DUYURU: Ya siyaset ya ticaret!

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP DİYOR Kİ: “Net yazın yayınlayalım”
Hürriyet Gazetesi’nde Yalçın Bayer’e belediyenin gönderdiği düzeltme ve açıklama yazısının bir benzeri de bizim başımıza geldi dün… Aradan geçen onca zaman sonra, Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik ve kocası CHP İlçe başkanlığından alınan ve partiden ilişiği kesilen Uğur Gedik düzeltme ve açıklama göndermiş noterden… Gazetenin hangi şirkete ait olduğunu bile bilmiyorlar. Haberi yapan 30 yıllık gazetecinin ismi bile yanlış. Cevap ve düzeltme diyorlar. İkinci sayfada Tekzip!.. Sanki mahkeme kararı… Cevaben ne yayınlatmak istiyorlar belli değil. Açık ve net yazmamışlar, yazamamışlar. Bizim haberden iki satır ve sadece haber gerçek dışıdır diyorlar. O kadar!..
Biz de diyoruz ki konuşmalar sabit, şahitli… Belgeleri ve küpürleri yayınladık. Tüm ulusal basında her şey çıktı… Haber nasıl gerçek dışı?.. Her türlü kanunsuzluğu yap, suçu gazetecilere at!.. Mantık bu mu?
CEVAPLAR NET OLSUN YAYINLAYALIM
Cevap hakkında şunları söyleyin: “Haberde geçen iddialar üzerine sorularınızı cevaplıyorum. Ben Kadriye Gedik, küfür ettim veya etmedim. Kıbrıs Gezisi’ne gittim veya gitmedim. Cebimden şu kadar para çıktı. İşte belgeleri, uçak biletim, Merit Otel’e girişim ve çıkışım, faturalarım. (Besim Tibuk ve Reha Arar’a da sorarız.) Kocam Uğur Gedik CHP listelerinde tahrifat yapmadı, CHP ilçe başkanlığından alınmadı, partiden atılmadı veya atıldı… Yine kocam Uğur Gedik, bir işadamından para isterken polis dinlemesine takıldı/ takılmadı. Dava açıldı. İşadamı kabul etti veya böyle bir şey olmadı” Hemen cevap hakkınızı yayınlayalım.
Böyle de DANIŞMANlık kimseye yapmayız, haberiniz olsun!..
DEDİK YA HABERLER BAZEN ACITIR!..
“Ama haberler doğru, siz yine de bizi Beşiktaş’a deşifre etmeyin, çoluk çocuk ailece kamuoyuna rezil olduk” diyorsanız biz bu işte yokuz. Biz kimsenin rezil olmasını istemeyiz, kimseye de hakaret etmeyiz, küçük düşürmeyiz. Bu güne kadar da böyle bir şey yapmadık. Hatta yazımızda dikkat ederseniz, aile içi olaylara da girmedik, kimse incinmesin diye… Haberler tamamen toplumu ilgilendiren düzeydedir. Tekrar edelim; Haberler bazen acıtır!… Ama doğruysa yapacak bir şey yok!.. Saygılı olmak lazım.
YARGIDA HESAPLAŞACAĞIZ
Artık noter değil, yargı bakacak bu işlere, demek ki, ne güzel hukuk önünde hesaplaşacağız. Tüm bilgileri, belgeleri, haberleri ve gereken unsurları dosya yaptık. Oldukça kalın… Şahitler de hazır… Haberleri doğrulatacağız. Ve tekrar bunları yayınlayacağız. Ayrıca küfürle ilgili suç duyurusu da yapıldı. Ulus Mahallesi Muhtarı Gedik hakkında kamuoyu adına görev yapan gazetecilere görevi başında küfür etmekten şikayette bulunduk. Bu da ayrı bir konu…
Sonuna kadar anlayacağınız!..
HERKES HESAP VEREBİLİR OLMALI
Unutmadan: Kadriye Gedik’le konuştuğumuzda sorular sorduk, cevap hakkını kullandırmak istedik. Telefonda “Size hesap mı vereceğim, geziye gittimse gittim” demişti. Ardından da küfür… Sonra kocasıyla yapılan konuşma ve onun söyledikleri… Biz de kamuoyu adına soruyoruz, işte cevap hakkı demiştik o zamanlar… Tüm konuşmaları gazete genel merkezimizde dinledik. Resmi olarak kayıt altındadır… İstenirse yetkili mercilerden sorulabilir ve kimlerle neler konuşuldu kolaylıkla öğrenilebilir. Bizim herşeyimiz kayıtlı ve delillidir, merak etmeyin. Gerçekler ortaya çıkacak.
SON SÖZ: Beşiktaş Medya Grup var olduğu müddetçe, kim olursa olsun, insanlar cevap da verecek, hesap da!!! Siyasi güçlere dayamayacak sırtını… Saygılı, terbiyeli, had bilir olacak, Beşiktaşlıları da yanıltmayacak. Hele kamu görevi yapıyorsa daha çok dikkatli davranacak!..
BUNA CEVABINIZ?..
Ayrıca; daha sorularımız olacak, belki bunlara da yanıt verirsiniz; kısaca geçelim şimdilik, sonra detaya gireceğiz nasılsa. Örneğin; Uğur Gedik’i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partiden atmadı mı? Peki niye yeni belediye başkanı danışman yaptı. Oda verdi, araç verdi altına… Beltaş veya başka bir yerden maaşa bağlandı mı? Peki CHP Genel Merkezi ve Kılıçdaroğlu bunları biliyor mu? Partiye nasıl geri döneceksiniz? Bir basın toplantısı düşünür müsünüz? Belki bunlara da bir yanıt verirsiniz?.. Bizim yanıtımız olacak çünkü… İşte size cevap hakkı, sonra bize sormadılar demeyin yine… Çünkü hep soruyoruz ama siz ya cevap vermiyorsunuz veya sonradan içi boş laflar ediyorsunuz. Cevaplar net, anlaşılır olsun. Haber konusunun dışına sapmasın. Bekleyin; hepinize ayrı ayrı daha başka da sorularımız olacak?.. Madem aile fotoğrafı da çektirdiniz, artık takip edin!!! Beşiktaşlı aptal değil?!.. Oy aldık diyenler, oyun hakkını vermelidir. Kişisel ikbal için makam mevki denilen irili ufaklı koltukların kullanılması ahlak dışı bir olaydır. Özetle; ya siyaset ya ticaret!.. Karar vermek lazım.