatta topla buluşan Sosa’nın son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında top herkesi aştı.
72’Beşiktaş’ta oyuncu değişikliği. Veli Kavlak’ın yerine Oğuzhan Özyakup oyunda.
70’Topla oynama oranlarında Beşiktaş’ın %57’ye %43 üstünlüğü bulunuyor.
69’Bursaspor çok etkili geldi. Josue, ceza alanı yakınlarına kadar gelip pasını sağ çaprazdan ceza alanına giren Ozan’a verdi ama top Motta’da kaldı.
68’Bursaspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Josue, Veli’nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
67’Bu kez Bursaspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Josue’nin ön direk yakınlarına ortasında Fernandao’nun kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
66’Yine sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın ortasında oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
65’Beşiktaş sol kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Sosa’nın doğrudan kaleye gönderdiği topu son anda kornere gönderdi.
64’Bu pozisyonda Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet kırmızı kart bekledi ve hakeme uzun süre itirazda bulundular.
63’Beşiktaş yarı alanında Francı ve Fernandao, topa birlikte yükselirken Fernandao, Franca’yo ayağıyla çok sert bir müdahaleden bulundu ve sarı kart gördü.
62’Siyah beyazlı ekipte Olcay Şahan’ın yerine Kerim Frei oyunda.
61’Beşiktaş’ta birazdan Kerim Frei oyuna girecek.
60’Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Olcay’ın ceza alanına ortasında Demba Ba’nın yakın mesafeden kafa vuruşunda top kaleci Harun’da kaldı.
59’Beşiktaş, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue’nin ceza alanına ortasında kafalardan seken top oyun alanını terk etti.
58’Kullanılan serbest vuruşya Motta’nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
57’Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Motta, Serdar’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
56’Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede Fernandao, Veli’ye faul yaptı.
55’Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı Josue çok sert vurdu ama sonuç çıkmadı.
54’Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener, son çizgi yakınlarından Atınç’tan harika sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.
53’Bursaspor karşı atağında Bakambu, ceza alanına ön bölümden girdi ama kalabalık savunma arasından çıkamadı.
52’Bu kez gelişen Beşiktaş atağında rakip yarı alanında topa buluşan Atiba’nın ceza alanındaki Demba Ba’ya yüksek pasında savunma araya girdi.
51’Bir başka Bursaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Şener’in ceza alanına ortasında kaleci Cenk topun sahibi oldu.
50’Kullanılan serbest vuruşta Josue’nin ceza alanına ortasında Şamil topu kafayla kale sahasına indirdi ve Ozan topu ağlara gönderdi ama Ozan için ofsayt bayrağı kalktı.
49’Veli Kavlak, yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.
48’Sol kanattan gelişen Bursapor atağında Belluschi, Veli’den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
47’Beşiktaş gole çok yaklaştı. Motta, sol kanattan ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı ama Harun gole izin vermedi.
46’Bursaspor’da Serdar Aziz’in yerine Şamil Cinaz oyunda.
46’Mücadelenin ikinci yarısı Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı…
D.A.Beşiktaş – Bursaspor mücadelenin ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle son buldu.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45’Beşiktaş’ta Ramon Motta, rakibine sert bir müdahalede bulunduğu için sarı kart gördü.
45’Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener’in Motta’nın üzerine üzerine gitti ama rakibinden sıyrılamadı.
45’Siyah beyazlılar sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sosa’nın ceza alanına ortasında Harun topu yumrukladı.
45’İlk yarının sonuna 4 dakika ilave edildi.
44’Beşiktaş çok hızlı ve etkili bir atak geliştirdi. Demba Ba topla birlikte ceza yayına kadar gidip sol çaprazda müsait durumda olan Sosa’ya pasını verdi ama top Sosa’nın arkasına düşünce pozisyon kayboldu.
42’Bursaspor yarı alanında topla buluşan Ozan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi. Ozan’ın tedavisi sürüyor.
41’Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar’ın pasında son çizgi yakınlarında topla buluşan Gökhan’ın ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.
40’Kullanılan serbest vuruşta Sosa’nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
39’Gelişen Beşiktaş atağında Sosa, rakip ceza alanına yakın bir noktada Serdar’ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serdar Aziz sarı kart gördü.
38’Kullanılan serbest vuruşta Josue’nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
37’Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Fernandao, Franco’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
36’Beşiktaş’ta bu kez Demba Ba, ceza alanına girip 3 rakibinin arasından sıyrılmak istedi ama Şener’e faul yaptı.
35’Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, Serdar’dan sıyrılıp ceza alanına girmek istedi ama serdar topu Olcay’dan söktü aldı.
34’Beşiktaşlı taraftarların Olimpiyat Stadı’ndaki destekleri sürüyor. Beşiktaş bu maçı kazandığı takdirde ligdeki liderliğini sürdürecek.
33’Bu arada Cenk Gönen bir sakatlık geçirdi ama tedavisi yapıldı ve oyuna devam ediyor.
32’Gelişen Bursaspor atağında Josue’nin ceza alanına koşu yapan Fernandao’ya pasında kalesini zamanında terk eden Cenk topun sahibi oldu.
31’Son bölümde oyunun temposu biraz düşmeye başladı. Topla oynama oranlarında Beşiktaş’ın %66’ya %34 üstünlüğü bulunuyor.
30’Beşiktaş yarı alanında Ozan ve Olcay arasında gerçekleşen ikili mücadelede Ozan, faul yaptı.
29’Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz’in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top taca çıktı. Kullanılan kaç atışının ardından Belluschi’nin uzak mesafeden kaleye şutunda top farklı şekilde dışarıya çıktı.
28’Bu arada Bursaspor savunmasında Serdar Aziz bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Bursaspor, oyun alanında 10 kişi.
27’Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın ceza alanına ortasında Harun topu uzak kale direği yakınlarında müthiş çeldi.
26’Siyah beyazlılar yine etkili geldi. Demba Ba’nın pasında ceza alanı içi sol çaprazındaki Motta’ya pasında Motta’nın ortasında Ozan’a çarpan top kornere gitti.
24’Bursaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Josue’nin ceza alanı ön direk yakınlarına ortasında savunmada Atınç topu karşıladı.
23’Beşiktaş beraberliği yakaladı. Gelişen Beşiktaş atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Sosa, rakiplerinden topu çok iyi saklayıp ceza alanı içi sol çaprazındaki Gökhan’a pasını verdi. Gökhan topu kontrol etmeden yerden uzak kale direği yakınlarındaki Demba Ba’ya pasını gönderdi ve Demba Ba topu önce kontrol etti ve ardından ağlarla buluşturdu.
23’GOL! Demba Ba
22’Beşilktaş, sağ kanattan rakip ceza alanı yan çizgisinin hemen yanından serbest vuruş kullandı. Sosa’nın ceza alanına ortasında Harun topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
21’Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
20’Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Gökhan, Aziz’den sıyrılıp kaleye şutunu çekti ama Harun topu harika çıkardı ve top kornere gitti.
19’Siyah beyazlılar bu kez sağ kanattan geldi. Serdar’ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
18’Bu kez gelişen Beşiktaş atağında Veli, rakip ceza alanına doğru hareketlenirken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.
17’Beşiktaş yarı alanında Bakambu ile Serdar arasında yaşanan gerginliğin ardından Mustafa Kamil Abitoğlu iki oyuncuyu da uyardı.
16’Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue’nin ortasında savunma topu karşıladı.
15’Bursaspor savunmasında topla buluşan Civelli, rakip ceza alanına koşu yapan Fernandao’ya uzun bir top gönderdi ama Fernandao’dan önce Motta topu kornere gönderdi.
14’Beşiktaş’ta Tolga Zengin’in yerine Cenk Gönen oyunda.
13’Beşiktaş’ta kaleci Tolga Zengin, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Cenk Gönen şu anda oyuna girmek için hazırlık yapıyor.
12’Bursaspor ilk kez etkili geldi ve golü buldu. Hızlı gelişen atakta rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Josue, savunma arkasına sarkan Bakambu’ya ara pasını attı. Bakambu, ceza alanına sağ çaprazdan girer girmez vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.
12’GOL! Cedric Bakambu
10’Geride kalan 10 dakikalık bölümde Beşiktaş’ın oldukça etkili bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Bursaspor henüz istediği oyunu sahaya yansıtamadı.
9’Siyah beyazlılar yine sağ kanattan geldi. Ceza alanı sağ yan çizgisi yakınlarında Serdar rakibinden çok şık sıyrılıp ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
8’Bir başka Beşiktaş atağında Olcay’ın pasında Sosa’nın uzak mesafeden kaleye şutunda top ağlarla buluştu ama Sosa için ofsayt bayrağı kalktı.
7’Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa’nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
6’Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ceza alanı dışı ön bölümünde topla buluşan Veli’nin ceza alanı içi sağ çaprazındaki Gökhan’a yüksek pasında Gökhan topu bekletmeden kale sahasına gönderdi ama Demba Ba topa dokunamadı. Ardından Beşiktaş köşe vuruşu kazandı.
5’Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yer alan Beşiktaşlı taraftarlar maçın başından beri desteklerini sürdürüyor.
4’Bu kez sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre topla buluştu ve ceza alanındaki Demba Ba’ya pasını hemen gönderdi. Demba Ba, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve Harun topu çıkardı ama aynı anda ofsayt bayrağı da kalktı.
3’Beşiktaş savunmasında topla buluşan Atınç’ın rakip savunma arkasına uzun gönderdiği topa Demba Ba’dan önce son anda kaleci Harun topu karşıladı.
2’Gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Şener, köşe gönderi yakınlarına kadar gitti ama araya giren Motta topu taca gönderdi.
1’Mücadele Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı…