TÜRKİYE: Canlı bomba açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bomba saldırısı ile ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında dün Sultanahmet’te polise yönelik yapılan canlı bomba saldırısına da yer veren Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.
Sultanahmet’te düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’a ilgili konuşan Erdoğan, “Dün Sultanahmet’te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Diğerine bir şey demeyeceğim tabi. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet’te polise yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısına ve kadın terörist Elif Sultan Kalsen’e ilişkin ise “Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, günahı vardı? Türkiye’nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o Sultanahmet meydanında böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı?” ifadelerini kullandı.