SİYASET: İstanbul’a mı taşınıyor?

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkanı Tekin Bingöl, çeşitli nedenlerle boşalan il ve ilçe yönetimlerinde olağanüstü kongre takviminin sürdüğünü belirtti. Bugüne kadar 15i il olmak üzere toplamda 146 il ve ilçede olağanüstü kongre yapıldığını kaydeden Bingöl, Bu ay sonuna kadar içerisinde 20 yerde daha kongre yapacağız. Toplamda bu sayının 300-400e ulaşacağını tahmin ediyorum diye konuştu.
Bingöl, Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) alınan karara göre milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının 25 Aralıka kadar istifa etmeleri gerektiğini belirtti.
Bugüne kadar aralarında İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcının da yer aldığı İzmir, Sivas, Gaziantep, Adana olmak üzere bazı il başkanlarının milletvekili adayı olacakları yönündeki kararlarını kendilerine ilettiklerini ifade eden Bingöl, bu sayının 15 veya 20ye ulaşmasını beklediklerini de kaydetti.
Bunun üzerine kulis hareketlendi. İddialar da yine gündeme geldi ve Karayalçın’ın İstanbul’da görev alabileceği ve İstanbul’a taşınabileceği söyleniyor.