TÜRKİYE: Hedef 400 milletvekili

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da toplu açılış töreninde “7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, yeni Anayasa istiyorsak,başkanlık sistemi istiyorsak, çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin” dedi.
Milliyet Gazetesi’ndeki bazı detaylar şöyle:
Erdoğan, “Çok enteresandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanının bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar da var. Evet, geçenlerde bir milletvekilini görevlendirmişler, o da YSK’ya müracaat etmiş. Cumhurbaşkanı seçimlere kadar meydanlara çıkmasın. YSK da tabii böyle bir müracaatı reddetmiş. Kardeşlerim, bunların durumu bu.
Diyor ki, cumhurbaşkanı siyaset yapıyor. Hayır, ben sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum. 7 Haziranda bu ülkede seçim var. 7 Haziran seçimlerinde biz yeni Türkiye’yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz. Yeni Anayasa istiyorsak, 400 milletvekilini vermek lazım. Bunlarla uğraşmaya gerek yok. Başkanlık sistemi istiyorsak, 400 milletvekilini vermek lazım ki bu gerçekleşsin. Çözüm sürecini istiyorsak 400 vekili vermemiz lazım ki, gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin. Türkiye artık çok daha güçlü geleceğe yürümelidir. Onun için bir ve beraber olacağız. İnşallah yarınlara yürüyeceğiz. Dünyada şu değişmiş ülkelere bakalım. Kasım ayında Türkiye’de G 20 toplantısı var. Bu toplantının ağırlıkta olan ülkeleri hepsi başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu 18 ülkeden 10 tanesi başkanlık sistemiyle yönetiliyor. İşte Amerika bunlardan bir tanesi. Arjantin, Rusya, Meksika, Brezilya, hepsi başkanlık sistemiyle yönetiliyor. En ileri demokrasi diyorsanız Amerika; en ileri ekonomi Amerika. Başkanlık sistemiyle ulaşmış. Biz az gelişmiş veya gelişmekte olanları mı, en ileri olanları mı örnek alacağız? Bütün bunları gelenek göreneklerimizle güçlendirdiğimiz zaman farklı bir Türkiye ortaya çıkacaktır. Bunu bilmemiz lazım. Önümüzdeki hafta Latin Amerika’ya gidiyoruz. Pazar akşamı yola çıkıyoruz. Bu seyahatimizden 10 gün önce Etiyopya, Cibuti, Somali’ye gitmiştik, şimdi Kolombiya, Meksika’ya gideceğiz. Ardından yine Afrika’ya gideceğiz. Pergelin bir ayağı Türkiye’de olacak, diğer ayağıyla dünyayı dolaşacağız” dedi.