GÜNDEM: “işte eksikler!..

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı maden son 2 yılda 4 kez denetlendi. Son teftiş raporuna göre, iş sağlığı ve güvenliği yönünden 12 maddede noksan husus tespit edildi, teftiş esnasında 4 maddedeki eksik giderildi.
Edinilen bilgiye göre, işletmedeki eksikler arasında, “ocak genelinde bacalarda yapılan ilerleme ve hazırlık çalışmalarında kontrol sondajı yapılmaması”, “ocak genelinde tahkimat bağlantılarının fırça, kama ve takoz ile irtibatlandırılması ve çintilerin yan ve üstten galeri civarına sıkılanması hususunda eksiklikler”, “özellikle yer altı ocağında yaşanabilecek bir acil durum hususunda ve genel acil durum hususunda güvenlik tatbikatı yapılmaması” yer alıyor.
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı kayıtlarına göre, Has Şekerler Madencilik Enerji Nak. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Kömür İşletmesi, Ermenek Pamuklu Köyü Takanderesi mevkinde 10 Ekim 2009’da işe başladı.
İş teftiş müfettişleri işletmeyi 2013 ve 2014’te 4 kez denetledi. Kömür ocağında, 17 Nisan 2013’te yapılan teftişte 2 maddede mevzuata aykırılık tespit edildi ve eksikler teftiş esnasında gidertildi.
Müfettişler geçen yıl 4-10 Ekimde işletmede ikinci bir teftiş gerçekleştirdi. Bu teftişte 10 maddede eksiklik tespit edildi. Eksikliler teftişler sırasında işverene tamamlatıldı.
Bu yılki ilk teftiş 13-14 ve 19 Şubatta yapıldı. Müfettişler işletmede tespit ettikleri 12 eksiğin teftiş sırasında giderilmesini sağladı.