MÜSİAD Hizmet Kurulu…

MÜSİAD Hizmet Kurulu Almanya’dan 13 bin 340 genci Çanakkale’ye getiriyor.
Bu devirde gazetecilik zorlaştı. Yapılan baskılar sonucu insan doğruyu eğriyi görmemeye gayret ediyor. Öylesine ki, hükümetin yaptığı doğru icraatları bile gölgede kalıyor. İnşallah bu durum düzelir diye dua etmekten başka care yok.
Çünkü Türkiye hepimizin ve ülkemizi korumak zorundayız.
Hükümetin nüvesini teşkil eden ve bir zamanlar çok eleştiriler alan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği, MÜSİAD artık gençleşiyor ve yeni projeler üretiliyor.
Bünyesinde bulunan MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu farklı işlere imza atarak büyük takdir topluyor. Sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor.
Avrupa’da çeşitli ülkelerde “Gurbetçi” dediğimiz yaklaşık 4 milyona yakın Türk bulunuyor. Aradan geçen uzun yıllar sonucu bunların çocukları Türklüklerini unuttu. Hatta bir çoğu Türkçe’yi bile unuttu. Yani 4’üncü kuşak dediğimiz bu gençler Türk olmanın değerlerini iyice unuttu.
Analar babalar emekli olup Türkiye’ye dönmek istediklerinde bile onlar gelmek istemediler. İki kültür arasında sıkışıp kalan bu gençleri kazanabilmek için Türkiye ve Avrupa ülkeleri birlikte projeler üretiyorlar.
Bir çok sivil toplum kuruluşu da bu konuda çalışmalar yapıyor.
Ancak, MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu’nun yaptığı giriim hepsini aştı.
MÜSİAD’ın gençlerden oluşan kurulu Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı için önemli bir proje hazırladı.
Çanakkale’nin 100. yılında 13 bini aşkın gurbetçi Türk gencini getirerek geçmişini, Atalarını ve kültürünü öğrenme fırsatı yaratıyor.
13 BİN 340 TÜRK GENCİNİ GETİRİYORLAR
Çanakkale’de GTP Turizm bünyesi altında bir araya gelen otel ve acente sahipleri yurtdışında kaybolmaya yüztutan 3’üncü ve 4’üncü kuşak gençleri “100’cü Yılda Atalarımıza, Çanakkale’ye Şehitlerimize Gidiyoruz” programı ile Türkiye ile buluşturuyor.
GTP Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Armağan Aydeğer, MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu’nun himayesi ile yürüttükleri projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiğini belirterek “Düseldorf, Berlin, Münih ve Frankfurt’tan 2015 yılı Mart-Eylül ayları arasında 13 bin 340 genci Çanakkale’ye getireceğiz”diyor.
MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin “Milli bir proje olarak görüyor ve destek veriyoruz. Yapılan çalışma ile yaşadığımız kutsal topraklara vefa borcumuzu ödeyerek, ülkemiz gençleri için hayırlı bir hizmet yapacaklarını belirten Aydeğer paket programlar hazırlandı” şeklinde açıklama yaptı.
MİLLETİN VAROLUŞ MÜCADELESİNİN SİMGESİ
Çanakkale Savaşları’nın Türkiye ve dünya tarihi için önemli olaylarından olduğunu söyleyen İbrahim Armağan Aydeğer, proje hakkında şu bilgileri veriyor:
“Savaşa katılan 8 devlet ve 17 millet 500 binden fazla kayıp verdi. Onbinlerce şehidimizin yattığı Gelibolu Yarımadası bir milletin varoluş mücadelesinin simgesidir. Yurtdışında bulunan üçüncü nesil gençlerin yaşadığı sosyal ve kültürel deformasyon bilinmektedir. Bu gençlerin milli birlik ve baraberlik duygularında meydana gelen zayıflama tehlikesine karşı, Gelibolu Yarımadası çok önemli eğitim ve öğrenim noktasıdır. GTP Turizm olarak 2015 yılı için Çanakkale savaşlarının 100’cü yılına özel program hazırladık. Projemizin ana amacı tüm dünyada yaşayan Türk vatandaşlarının gelecek yıllarda da Çanakkale’yi düzenli bir şekilde ziyaretlerini sağlamaktır. Bu amaçla 3 gece 4 günlük paket programlarla Çanakkale Özel Tur Programı hazırlandı. Eğitici ve öğretici yol ile Çanakkale ruhunun gençlere aşılanması hedeflendi.”
ÖNEMLİ ANLAŞMALAR YAPILDI
Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika’dan Antalya, İzmir, Edremit, İstanbul üzerinden Çanakkale’ye ulaşımın sağlandığını belirten İbrahim Armağan Aydeğer, “Turlar sırasında eğitim seminerleri düzenlenecektir. Programla ilgili Avrupa’da DİTİP, Milli Görüş, MÜSİAD, UETD Mannheim şubeleri, Frankfurt Başkonsolosluğu başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarından destek alındı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Ticaret ve sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yüzüncü Yıl Koordinasyon Başkanlığı ile işbirliği kurduk. Almanya’dan uçuşlar için Öger Türk Tur’la anlaşma yaptık.”
İşte MÜSİAD Hizmet Kurulu Başkanı Sertip Akşahin ve bu kurulun üyesi genç turizmcilerin planladıkları büyük proje…
Böylesine önemli bir proje hangi kuruluş tarafından yapılırsa yapılsın kutlamak lazım. MÜSİAD Hizmet Kurulu’nu böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için gösterdikleri çaba nedeniyle kutluyoruz.