SPOR: Divan Kurulu toplandı

Beşiktaş Divan Kurulunun, 2015 Yılı 1. Olağan Toplantısı bugün Ceylanİntercontinental Oteli’nde gerçekleştirildi.
Başkan Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Divan Kurulu Toplantısı’nda üyelere hitaben bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, merhum eski başkanlardan Gazi Akınal ile eski ikinci başkanlardan merhum Uğur Ekşioğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Orman, konuşmasında şunları söyledi:

“Gazi Akınal babamın da başkanıydı. Kendisiyle 1978 yılında tanışmıştım. İnanılmaz bir beyefendiydi. Allah rahmet eylesin. Beşiktaş’a çok şeyler kattı. Kaybettiğimiz bir diğer önemli isim Uğur Ekşioğlu’na da Allah rahmet eylesin.

Denetleme Kurulu raporu olmadan bir divan yapıyoruz. Bunun nedeni bilgisayar sistemimizde yaşanan teknik bir arıza. Denetleme Kurulu raporu olmadan bir toplantı yapmamak için erteleme görüşündeydik; Divan Başkanlığı toplantının yapılması konusunda ısrarcı oldu. Beşiktaş anonim şirketi halka açıktır. Derneğimiz İçişleri Bakanlığı tarafından denetleniyor. Denetleme Kurulu raporu 15 gün içinde Divan Kurulu üyelerimizin elinde olacaktır.

Beşiktaş’ın bizim aday olduğumuz dönemdeki hali ortadadır. UEFA’da dosyalar, hacizler vardı. Gelirinin yüzde 60’ı temlikliydi. Seçimden bir hafta öncesine kadar aday yoktu. Arkadaşlarımla baktık ki temsilde bir sorun oluşacak, taşın altına elimizi soktuk. Şimdi ise UEFA’da herhangi bir dosyamız yok. Eskiden ‘başkan el koydu, futbolcuların paralarını ödedi’ denirdi. Şimdi öyle şeyler duyuyor musunuz? Ben ve arkadaşlarım gece gündüz mücadele ediyoruz. Mayıs ayında kongrede Beşiktaş’ın konsolide borcunu hep beraber konuşacağız.

Beşiktaş’ın stadı yok, deplasmanlarda oynuyoruz.Futbol takımına borcun olmayacak, amatör takımlarına borcun olmayacak. Bir yandan da yatırım yapacaksın. Biz geldiğimizde 24 Kartal Yuvası vardı, şimdi 65 tane var. Denetleme Kurulu, burada herhangi bir konuyu gizlemek istediysek çıksın söylesin.

Biz kimseye el açmadan borçları ödedik. Bizim her şeyden önce adamlığımız var, güvenilirliğimiz var. Biz kimseyi kandırmıyoruz, kimseye yalan söylemiyoruz. Her şeyimiz açıktır. Kimse sponsor bulamazken çorabına bile reklam alabilecek bir kulübüz. Beşiktaş takımı şampiyon olacakken bunları konuşmuyoruz da, ödenmeyen 2500 TL’yi konuşuyoruz. Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Beşiktaş’ın borcunun bilinmediği söyleniyor. Sayın Divan Başkanı, Muhasip üyemiz var, Denetleme Kurulumuz var. Gelin hep beraber oturalım kulübün borcuna bakalım. Sanki bunu gizliyormuşuz gibi işler içinde bizi göstermek Beşiktaş’a yakışmaz.

2016’da başkanlığa adayım. Bu borç ödenecekse ben ödeyeceğim. Ben babamdan doğma Beşiktaşlıyım. Başkanlığımdan sonra da burada olmaya devam edeceğim. Biz bu zihniyetle çalışıyoruz. Bizi devlet, UEFA, SPK ve özel firmalar ve Denetleme Kurulumuz da denetliyor.

Övünülecek bir stat yapıyoruz, Gurulanın. Bu stadı konuşmayın, şampiyonluğu konuşmayın. Hep kötü şeyler mi konuşalım? Beşiktaş’ta başkanlık süresi bellidir. Bizden sonra gelenler daha iyi tesisleri inşa etsinler. Kimse benim yakınlarıma küfredemez. Siz de küfür ettirmeyin. Bana küfür eden insanları burada adam diye anlatmayın.

Ben ve arkadaşlarım hiçbir kulüp hakkında açıklama yapmıyoruz. Biz kimseyle polemik yaratmak istemiyoruz. Nezaket, spor ahlakıdır. Kendi camialarının arkasında taraftarlarını toplamak için Beşiktaş’ı alet etmesinler. Bir düşman yaratıp kenetlenmeye çalışmasınlar. Bunlar centilmenliğin olduğu yere yakışmayan davranışlardır.

Stat için şu ana kadar 165 milyon TL harcadık. Çatı örtüsü kaba inşaat bitmeden konulamıyor. Çatı bitmeden de çim yapılamıyor. Kaba inşaatın bitmesi işin yüzde 60’ının bitmesidir. 15 gün içinde kaba inşaat bitecek.

Yeni transferlerimiz maalesef sakatlık geçirdiler. Bunlar futbolda olan şeyler. Bizim inancımız tamdır. Yeni stadımıza şampiyon olarak dönelim. Bu camianın birlik olmasıyla olacak bir şey. Beşiktaş’ın altyapıdan yetiştirdiği 43 futbolcusu var. Bu çocukları ya takıma kazandırmalıyız ya da para kazanmalıyız.

Akatlar’da salonumuz yetmiyor. Yeni Salon projemiz başladı.

Hiçbir transferi mantıksız olarak yapmıyoruz. Bugüne gelmede hepinizin çok büyük emeği var. Süleyman ağabeyin ikinci dönemi, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören dönemlerinden daha fazla bu toplantılara katılmışlığım var.”