TÜRKİYE: Enerji Piyasaları Zirvesi’nde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Piyasaları Zirvesi’nden gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cizre’de tezgahlanmaya çalışılan olayı biliyor ve ona göre de tedbirimizi alıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun” dedi.

Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneğince düzenlenen “Enerji Piyasaları Zirvesi”ndeki konuşmasına, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.
Enerjinin, Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemin en önemli unsurlarından, tartışma konularından ve hedeflerinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin zengin doğal kaynakları bulunmadığını, petrol ve doğalgaz kaynakları sınırlı olan Türkiye’de, diğer kaynaklarının tamamı devreye girse bile enerjide dışa bağımlılığın ortadan kaldırılamayacağını söyledi.
Türkiye’nin enerji konusundaki avantajına da dikkat çeken Erdoğan, zengin enerji kaynaklarına sahip coğrafyalar ve bunlara ihtiyaç duyan ülkeler arasında Türkiye’nin köprü ve geçiş noktası olduğunu vurguladı. Enerji kaynaklarının güvenli, istikrarlı ve ekonomik geçişini sağlamanın, bu kaynaklara sahip olmak kadar stratejik önemi bulunduğunu söyleyen Erdoğan, ülkenin son yıllarda maruz kaldığı tüm saldırıların ve sıkıntıların arkasındaki en önemli unsurlardan birinin enerji olduğunu kaydetti.