EKSTRA: Gürsel Tekin konuştu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, gündem oluşturan açıklamalarda bulundu. Deniz Baykal’ın gönderilmesinin ve Kılıçdaroğlu’nun parti başkanı yapılmasının bir “dizayn” olduğunu söyledi.
Habertürk’ten Balçiçek İlter’e konuşan Gürsel Tekin, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile aralarında herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ve adaylık sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izni olmadan hareket ettiğini şöyle açıkladı: “Öncelikle şunu söyleyeyim. Benim Sarıgül ile hiçbir kişisel husumetim yok. Sadece annemin cenazesinde ‘Merhaba’ laştık, onun dışında görüşmüşlüğüm dahi yok. Ne dostluk var ortada ne de başka bir şey. Siyasal mücadelemiz de yok geçmişten kalan. Ama maalesef ben hem genel merkezi hem de partilileri uyardım. O siyaset tarzı bize olmaz. Ve ilk kez genel başkanımın izni olmadan aday adaylığımı açıkladım.”
“Baykal’ın kasetle gidişi Kılıçdaroğlu’nun gelişi bir dizayn değil miydi?” sorusuna ise Gürsel Tekin “Elbette” yanıtını verdi. Tekin, Baykal’ın gitmesine sessiz kalmadığını şöyle açıkladı: “Sessiz kalmadık. Baykal’a ‘Gitmeyin, bırakmayın’ dedim. Ama Baykal o kirli kampanyanın partiye daha çok zarar vereceği konusunda ısrarlıydı. İstifa etmek zorunda kaldı. Ama dizayn zordur CHP’de, çünkü derin CHP diye bir şey var…”