SAYI 318

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 318 (PDF)

Araç hısılarıyakalandı
Beşktaş Şşi, Kağu305 thane ve özellikle Büyükdere Caddesi üzerinde motosikletli 2 şhsı, park halindeki lüks otomobillerin camlarııkıarak hısılı yaptılarıihbarıüzerine polis ekipleri harekete geçti. Güvenlik kameralarııincelemeye alan Beşktaşİçe Emniyet Müdürlüğ AsayişBüro Amirliğ ekipleri, zanlıarı kullandıu287 ımotosikletin plakasııçamurla kapattılarııbelirledi. 19 otomobilin camııkıarak zarar veren zanlıarı kimlikleri, yapıan çalıu351 ma sonucu belirlendi. İcelemeler sonucunda zanlıarı, emniyette çok sayıa kaydıbulunan M. O. ve M. B. olduğ belirlendi. Kapkaç olayıa karıu351 tılarıda saptanan zanlıar, polis ekipleri tarafıdan kovalamaca sonucu kıkırak yakalandı

Ören Bayan cinayetinde gelişe

Ören Bayan İlikleri’nin eski sahibi Jak Karako ile eş Georgia Karako’yu, Ortaköy’deki villalarıda bıaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hısılı yapan Özbekistan uyruklu Farkhodjon ile eş Gulbakar Yusufova hakkıdaki iddianame tamamlandı Gulbakar Yusufova, kıkanç olduğnu söylediğ tı fakültesi mezunu 7 yılı eşnin cinayeti işediğni anlattı İtanbul 9’uncu Ağu305 r Ceza Mahkemesi’nde davasıgörülecek Özbek çift için, adam öldürmek suçundan ‘ağu305 rlaşıımıu351 ömür boyu’, hısılı suçundan da 7 yıa kadar hapis cezasıistendi. Cinayeti tek başu305 na işediğni söyleyen Farkhodjon Yusufov, çiftin kendilerine kıması iki aylı ücretlerini vermemesi ve eşni kıkanmasıısebep gösterdi.

Bina boşuğna düşü…

El freni çekilmeyen araç bina boşuğna düşü… Akşm saatlerinde gerçekleşn olayda bina boşuğna düşn araç maddi hasarla yerinden alııken herhangi bir yaralanma olayıı yaşnmadıu287 ıda edinildi. Beşktaşta gerçekleşn olay, DikilitaşMahallesi sakinlerini panikletti. Beşktaşİçesi DikilitaşMahallesi’nde geçtiğmiz haftalar içinde park halinde bulunan bir otomobil, el freni çekilmeyince hareket edip bina boşuğna uçtu. Otomobilin içinde biri olup olmadıu287 ıdüşncesi de ilkin bina yaşyanlarııpanikletti. Semt sakinleri, sokağu305 n yapııı el freni gerektirdiğne işret ederek kimsenin burnu kanamadan kazadan kurtulduğnu ve sürücülerin dikkatli olmalarııistedi.

Bizden Haber… Bizden Haber
Hürriyetçiler buluşu

Babıli’den bugüne… Hürriyet Gazetesi’nin ilk binasıCağloğu Yokuş’nun hemen bitiminde Babıli adıverilen yerdeydi. Ülkenin en büyük gazetesi ve sahibi Erol Simavi idi. O dönemde Hürriyet’te çalıu351 anlar her yı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde bir araya geliyor. Ayrıa yı içinde çeştli etkinliklerde de buluşyorlar. 1982 yııda istihbarat servisinde polis muhabiri olarak göreve başayan Gazete Beşktaşİtiyaz Sahibi İmail Başuğgeçen yı olduğ gibi bu yı da çalıu351 ma arkadaşarıla bir araya geldi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantıa, başa siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve magazin konularıbol bol konuşldu. Fikir alıu351 veriş şklinde geçen toplantısonrasıbir çok konuda topluca hareket edilmesi kararıalıdı Gecenin bitiminde ise eski dostlar hep birlikte yine gazeteci arkadaşarıa toplu olarak poz verdi.

Akılıkavşklar geliyor

Araç sayıarıarttıve kazaları da çoğldıu287 ıgözlemleniyor. İtanbul trafiğndeki araç sayıı2014’ün Eylül sonu itibariyle 3.403.132’yi buldu. Trafik artı pik saatler dıu351 ıda da belli noktalarda özellikle Şrinevler, Beylerbeyi, Eminönü gibi 10’dan fazla noktada sürekli olarak sııu351 ı olarak kaydedildiğ belirtiliyor.
Uzmanlar akılıkavşkları çözüm olabileceğni söylerken merkezi noktalarıda gözden geçirilerek kentin çeştli noktalarıda akılıkavşklar konumlandııarak sorunlarıaza indirgenmesi amaçlanarak ş detaylarıaktarıor: “Trafik kazalarıı yüzde 98’i insan hatasıdan kaynaklanıor. Bunları da yüzde 90’ısürücülerinse yüzde 8’i yaya hatası Yollarla ilgili sııtıar yüzde 2’yi geçmez. Ama yine de iyileşirme yapımalı Mesela akılıkavşklar artıımalı Bu hem trafiğ rahatlatacak hem de trafik kazalarııazaltacak.”
Trafik sııtııazaltmayıhedefleyen ve çoğltımasıdüşnülen AkılıKavşk Sistemi; hakkıda bazıdetaylar ise şyle sıalanabilir:
“Kavşk bağantıyollarıa ve yayalara belirli sürelerde sıa ile yeşl ıu351 ı yakarak araç ve yaya geçişerini güvenli hale getiren görsel uyarısistemidir. Bu yöntemde bütün yönlerin yeşl ıu351 ı geçişsüreleri ve kımıııu351 ı bekleme süreleri sabitlenmektedir. Akılıkavşk sisteminde bütün yollara ve yayalara sıa ile yeşl ıu351 ı yakımakta olup, günün belli saatlerinde trafik yoğnluğna bağıolarak, yeşl ıu351 ı süreleri ihtiyacıkarşu305 layacak şkilde kavşk kontrol cihazıa girilmişprogram tarafıdan otomatik olarak değşiriliyor.”

Protesto için
zeytin fidanıdiktiler

Soma’nı Yıca Köyü’nde termik santral inşatıiçin 6 bin zeytin ağcıı kesilmesini protesto eden CHP, santrali yapan Kolin Şrket Grubu’nun Levent’teki merkezinin önüne zeytin fidanıdiktiğ protestosuyla gündeme geldi.
CHP Gençlik Kollarını Kolin Şrketler Grubu binasıı önünde düzenlediğ eyleme, CHP Genel Başan YardıcııŞfak Pavey, İtanbul milletvekilleri Aykut Erdoğu ve Kadir Gökmen Öğt ile İalyan Yeşller Partisi Genel BaşanıAngelo Bonelli de destek verdi. Bunun yanısıa zeytin ağcıı kutsal olduğnu belirten Pavey, “Yıca köyündeki cesur köylülerimizin yalnı olmadıu287 ııhatılatmak için buradayı. Köy muhtarıMustafa Akı ‘Eskiden 500 kişydik şmdi 500 bin kişyiz’ dedi. Ne 500 bini, bütün İtanbul sizinle. İtanbul’dan Artvin’e kadar her yerde köylülerimiz ve doğmııkorumak için direnişmiz devam edecek. Kolin İşat yüzünden 6 bin ağç katledildi. Aynızamanda gariban köylüleri dövdüler. Bu ülkede 10 milyon insan zeytinden ve zeytincilikten ekmeğni kazanıor. Dünya piyasalarıda zeytin altı değrinde görülüyor. Biz elimizdeki nimetleri kaybetmek, betona çevirmek için elimizden geleni yapıoruz. Hükümet bu anlamda hiçbir şyden geri kalmıor” diye konuşu.

Meclis’te
Domuz zirvesi

Ana muhalefet partisi CHP, Bebek’teki yola çıan domuzu meclise taşu305 dı CHP’liden sonra şmdi de Bebek domuzunu Meclis’e taşu305 yan vekilin ortaya çımasıla da gündem “yeşl alan ve tabi varlılar” konusunda çalıu351 malar projeler ve doğl hayatı nası etkilendiğ yönündeki durumlarıberaberinde getirdi.
Bebek’te yaban domuzunun görülmesiyle semtte büyük kargaş yaşndı CHP İtanbul Milletvekili Umut Oran ise yolunu kaybeden domuzu Meclis gündemine taşu305 dı BeşktaşBebek’te bir yalıı bahçesine giren yaralıyaban domuzu, veteriner ekipleri tarafıdan uyuşurucu iğe ile bayıtıarak yakalanmıu351 tı
Olay yerine gelen polisler de konuyu Büyükşhir Belediyesi veteriner ekiplerine bildirdi. Veteriner ekipleri ve polisler yaban domuzunu saklandıu287 ıyerden çıarmak izin uzun süre uğaşı Fenerlerle domuzun bulunduğ yeri tespit eden veteriner ekipleri, uyuşurucu iğe ile yaban domuzunu vurmaya çalıu351 tı İi kez uyuşurucu iğe atıarak bayıtıan yaban domuzu, bahçeye giren ekipler tarafıdan hayvan toplama aracıa taşu305 narak Büyükşhir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi’ne götürülmüşü.
Tarabya’da ilk olarak ortaya çıan sonra Bebek’te de bir benzer olay yaşnan yaban domuzunun karaya çımasıolayıen son Tophane tarafıdan görülmüşü. Oran, Orman ve Su işeri Bakanlıu287 ına bir önerge vererek “Yaban domuzlarıneden yüzerek Boğz’ıgeçip karşu305 kııa çımaktadı?” diye sordu. Bebek domuzu konusuyla birlikte Oran, önergede hükümetin dünya çapıdaki projelerini eleşirdi. Bakanlıu287 a, “Bu projeler çevreye, ormana zarar verilmediyse yaban domuzlarıneden artı İtanbul’un muhtelif semtlerinde, panikle şhir içlerine inmektedir” şklinde bir soru yöneltti.
Boğz sulaıdan karaya çıtıu287 ıdüşnülen yaban domuzlarıı yüzebildiğ ve açıabildiğ de bilinenler arasıda…

Faciadan dönüldü

BEŞu304 KTAŞ Bir okulun 57 öğencisini geziye götüren otobüs frenleri patlayarak kaldııa çıtı Kazada şns eseri ölen ya da yaralanan olmazken, faciaya ramak kalan o anlar güvenlik kameralarıa saniye saniye yansıı Sultanahmet Camisi’ni gezdirmek amacıla otobüs kiralanmıu351 tı Ali Selvi Uzunçayı idaresindeki 34 HF 6153 plakalıotobüsün, Beşktaşistikametine doğu gittiğ sıada Barbaros Bulvarında birden frenleri patladı Yokuşaşğu305 ya doğu giden otobüs direksiyonu kaldııa doğu kıarak durdu.

Yürekler ağu305 za geldi

BEŞu304 KTAŞ Yokuşaşğu305 giderken freni boşlan vinç devrildi. Kazada can kaybıyaşnmazken, vatandaşar büyük panik yaşdı Kaza, BeşktaşAkaretler Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Altun yönetimindeki 34 LJ 325 plakalıvinç, seyir halinde giderken freni patlayıca yokuşaşğu305 hıla ilerlemeye başadı Devrilerek durabilen vince ise başa bir araç çarptı Vatandaşar kaza sonrasışför Altun’un yanıa gitti, üşmemesi için altıa ve üstüne battaniye serdi.

Canıızor kurtardı
BEŞu304 KTAŞ Kazadan 3 saniye önce oturduğ kaldııdan kalkan esnaf faciadan kı payıkurtuldu ve o anlar güvenlik kamerasıa yansıı Edinilen bilgiye göre kaza, geçtiğmiz haftalar içinde saat 12.00 sıalarıda BeşktaşBarbaros Bulvarıüzerinde meydana geldi. Freni boşlan otobüs, kaldııa çıarak durabildi. Hıla ilerleyen otobüs, kaldııda oturan vatandaşu305 ezmekten son anda kurtuldu. Esnaf üç saniye önce yerinden kalktı arkasıdan otobüs kaza yaptı

Öncü: “Atatürk tüm ailemizin
hayatıışkillendirdi”

RÖPORTAJ: NEŞ BERBER

Yı 1938 Atatürk, hasta yatağu305 ndan kalkarak, “Mussolini Kupasınıkazanan süvarilerini selamlamak için Dolmabahçe Sarayını balkonuna çııor.
Babanıı Atatürk’ün süvarisi olması sizin hayatııınası şkillendirdi?
Babam beni de sporcu yaptı 1965’te yıı sporcusu oldum. Gözümü açtı, ata bindim 7 yaşu305 ndan beri ata biniyorum. Hem futbol oynuyordum. Bir gün futbolu bıakacağu305 mısöyleyince babam beni at sporuna yönlendirdi. ‘Her yaşa yapıabilecek bir spor, babam 90 yaşu305 nda bile yapabilirsin’ derdi. Çok mutluyum ata binmekten. Binicinin bir canlıile bu sporu yapmasıdiğr sporlardan ayıan en önemli özelliğ. Kravatla ceketle yapıabilen bir spor.
Kupa kazanıdıu287 ıda ödül vermek için kral da olsa sahaya iner verir ödülü. Bir canlıile spor yapıorsun at ile spor yapmak beyinden ayak tınağu305 na kadar çalıu351 tıı insanı
Kaç kupanı var?
900 kupam var. 150 defa milli sporcu oldum, Ay Yıdılıformayıgiydim. Önce “Eyüp Öncü’nün oğu” diyorlardı gün geldi “Kemal Öncü’nün babası demeye başadıar. Babamı bende çok emeğ vardı; mekanıcennet olsun. O emek verdi, ben de karşu305 lıu287 ııverdim. Derlerdi ki: “Eyüp Öncü sihirbaz. Dünyada üç isim sayısa birisi Eyüp Öncü’dür…”, “Kıa sürede atıve biniciyi yetişirir, sahaya sürerdi. Hangi atla, hangi binici koordine olur da, yarıu351 kazanı onu bilirdi. Atı, haletiruhiyesinden anlayan bir insandı Ata ne yapalı ki, bu at koşun ve müsabakayıkazansı, babam çok iyi bilirdi. Atlarla konuşrdu.”
Müsabaka günü kravatııtakar, tribünde otururdu. “Benim artı size öğetecek bir şyim yok. Siz öğendiklerinizi sahada uygulayı ve bana güzel bir parkur izlettirin” derdi.
Babanı nası başamıu351 spora?
Babam 1906’da doğuş Konya Askeri Lisesi’nde okumuş O zaman hem futbola, hem üç adı ve tek adı atlamaya merak sarmıu351 . Atletizmde Türkiye rekorlarıkımıu351 . Harp Okulu Takıında futbol oynamıu351 , Baba Hakkı(Yeten) ile aynıtakıda oynamıu351 . Atatürk, babama, “Sen Türkiye’yi temsil edecek iyi bir sporcu olacaksı” deyince, Atatürk’ün dört süvarisinden biri olmuş Bizim soyadıııda Atatürk vermiş “Hep önde gideceksin, öncü olacaksı” diyerek “Öncü” koymuş Aslıda babam havacıolmak istiyormuş ama Atatürk izin vermemişve onu süvari olmaya yönlendirmiş Futbolu da, havacııu287 ıda Atatürk’ün talimatıla bir kenara bıakmıu351 . Ne kadar doğu kararlar alan biri olduğ, bu örnekte bile görülüyor. Babam binicilikte dünya birincisi oldu. 1932-34 yılarıarasıda babam üsteğenken, Atatürk’ün korumalıu287 ııyapmıu351 . Atatürk korumalarıa hep, “Beni korumayı, neden yanıda geliyorsunuz? Halkı beni vurmaz, bana onlardan zarar gelmez” dermiş Bir gün babam görevdeyken Atatürk’ün, Atatürk Orman Çiftliğ’ne gideceğ haberi gelmiş Bu nedenle de korumalarıı bir kımıı öncü kuvvet olarak çiftliğ gitmesi gerekmiş Babam süvari, atıa atlamıu351 , hıla çiftliğn yolunu tutmuş Hava kararmıu351 . Kestirme bir yoldan giderken, atıçukura düşüş Yanıdakilere “Beni bıakı, siz gidin tedbir alı” demiş 1938 yııda Mussolini Kupasınıkazanıorlar.
Nası katımıu351 lar?
Yarıu351 mada Türkiye iddiası. Almanlar ve İalyanlar favori. Ama bizim ekip çok iyi. Çok iyi performans sergiliyor, Atatürk’ün ruhu ile koşyorlar. (DEVAM EDECEK)

Dolmabahçe’de
terör zirvesi

Biden ve Davutoğu görüşesi Beşktaşta gerçekleşi. Beyaz Saray’dan görüşeyle ilgili yapıan açılamada da, Biden’in, Türkiye temaslarıkapsamıda Irak ve Suriye’de IŞu304 D’e karşu305 mücadele, Kırı’ta çözüm müzakereleri ve enerji güvenliğyle ilgili görüşek üzere Davutoğu ile bir araya geldiğ belirtildi. Biden’i Türkiye’de ağu305 rlamaktan mutluluk duyduğnu ifade eden Davutoğu, Türkiye ile ABD ilişilerinin, uluslararasısistemin en iyi yapıandıımıu351 ilişileri arasıda geldiğni ve çok köklü geleneğ sahip olduğnu belirtti.
Davutoğu, Türkiye ve ABD’nin Soğk Savaşsüresince küresel düzeyde birçok meydan okumayıbirlikte göğslediğni dile getirerek, “Soğk Savaşsonrasıda ortaya çıan krizlere de yine Bosna, Kosova başa olmak üzere birlikte ortak çözümler ürettik. 11 Eylül’den sonra Afganistan başa olmak üzere uluslararasıteröre karşu305 birlikte mücadele ettik. 2008 küresel krizinden sonra G-20’de birlikte küresel ekonomik krize çözüm bulmaya çalıu351 tı. Şmdi de Ortadoğ başa olmak üzere uluslararasıbirçok kriz bölgesinde ortak yaklaşu305 mlarla bu krizleri çözmeye çalıu351 ıoruz” diye konuşu.
Davutoğu, son dönemde özellikle Suriye ve Irak’ta IŞu304 D terör örgütüne karşu305 yürütülecek mücadele ve Suriye’de rejimin işediğ suçlar konusunda yakı temas ve işirliğ içinde olduklarııdile getirerek, CumhurbaşanıRecep Tayyip Erdoğn’ı ABD BaşanıBarack Obama ile NATO Zirvesi’nde bu çerçevede önemli görüşeler yaptıu287 ıı kendisinin de G-20 Zirvesi’nde Avustralya’da Obama ile istişre etme olanağu305 bulduğnu söyledi.

“Kent projelerini Şhircilik Bakanlıu287 ıdeğl yerel yönetimler yapmalı

Kentsel dönüşm konusu Etiler’de masaya yatııdı CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Etiler’de kentsel dönüşm kapsamıda ticari alana dönüşürülmek istendiğ ileri sürülen 36 villanı bulunduğ konut alanıda haklarııdevretmek istemeyen konut sahiplerine destek verdi. Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde Akmerkez’e komş villalarda kentsel dönüşm tartıu351 masıyaşndı Belediye Yolu Sokak’ta bulunan toplam 36 eski tip villadan 18’i haklarııdevretmek istemiyor. Bölgenin toplam 36 ortak malikten oluşuğnu söyleyen hak sahipleri “Pek çok ticari firma burayıkonut kimliğnden çıarı otel ve alıu351 verişmerkezine dönüşürmek istiyor” iddiasıda bulunuyor.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hak sahiplerine destek vermek için Etiler’deydi. Tekin, kentsel dönüşme karşu305 çıan hak sahiplerine seslenerek “Bu satı almalar önümüzdeki dönemde sadece burayla kalmayacak. Emsal 1’se 2 yapıacak. Yanıdaki kamu alanıda buraya eklenecek. Bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğz. ‘Biz yasa çıardı tapularıpul haline getirdik’ deseler de, biz sonuna kadar vatandaşarııla olacağu305 z” dedi. Bununla birlikte kent projelerini bakanlıu287 ı değl yerel yönetimlerin yapmasıgerektiğne işret etti.
Buna burasıiçin semt sakinleri 6 bin metrekarelik alan içinde 36 kat malikinin oluşurduğ birleşk nizam bir villa sisteminde ikamet edenler konut olarak kalmasııistediklerini dile getiriyor. Bu maliklerin yarııı ise bir firma tarafıda alıdıu287 ıda iddia ediliyor. Konuyu değrlendiren Gürsel Tekin şnlarısöylemişi: “Buranı planı ne olacağu305 nıkimse bilmiyor. Bütün bu organizasyonlar İtanbul’daki imar çetesi ve beton lobisinin iş. Bazıimkansılılar içinde olanlarısatı alıorlar. Geri kalanıteslim almak istiyorlar. Kentteki dönüşmün sorumlusu belediye olmasıgerekiyor. Kim yapıor bunu? Çevre ve Şhircilik Bakanlıu287 ıyapıor. Etiler’e getirseniz kendi evinin yolunu bulamayacaklar İtanbul’la ilgili plan yapıor. Bu planlar insanları yuvalarııgasp etme planlarıı.”

Tekneparklar geliyor!.
.
Yeni yıı geliş ile birlikte gündemde yer alan ve ön çalıu351 malarıı yapıdıu287 ısöylenilen projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Buna bağıolarak yeni yıda hizmete girecek olan teknepark çalıu351 ması Kuruçeşe ve Arnavutköy sahilini doğudan etkileyecek. Edinilen bilgiye göre, İPARK tarafıdan Bebek, Kuruçeşe, Beykoz ve Paşbahçe’ye yapıacak olan teknepark projesinin 2015’te hizmete açımasıplanlanıor. Öncelik olarak gerçekleşirilen İtinye ve Tarabya’nı ardıdan Bebek, Kuruçeşe, Beykoz ve Paşbahçe’ye de marina yapmaya hazılanıor. 4 teknepark projesinin de 2015’te hizmete girmesi planlanıor. Şhir planlamacıarıprojelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Boğz kıııı çehresini değşceğne işret ediyorlar. Bununla birlikte edinilen bilgiler arasıda yapımasıplanlanan toplam tekneparkları 50 milyon liraya mal olacağu305 söyleniyor. Yetkililer projenin gelir de getireceğni vurgulayarak Bebek, Kuruçeşe, Paşbahçe ve Beykoz’un açımasıla da yıda kayı dıu351 ıa giden yaklaşu305 k 20 milyon TL’nin ekonomiye kazandıımasıhedeflendiğni aktarıor. Öte yandan Marmara ve Karadeniz kııarıda da teknepark yapııı gündeme gelmesiyle buralarda yapıacak tekneparklarla tonozcuları yasadıu351 ıolarak gelir elde ettiğ birçok noktada ücretler kayı altıa alıacağu305 da hedefleniyor.

1. Ulus Taksi Durağu305 …
“En büyük sorun taksimetre”

Birinci Ulus Taksi Durağu305 şförleri sorunlarıve bekledikleri hizmetler için yetkililere seslenerek acil çözüm istiyor ve önerilerini sunuyorlar. SorunlarııBeşktaşGazetesi’ne anlatan taksici esnafı”Genelde bizim sorunlarıı zaten sürekli gündemde olan ve bilinen bütün taksicilerin yaşdıu287 ısorunlar. Taksimetre ücretlerine yeni artıu351 oldu ama çok komik bir ücret artıu351 ı Sanki dalga geçer gibi zam yapıdı Açııu351 ücreti 2.90 liradan 3.20 liraya çıtı Zam farkııgörün işe. Müşeri beklerken İPARK tarafıdan ceplerde taksicilerden alıan ücretler kalkmalı Yakı mesafeye müşeri alıca kazandıu287 ıı ücreti de onlara veriyoruz. Korsan taksiler tamamen temizlenmeli. Trafik ve park sorunlarıı çözülmesini istiyoruz. 7 yaşu305 ndan sonra araçlarıyenilemek gerekiyor. Fakat trafik sigortasıı en düşk fiyatıticari araçlarda daha fazla alııor. Taksici esnafıa araç değşmlerinde ÖTV ve KDV’de düzenleme yapısı istiyoruz. Herkes taksicilik yapıor. Taksi şförlerini seçerken dikkat edilmeli ve eğtim verilmeli. Sertifikası çalıu351 an çok kiş var. Taksicilik yapan kişlerin saçı sakalı kıafeti ve konuşasıdüzgün olmalı İtanbul’u çok iyi bilmeli. Kafasıa göre müşeri seçip, müzik açı, sigara içen hatta bazımadde kullanan kişleri temizlemeliler. Bunlar yüzünden hepimize leke sürülüyor. Herkes ailesini emanet ediyor. Taksicilik adeta işiz kalanları yaptıu287 ımeslek haline geldi. Bizler mahallelerde karakol ve muhtar gibi çalıu351 ıoruz. Onun için kişlerin hareketleri çok önemli. Bu yüzden de taksici esnaflıu287 ıyapacak kişler daha iyi seçilmeli. Müşeri beklerken trafik polislerinin haberli veya habersiz kestiğ cezalar düzenlenmeli. Arkadan ceza kesilmemeli. Hı sııılimitinin düşk olmasıdan kaynaklıgelen cezalar ve gezici radarlar yüzünden kesilen hatalıcezalara düzenlenme gelmeli. Ayrıa taksimetre ücreti trafikte bekleme anıda daha çok artmalı Zaman ve yakı kaybıbelki böyle telafi edilir. Ya da alternatif yollar kullanııken mesafe uzuyor diye bu nedenle müşeri şkayet etmez. Oto Center kiralı taksi plaka fiyatlarıda kafasıa göre oynama yapıor. Plaka sahibinin istediğ ücreti yüksek gösteriyorlar. Tefecilerin yaptıu287 ıgibi ücretler değşenlik gösteriyor. Öncelikle bunları yapımasııistiyoruz” dedi.

Vapurda eylem vardı
BEŞu304 KTAŞKadıöy seferini yapan Beşktaştan kalkıu351 ııyapan vapurda, Kobani için eylem yapan 10 kiş hakkıda, “Ulaşu305 m araçlarıı kaçıımasıveya alıonulması ile “Toplantıve gösteri yürüyüşeri kanununa muhalefet” suçlamasıla 3 yı 6’şr aydan, 8’er yıa kadar hapis cezasıistemiyle dava açıdı
Edinilen bilgilere göre, hazılanan iddianamede, 14 Ekim 2014 günü saat 10.45’te Beşktaşİkelesi’nden Kadıöy İkelesi’ne hareket eden yolcu vapurunun üst katıda bulunan 10 kişnin Suriye’nin Kobani bölgesinde meydana gelen olaylarıprotesto etmek amacıla “Kobane halkıbizim için direniyor! Halkları Demokratik Partisi” ibareli bez astıu287 ıbelirtildi.

Metroya servis gündemde

YENİbir sistemin İtanbul’da hayata geçirileceğ benziyor. Başakan Ahmet Davutoğu’nun dönüşm paketinin ayrıtıarıkentlerde yaşmıbambaşa bir noktaya taşu305 yacak gibi gözüküyor. Yeni projeler ve çalıu351 malar İtanbul’un görünümü de toplu ulaşu305 mıda etkileyecek gibi görünüyor. Kentin çehresinin nası değşceğne ilişin merak edilen konulara ise yurt dıu351 ıdan örnekler konu ediliyor. Buna göre Londra’da olduğ gibi şhir içine otomobille girişücretli olacak. Şhirlerin prestij alanlarıtrafiğ kapatıacak, metro olan yere servis kaldııacak.
Bu düzenlemeler özellikle büyükşhir belediyelerini ilgilendiriyor. 2018 yıısonuna kadar mevcut raylısistem hatlarıüzerindeki işerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulamasııkadıacak. Servis aracıkullanııarıa da toplu taşu305 ma biletleri ücretsiz veya indirimli verilecek.

Köprüden atladırekor kıdı
BOĞZİİKöprüsü’nde farklıbir atlayıu351 gerçekleşi. Eski SAT Komandosu Namı Ekin Boğziçi Köprüsü’nde rekor denemesi yaptı Ekin, araçtan inerek köprü korkuluklarıa gitti. Daha sonra kendini endişli bakıu351 lar arasıda korkuluklardan aşğu305 ya bıaktı Namı Ekin, suya 20 metre kala paraştünü açtı Sonrasıda denize sağılıbir inişgerçekleşirdi. Ekin’in eş Fatma Ekin ve vatandaşar da Ortaköy Sahili’nde endişli gözlerle atlayıu351 ıyani rekor denemesini takip etti. Böylelikle Namı Ekin atlayıu351 ıısorunsuz bir şkilde tamamladı Ekin, kendisini bekleyen botla Ortaköy Sahili’ne çıtı Sahilde bekleyen eş Fatma Ekin ve vatandaşar, Namı Ekin’i tebriklerle karşu305 ladı

FULYA SANAT MERKEZİ“Bunak”

MÜJDAT Gezen Tiyatrosu, Beşktaşta “Bunak” adlıoyunuyla sanatseverler ile buluşu. Ücretsiz olarak sanatseverler ile buluşn “Bunak” adlıoyunun konusu ile ilgili Müjdat Gezen kendi diliyle şyle aktarıordu: “Darülaceze’de eşm Leyla’nı sı sı ziyaret ettiğ bir Şmil bey var. Seksenin üzerinde. Birlikte gidiyoruz arada. Şmil Bey benim oynayacağu305 m rolün kopyası Daha doğusunu söyleyelim: Benim oynayacağu305 m rol Şmil Bey. On beşkelime ile konuşyor ama, çok sıakkanlı Orada sevmeyeni yok. Başa gözlemlerim de oldu ama Şmil Bey benim için en uygunu idi. Olay 2023′ yııda geçer. Eğr bir gün gerçekten bunarsam, O’nun gibi olmak isterim. Esin kaynağu305 ma buradan sevgilerimi gönderiyorum. Sevgi ve Saygıarıla Müjdat Gezen.”

AKATLAR
“MeraklıPenguenler”

Beşktaşta çocuk tiyatrosu örnekleri Akatlar’da ziyaretçilerini ağu305 rlamaya devam ediyor. BeşktaşBelediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Kası ayıiçinde çeştli gösterimler sanatseverler ile buluşu. Minikler için de yer alan programlar yüzleri güldürdü. İtanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediğ MeraklıPenguenler adlıoyunu, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde seyircisiyle buluşu. Çocuk tiyatrosunun konusu ile ilgili bazıdetaylar şyle aktarıabilir: “Buz dağarıda kaybolan arkadaşarııarayan penguenlerin öyküsü komik bir dille anlatımaktadı. Yazan ve Yöneten: M. Tevfik Tunga.” Oyuncu kadrosunda ş isimler yer alıordu: “Özgül Soydaş Elçin Çin, Gizem Duman, Sonnur Şhin, Eylem Esen, Eylül Seymen, Metin Kurt, Cihan Bektaş”

LEVENT
“Kumun Tadı

Hamit, Karadeniz’de bir sahil kasabasıda yaşmaktadı ve hayatıı”İsan kaçakçııu287 ı yaparak kazanmaktadı. Bir gün kaçak göçmenler kasabada mahsur kalı… Bu konuyu perdeye yansıan 2014 yııTürkiye yapııfilm, BeşktaşBelediyesi Levent Kültür Merkezi’nde sinemaseverler ile buluşyor. Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterimi gerçekleşirilecek olan film, 89 dakika sürüyor. Filmin konusuyla ilgili diğr detaylar şyle: “Hamit’in yolu bu süreçte botanik bilimcisi olan yabancıbir kadıla kesişr. Bu rastlantıar sonrasıdaysa Hamit’i zor ve karmaşu305 k günler bekliyor.”
Filmle ilgili diğr detaylar ise şyle sıalanıor: “Yönetmen: Melisa Önel. Senaryo: Feride Çiçekoğu, Melisa Önel. Oyuncular; Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıat Sungar.”

ORTAKÖY
“Bir Öyle Bir Böyle”

Yıdı Kenter, Ali Kocatepe ve Dilber Ay’ı sesi ile renklendirdiğ, ilişilerde yaşnan bir öyle bir böyle durumları sahneye aktarıdıu287 ıeğenceli komedi sanatseverler ile buluşu. Konuyla ilgili ş detaylar vardı “Zamanı davranıu351 larııa etkisini ilişiler üzerinden anlatan, çocukluktan başayı öteki dünyada biten kahkaha dolu bir yolculuk. Çocukluk, ergenlik, gençlik, olgunluk ve yaşıı dönemlerindeki kadı -erkek ilişilerinin anlatıdıu287 ı skeçlerden oluşn güldürü.” İi kişnin yürüdüğ bir hayat yolculuğ, komik, eğenceli ve duygusal bir yolculuk olarak adlandııan oyun, BeşktaşBelediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde tiyatroseverleri ağu305 rladı Oyuncu kadrosunda ş isimler yer alıordu: “Merve Sevi, Barbaros Uzunöner, Sertaç Ataç, Mehmet Onur.”

MAGAZİ

“SIRAMIZI BEKLİORUZ”
BEBEK- Nurgül Yeşlçay ile beraber oynadıları‘Paramparça’ dizisi için gün sayan Erkan Petekkaya geçen hafta eşyle Bebek’te gezmeye çıtı Bebek’te eşyle spor kıafetleriyle yürüyüşyapan oyuncu daha sonra kovulduğ iddia edilen mekana yemek için gitti. Petekkaya gazetecilerle ayaküstü sohbet etti. ‘Paramparça’ için her şyin hazı olduğnu söyleyen oyuncu,” Biz hazıı. Sıamııbekliyoruz” dedi.
HEDEFİMÜZİ
ETİER- Uzun bir aradan sonra İtanbul’da dönen Yasemin Kozanoğu, geçen hafta Etiler’deydi. Kendisine birçok dizi teklifi geldiğni söyleyen sosyetik güzel Kozanoğu, “Güzel bir tatil yaptı. Tek düşncem hedefimde güzel bir albüm yapmak var. Kendimi şmdiden albüme verdim. Belki albümden sonra dizi tekliflerini düşnebilirim” dedi.
‘SİEMA TEKLİİALMADIM’
BEBEK- Pıar Altuğdan şşu305 rtacak itiraf. Bebek’te bir mekanda yakı arkadaşarıla sohbet eden Altuğ mensuplarıı sorularııda yanıladı ‘Hayranlarıı sizi başa bir dizide görebilecek mi?” sorusuna ”Ş an dinleniyorum” yanıııverdi. ”Peki ya sinema?” diyen muhabire ”Ben şmdiye kadar hiç sinema teklifi almadı. Düzgün bir proje olursa ve beni cezbederse neden olması” dedi.
GÜZEL OYUNCU ŞŞRDI
ETİER- Oyuncu Serenay Sarıaya, geçen hafta Etiler Fenix’te arkadaşarıla birlikte yemek yedi. Mekandan yalnı ayrıan Sarıaya, kapıa bekleyen magazin muhabirleriyle karşu305 laşu305 nca ne yapacağu305 nışşu305 rdı Utangaç tavılar sergileyen güzel oyuncu çalıarı arkasıa saklanarak görüntü vermek istemedi. Kendisine yöneltilen sorularıyanısı bıakarak taksiye binerek oradan uzaklaşı
‘DİİSAATLERİKISALMALI’
ETİER- Belçim Bilgin, Kenan İirzalığu ve Bergüzar Korel’in, dizi saatleri kıalmazsa oyunculuğ bıakacaklarıyönündeki açılamalarıa destek verdi. Etiler bir mekanda arkadaşarıla yemek yedikten sonra çııu351 ta gazetecilerle sohbet eden Bilgin, “Bizim için de zor elbet, ancak set ekibi inanımaz çok çalıu351 ıor. Bence de kıaltımalı dedi.
uzaklaşı
“YOK ARTIK DAHA NELER”
BEBEK- Geçen hafta Bebek’te görüntülenen Cansu Dere’yle Burçin Terzioğu’na sorulan soru şşıa uğattı Cansu Dere ve Burçin Terzioğu, geçen hafta Bebek’teki bir kafedeydi. İiliyi, çııu351 ta bir gazeteci ordusu karşu305 ladı Burçin Terzioğu, rol arkadaşu305 İker Kaleli ile aş yaşdıu287 ıiddiasıhatılatııca “Yok artı arkadaşar daha neler” diye karşu305 lı verdi.
ANNE-OĞL ALIŞERİu350 TE
BEŞu304 KTAŞ Sevilen oyuncu Gamze Özçelik, oğu Murathan ile Zorlu Center’da alıu351 verişyaparken görüntülendi. Güzel oyuncu Gamze Özçelik, eski evliliğnden olan oğu Murathan ile Zorlu Center’daydı Alıu351 verişmerkezinde uzun süre oğuyla alıu351 verişyapan oyuncu Gamze Özçelik, yorulan oğunu bir ara kucağu305 nda taşu305 dıve keyifli gezmelerine devam ettiler.

SPOR

Gökhan Töre’yi bıtıdıar!..

Adıfutbolundan çok skandallarla anıan Gökhan Töre, bunalıda. Yakı çevresi ile dertleşn yıdı futbolcu Gökhan Töre, “Dıu351 arıa çıamıorum, gezemiyorum. Kafeste gibiyim. Sezon sonunda yönetime ayrımak istediğmi söyleyeceğm” diyerek ayrıı sinyali verdi.
Gurbetçi oyuncular Hakan Çalhanoğu ve Ömer Toprak ile Milli Takı’da yaşdıu287 ısilahlıtehdit olayı ardıdan bir bardaki kavganı ardıdan yaralanması Yıdı futbolcu Gökhan Töre’nin son bir yıdaki müthişperformansıbile olayları gölgesinde kaldı Pek değl, hiç konuşadıama sonunda patladı Yakı çevresi ile içinde bulunduğ ruh halini paylaşn Beşktaşı yıdıı Siyah-Beyazlıar’ışk edecek bir açılama yaptıu287 ıiddia edildi: “Sezon sonunda ayrımak istediğmi yönetime söyleyeceğm!..”
Edinile bilgiye göre Gökhan Töre, ruh halinin bozulduğnu şyle anlattı “Hayatı alt üst oldu. Artı neredeyse hiçbir yere çıamıorum, gezemiyorum. Dıu351 arıa çıtıu287 ıda tepkilerle karşu305 laşu305 yorum. Bu nedenle eve hapsoldum. Psikolojim bozuldu. Evet, büyük bir hata yaptı. Bunun farkıdayı. Pişanı ama hayat devam ediyor, ben de kariyerime devam etmek zorundayı. Hakan Çalhanoğu ve Ömer Toprak’dan defalarca özür diledim ama o olay peşmi bıakmıor. Allah’tan futbolum olumsuz yönde etkilenmedi. İi bir performans ortaya koydum. Futbolum da kötü olsaydıbiterdim. Türkiye’de bu psikoloji ile devam etmem çok zor. Burada kafeste gibiyim.”

BeşktaşKasıpaş
Kartal 3 puan aldı
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 10. haftasıda Kasıpaş’yıFatih Terim Stadında ağu305 rlayan Siyah-Beyazlıar, Senegalli golcüsü Demba Ba’nı 2 golüyle 3 puanıhanesine yazdıdı 26. dakikada Gökhan’ı soldan kullandıu287 ıkorner atıu351 ıda ceza alanıiçinde topa hamle yapan Ersan, Mert’in müdahalesiyle yerde kalıca hakem penaltınoktasııgösterdi. Penaltıatıu351 ııkullanan Demba Ba, meşn yuvarlağu305 kalecinin tersine atarak filelere gönderdi ve takııı1-0 öne geçirdi. Beşktaş ikinci golü 45. dakikada buldu. Sosa’nı sol çaprazdan kullandıu287 ıserbest vuruşa arka direkte meşn yuvarlakla buluşn Necip, topu altıastaki Demba Ba’ya bıaktı Demba Ba, kafayla meşn yuvarlağu305 filelere göndererek, kendisinin ve takııı ikinci golüne imza attı
Fatih Terim Stadında kritik bir galibiyet alan Siyah-Beyazlıar, puanıı20’ye çıararak son 6 sezonun en iyi 10. hafta performansıısergilemişoldu.
Beşktaşta, kımııkart cezalıarıPedro Franco, İmail Köybaşu305 ile sakatlılarıbulunan Tomas Sivok, Tolga Zengin ve Uğr Boral, Kasıpaş karşu305 sıda forma giyemedi. Ayrıa hafif sakatlıu287 ıbulunduğ için maça yedekler arasıda başayan Olcay Şhan 65. dakikada Kerim Frei’ı yerine oyuna dahil oldu.

“Bağandı”

Olcay Şhan, Kartal’a geldikten sonra ligde sadece oynanan Başkşhir maçııkaçıdı Tam bir istikrar abidesi. Attıu287 ısürpriz goller, dinamizmi ve hısıla milli takıa kadar yükseldi Siyah-Beyaz forma altıda… 27 yaşu305 ndaki futbolcu Olcay Şhan, “Ailemizdeki tek Beşktaşıamcam Mehmet Şhan bana İtanbul’dan Beşktaşbattaniyesi gönderdi. Ben o sayede Beşktaşıoldum. Yani bir battaniyeyle. Bana hep bir gün Beşktaşta oynayacağu305 mısöyledi ve öyle de oldu. Kariyerimi Beşktaşta noktalamak istiyorum. Bunun sebebi küçüklüğmden beri Beşktaşıolmam ve buraya geldiğmden beri yaşdıu287 ı hisler. Beşktaşa geldikten sonra ailemin benimle nası gurur duyduğnu gördüm. Onlarıçok sevindirdiğmi gördüm. Bunlar beni motive ediyor ve bunu Beşktaşsayesinde yaşu305 yorum. Onun için elimden geldiğnce kulübüme destek olup futbolu burada bıakmak tek isteğm. Benim idolüm yok ama sevdiğm birkaç futbolcu var eskilerden. Küçükken topu ayağu305 ma aldıu287 ıda Sergen Yalçı’ıtaklit ederdim. Onun gibi oynamaya çalıu351 ıdı. Ayrıa Tümer Metin ve İrahim Üzülmez’i de hep izlerdim. Çok beğnirdim ve onlar gibi olmak isterdim. Tabii bir de İhan Mansı var. Hep onun gibi saçlarııuzatı ve onun gibi toplardı” diye konuşu.
Altyapıantrenörleri seminere katıdı
Beşktaşı ‘Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörleri’, planlamanı spordaki önemi üzerine eğtim seminerine katıdı BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörü Emrah Bayraktar’ı yanısıa tüm altyapıantrenörleri katıdıu287 ıeğtim semineri yaklaşu305 k 2 saat sürdü. Marmara Üniversitesi Beden Eğtimi ve Spor Yüksekokulu Öğetim Görevlisi Dr. Şhin Özen Beşktaşantrenörleriyle planlamanı spordaki önemi üzerine bir seminer verdi.

‘Hedefleri olan bir camiaya geldim’

BeşktaşErkek Voleybol Takı’ı yeni transferi Ceyhun Tendar, açılamalarda bulundu. Pasör pozisyonunda görev alan Tendar, “Transferim daha önce de gerçekleşbilirdi ama kımet şmdiymiş Büyük ve hedefleri olan bir camiaya geldiğmin farkıdayı. Takıı içinde bulunmak gurur verici. Takı olarak öncelikle play-off sonra Avrupa kupalarııhedefliyoruz” dedi.

BeşktaşKros Takııdördüncü oldu

Türkiye KulüplerarasıBölgesel Kros Ligi Yarıu351 ları İtanbul’da gerçekleşirildi. BeşktaşGenç Kadılar Takıı yarıu351 larda topladıu287 ı198 puanla 4. olurken takıda bireysel olarak Sümeyye Elif Tuna 16., Ayşnur Karakoç 17., Fatma Nur Uludağ19., Songül Arslan 20. ve Gizem Yumak 23. oldular. BeşktaşBüyük Kadılar Takııise 172 puan ile 3. oldu. Bireysel olarak, Şyma Yıdı 11., Lütfiye Kaya 13., Çiğem Gezici 15., Funda Erdoğn 17., Kader Ceyhan 21. ve Ceren Naz 22. sıada yarıu351 ıtamamladıar.

Beşktaş- Kasıpaş maçıardıdan
Radyo BEŞu304 KTAŞta canlıyayı

“Panik yok”

Beşktaşı zirve yarıu351 ıda çizdiğ tabloyu Radyo Beşktaşa katıan spor yazarlarımasaya yatımaya devam ediyor. Canlıyayıa Didem Tutal’ı konuğ olarak katıan Star Gazetesi Spor YazarıGüven Taner, Beşktaşı grafiğni, kadrosunu ve futbol karakterini şyle aktardı
“Kasıpaş maçıda Beşktaşta olgun bir futbol gördüm ben. Çok kaliteli çok tempolu olmasa da ne yaptıu287 ııbilen paniksiz kendine güvenen bir Beşktaştakııvardı Bununla da zaten bir çok pozisyona girdi. Attıu287 ıiki golün dıu351 ıda 3-4 tane daha gol bulabilirdi. Ama ş da gerçek ki yarattıu287 ıfısatlar kadar da rakibine fısat da tanııu287 ıoldu. Maçta hani bütün fısatlar gole dönseydi Beşktaşyine kazanabilirdi ama çok daha fazla gollü bir maç, mücadele izlemişolurduk.
Maçta kııma anıgibi bir şy pek olmadı Aşğu305 yukarıbaşadıu287 ıtempoda gitti. Beşktaşilk başarda iki takıda zaten ilk beşdakika içinde iki tane ciddi gol pozisyonu yarattı Bunları ikisi de karşu305 lılıyararlanamadıar. Belki bu toplar kalelere girselerdi o zaman daha farklıbir mücadele daha tempolu bir mücadele izleyebilirdik ama bunu da maçı kııma anıgibi düşnmeyelim. Yalnı maçı hakeminin faul değrlendirmelerinde biraz çarpılılar vardı Kasılıayağ basmalara faul bile çalmamak onu görmemişolmak mümkün değl ufak tefek oyun akıu351 ıiçinde kol hareketleri ufak tefek çekmelere gene faul çalmak bu defa, onlarıkartla cezalandımak bazıaynıhareketleri bir tarafa çaldıu287 ıhalde öbür tarafa çalmamak gibi değrlendirme çelişileri vardıhakemin. Bunlar da bir kııma anıyarattımıdiye düşnüyorum ama maçı akıu351 ıhiç değşedi hemen hemen. Bir tek Beşktaş2-0 yaptıtan sonra ilk yarıı sonunda ikinci yarıı başu305 nda biraz daha fazla aktif olmaya hücumda daha diri olmaya çalıu351 an bir Kasıpaş vardı İu351 te bu noktada Beşktaşı gene hareketsiz kalmasıyani üzerine gelen Kasıpaş’nı bıaktıu287 ıaçılarıçok çabuk öne çok çabuk top taşu305 yarak veya top göndererek demek lazı topu taşu305 maya başadıu287 ıı zaman 3-4 pas yaparsanı rakip savunma doğl olarak yerleşyor. Kendinize geçecek alan bulmakta zorlanıorsunuz. Çabuk çııu351 larıdenemedi Beşktaş zorlamadıkendini. Biraz bunda kanatlarda oynayan oyuncuları yetersiz kalıu351 ısöz konusuydu. Yani Gökhan Töre de, Kerim de pek başrııgünlerinde değllerdi. Ki çok iyi oynayan oyuncular olmasıa rağen Ba gibi, o çizgisini korudu. Sosa gittikçe etkisini artııor. En büyük endiş kaynağu305 olacağu305 nıdüşndüğmüz Necip, çok iyi bir performans sergiledi.”
OLGUN Bİ BEŞu304 KTAŞVAR
“Ben bu tür maçlarda Serdar’ı da başrııolduğnu düşnüyorum. Serdar’ıçok kiş biraz fazla beğnmiyor eleşiriyor ama Serdar’ı da pek vasatı altıda oynamadıu287 ııgörüyoruz. Zaman zaman her oyuncunun Motta’nı da çok iyi maçlarıolduğ gibi başrıı maçlarııda görüyoruz. Gökhan Töre’nin de aynışkilde. Serdar’da da inişçııu351 lar oluyor ama ortalamasııBeşktaşı ş andaki ihtiyacııkarşu305 ladıu287 ııdüşnüyorum. Yani genel olarak baktıu287 ııda olgun bir Beşktaşvardı paniklemedi, böyle son dakikada tesadüflerle maçıkurtaran bir Beşktaşdeğl, artı maçıkazandıu287 ıgüvenini taşu305 yan Beşktaşvardı Son yarı saat içinde. Özellikte Bilic o sıalarda formsuzluk gösteren adamlarııdeğşirdi. Olcay’ı katımasıtakıa Kasıpaş için bir zorluk oldu çünkü Kerim’den çok daha verimli bir futbol sergiledi. Olcay o formsuz halinden biraz sırımıu351 gibiydi. Oynamadıu287 ıdönemde zaten cezadan ötürü oynamamıu351 tı Sonra Milli maç oynadı Kendi güvenini yeniden kazanmıu351 bir Olcay vardı Ortalamada Kasıpaş’dan daha iyi oynayan ve istediğni alan, ortalamada daha iyi diyebileceğmiz bir Beşktaşvardısahada…
Bilic’in çok değşk taktiklerle takıızorlayacağu305 nıçok düşnmüyorum. Çünkü elinde sıılıbir kadro var. Biliyorsunuz Beşktaş19 kiş. Kasıpaş maçıda mesela cezalar ve sakatlıları zorlamasıla genç oyuncular kadroya alıarak 18 kiş tamamlanmıu351 tı
Sakatları iyileşiğni varsayarak konuşyorum bu 18 kişyle 2 tane UEFA Kupasıkaç tane lig maçıoynayacak. 4 tane Türkiye Kupasımaçıoynayacak. Demek ki 12 maç oynayacak. Hemen hemen her hafta arasıda bir maçıdaha var.
Bilic en fazla yük binen oyuncularıı bazıarııdeğşirmeye yani bir rotasyona gitmeye çalıu351 acaktı bunun dıu351 ıda hem oyuncuyu değşir hem oyunun karakterini değşir takııbiraz hıpalar diye düşnüyorum. Ben aynıoyun karakterinde devam edeceğni düşnüyorum. Yunanistan’dan getirelecek bir beraberlik dahi çok rahatlatacaktı Beşktaşı Maçıkazanmak gruptan çımayıgarantileyecek gibi bir durum doğracak. Bilic’in orada çok fazla risklere girmeden maçıkoparmaya çalıu351 acağu305 nıdüşnüyorum. Çok tempolu bir oyuna da yönelemeyecektir. Yönelmek de istemeyecektir zora düşedikçe. Çünkü o tempo bir yandan da yoğn maç trafiğnde takııyıratabiliyor.” Star Gazetesi Spor YazarıGüven Taner

SOSA: 10 numara!..
‘İi işer yapacağu305 m’

Kara Kartal’ı Arjantinli yıdııJose Sosa 10 numarası Sezon başu305 nda takıa 10 numara olarak kazandııan tecrübeli futbolcu, yüklendiğ misyonun farkıda olduğnu belirterek, “Hocamıı da verdiğ görev çerçevesinde eğr kendi pozisyonum olan 10 numara pozisyonunda oynarsam hem gol olarak hem asist istatistiğ olarak takııa iyi şyler katacağu305 ma inanıorum. Takı bana alıu351 tıça üzerimdeki beklentiyi cevaplayacağu305 m” dedi. Beşktaşı yeni stadıyapı çalıu351 malarınedeniyle iç saha maçlarıa diğr statlarda çımalarıı kendilerini zorladıu287 ııbelirten yıdı oyuncu, “Olimpiyat Stadında sanki deplasmanda oynuyormuşgibi bir his oluyor bizde. Ş andaki tek arzumuz stadııı bir an önce bitmesi ve stadııa geçmemiz” diye konuşu.

Kerim Frei göz doldurdu

Beşktaşıfutbolcu Kerim Frei, geçen yıa göre kendisini çok gelişirdiğni, daha çok maçta forma giymesinin bunda etkili olduğnu söyledi. Genç futbolcu, son haftalardaki çııu351 ıla ilgili, “Geçen yıa göre kendimi çok gelişirdim. Çünkü daha fazla şns buluyorum. Sahanı son bölümünde, final paslarıda, içeri girmede daha etkiliyim. Bunun sebebi, daha fazla şns bulmam sahada uzun süre kalmam. Bana güvenenleri de mahçup etmediğmi düşnüyorum” şklinde konuşu.
Henüz yüzde 100 performans sergileyemediğni vurgulayan genç oyuncu Kerim, daha da iyi olmayıumduğnu belirterek, “Topu aldıu287 ı zaman sürekli golü ve asisti düşnüyorum. Kafamda hep bunlar olduğ için böyle bir stilim var. Son bölüme geldiğmde pas vermeyi veya şt çekmeyi deniyorum. Bu da riskli bir oyun tarzı Bu da bazen oluyor bezen olmuyor. Olduğ zaman iyidir, olmadıu287 ızaman problem” diye konuşu.

Cenk Gönen:
“Bana güvenin”

Tolga Zengin’in sakatlıu287 ıı ardıdan Partizan ve Başkşhir maçlarıa kaleye geçen ve son anlarda kurtardıu287 ımüthiştoplarla zaferin mimarlarıdan olan Beşktaşı file bekçesi Cenk Gönen, “Elit bir sporcu kendisini maçlara hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazılanmasıgerekir. Fiziksel olarak antrenman performansııbelirli bir seviyede tutmaya çalıu351 ıorum. Zihinsel olarak da her maç oynayacakmıu351 gibi düşnüp eski başrııperformanslarııhatılayarak ve profesyonel disiplinimi koruyarak kendimi hazılıorum. Kendime güvenim her zaman var. Taraftarlarıı bana güvensin” diye konuşu.

Uğr Boral
Ameliyat oldu

Siyah-Beyazlıfutbolcu Uğr Boral, ameliyat oldu. Acıadem Sports Sporcu Sağıu287 ıMerkezi’nden yapıan açılamada, Prof. Dr. Ömer Taşr tarafıdan gerçekleşirilen operasyonda Uğr Boral’a diz menisküs yıtıu287 ıtanııla artroskopik menisektomi ameliyatıyapıdıu287 ıbildirildi. Prof. Dr. Taşr de oyuncunun ameliyatıı başrıla tamamlandıu287 ııve yakı zamanda sahalara dönebileceğnin bilgisini aktardı Başrııbir operasyon geçirdiğni ve kıa zamanda kendisini toparlayacağu305 nıumduğnu aktaran Uğr Boral ise “Yakı bir tarihte kendimi toparlayacağu305 m inşallah” diye konuşu.

Demba Ba
Golün
yeni adı
Avrupa’da ve Süper Lig’de gollerine devam eden Demba Ba, dünyanı en iyi golcüleri ile yarıu351 ıor. Spor Toto Süper Lig’de attıu287 ıgollerle de gündemden düşeyen Demba Ba, Türkiye’de en çok konuşlan isimler arasıda yer alıor. Beşktaşformasıaltıda çıtıu287 ı15 maçta 12 gol 2 asistlik performansa imza atan Senegalli yıdı, rakiplerin korkulu rüyasıhaline geldi. Beşktaşıgolleriyle sıtlayan oyuncu, 8 lig, 4 Şmpiyonlar Ligi ve 3 UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde boy gösterdi, özellikle Avrupa arenasıda gösterdiğ performansla ayakta alkıu351 landı Beşktaşıtaraftarı sevgilisi haline gelen Senegalli futbolcu, Ronaldo’nun 23 golle zirvede olduğ Avrupa’nı en golcüleri listesinde kendine 10. sıada yer buldu.