DUYURU: Neyi savunuyorsunuz?

Beşiktaş Medya Grup diyor ki; “Aile fotoğrafındakiler küfürü savunuyormu?”

ZORUNLU AÇIKLAMA: Bugüne kadar bu konuyla ilgili bir açıklama yapmak zorunluluğu hissetmedik, ancak son zamanlardaki gelişmeler üzerine kamuoyunu aydınlatma gereği duymaktayız. Beşiktaş Gazetesi ilk çıktığı günden bu yana bayiler’de satılmaktadır, kendi dağıtım araçlarımızla Beşiktaş’ın her bölgesine dağıtılmaktadır. Ancak Beşiktaşlılardan gelen yoğun istek üzerine her medya kuruluşunun yaptığı gibi, katkı amacıyla BJK Kulübü, Stad, amatör kulüpler, dernekler, lokaller, taksi durakları, marketler, kütüphaneler, kafeler, Kültür Merkezleri, Kaymakamlık, Belediye, Emniyet, Muhtarlarlıklar vb özel ve kamu kuruluşlarına belirli sayıda gazete, şirket politikası gereği karşılıksız ve ÜCRETSİZ verilmektedir.
Özetle bu dağıtım tamamen bizim insiyatifmizde kamu hizmeti şeklinde yapılmaktadır. Yani: Adı geçen bu kurum ve kuruluşlara ÜCRETSİZ gazete bırakma veya verme mecburiyetimiz yoktur. Hal böyle iken, bazı şahıslar ve kurumlar bir kaç aydır sanki Beşiktaş Gazetesi’nin dağıtımları bu yolla yapılıyor şeklinde kamuoyuna yanlış ve yalan beyanlar yaymaktadır.
Tekrar ediyoruz: Bizim hiç bir konuda kimseye ihtiyacımız yoktur ve bağımsız bir gazete olarak dağıtımlarımıza artan şekilde devam etmekteyiz. Tam tersine bu kurumlardan bazılarına artık kendimiz, ÜCRETSİZ gazete bırakmamaktayız. 15 yıldır yaptığımız gibi 20.000 tirajı da kendi dağıtım şirketimiz aracılığı ile gerçekleştirmekteyiz. İnternet üzerinden de ayrıca Beşiktaş Gazetesi günlük olarak yayınlanmaktadır ve haber portalımızla 250.000 kişiye ulaşmaktayız. Basın özgürlüğüne katkı sunmak yerine, bu tür yalan, dolan, iftira ve dedikodularla bir yere varılamayacağı zaman içinde görülecektir.
HABERLERİMİZ BAZILARINI RAHATSIZ ETTİ
Sorun dağıtım değil anlayacağınız… Zaten başta da bahsettiğimiz bu tür bir ÜCRETSİZ uygulama dağıtım değil, tamamen bize yüktür!.. Dediğimiz gibi, dağıtım yapan ÜCRETSİZ gazete bıraktığımız kişi ve kuruluşlar değil, bizleriz… ÜCRETSİZ gazete verdiğimizi her fırsatta duyuruyoruz, ancak, anlamayanlar her zaman çıkmıştır, çeşitli sebeplerden dolayı anlamıyor, anlamak istemiyor bazıları… Hiç bir medya kuruluşu size ÜCRETSİZ gazete vermeye mecbur değildir. Hatta bazıları ÜCRETSİZ gazete alıp, parayla dahi satabiliyor. Bunlar bizim dışımızdaki olaylardır. Özetle; tüm bu sakıncaları göz önüne alarak, ÜCRETSİZ gazete dağıtma taraftarı değiliz. Bunun da bize bir faydası yok. Hal böyleyken gazetemizi kamu kuruluşlarına bağlı olduğunu zannederek bazı kişi ve kurumların dağıtıma katkıda bulunduğunu zannetmesi trajikomik bir durum!.. ÜCRETSİZ gazete dağıtılmaz!.. Hediyedir Beşiktaşlılara…
KÜFÜRÜ SAVUNUYORSANIZ SÖYLEYİN!..
Gelelim sadede… Sorun başka… Sorun küfür!… Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik, “Küfür etmedim” diyorsa, tamam!.. Çünkü “Haber gerçekleri yansıtmamaktadır” diye yazı gelmiş. Yani iddialarına göre, küfür yok, Malum Şahıs’la ilgili çıkan haberler yanlış mı?. “Kocam sahtekarlık suçlandı, partiden ihraç edildi, atıldı”… Tüm bunlara “Yalan” diyorsa, sözün bittiği yerdeyiz. 3 gündür yazıyoruz… Gazete küpürleri koyuyoruz. Tüm ulusal basın günlerce yazdı. Köşe yazarlarına konu oldunuz, görsel medyada seyretti millet… CHP Beşiktaş’ta seçime giremiyordu. Kabul edin!.. Parti suçu işlediniz, ihraç edildiniz, atıldınız? Genel Merkez ve Kılıçdaroğlu özellikle ilgilendi. Daha ne olsun. Bunlar haber değil mi? Gazeteciye görevi başında hakaret ediyor, olmadı küfür ediyor, şimdi de bize mesleğimizi öğretmeye kalkıyor!..
Noterden yazı göndermiş Uğur ve Kadriye Gedik; yazıda onay alınmadan haber yapılmış deniyor… Olur!.. Yayınlayacağımız haberleri önceden size sunalım, paraf atın!.. Mühür de basarsınız!.. Alıştınız röportajlara…15 yıldır her sayıda bir sayfa söyleşilere… Merak etmeyin onlar da ÜCRETSİZ idi… Ve halen devam ediyordu, siz küfür edene kadar!.. Ne oldu da böyle oldu? Şimdi de biz soralım?..
BASINA AYAR!..
Madem yasal süreç başladı, karşı dava da geliyor. Ne güzel!.. Bir de mahkeme karar versin şimdi tüm belgelere ve bilgilere bakarak… Başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Kaymakamlık, Valilik ve Beşiktaş Kamuoyu da öğrensin bir kez daha doğruları… Ulusal basına da servis yaparız!.. Sayfa sayfa da yayınlayalım!.. Seçimlere kadar!.. Biz de malzeme bol!..
Bazılarının babaları, anneleri, amcaları çok iyi bilir!.. Ama insan işte beşer şaşar!.. Biraz, Ahte Vefa, ama ne gezer… Tam tersine, “Her türlü haberi yazıyorsunuz” diye bozulanlar, yaptıklarına bakıp ders alacaklarına, basına sansürde çıta atladı Yükselen Beşiktaş!.. Sözde CHP’nin kalesi!.. Demokratlar… Özgürlükçüler!.. Yakalandınız!..
Diyoruz ya en baştan başlayan bir dezenformasyon var!.. “Farkındayız!..” O bile vazgeçti, vazgeçecek!.. Ama siz farkında değilsiniz!..
YİNE DEZENFORMASYON!..
Bir aile fotoğrafı!.. Kimler yok ki?.. Mekan da anlaşılır şekilde!.. Eğer masumane ise bu toplantı ve yayın zannetmiyoruz ya, sözümüz olamaz. Ama bu “Aile fotoğrafı” küfürü savunanları kapsıyorsa, bu açıklanması gereken bir durum var ortada. Zamanlama manidar!.. Ve mesajla olmaz!.. Açık açık, “Haber konusu, KÜFÜR’ü kabul ediyoruz. Arkadaşımızı destekliyoruz, onun için de bir karar aldık, Beşiktaş Gazetesi’ni istemiyoruz!..” deyin!.. Veya “Gezi olayı doğru, ama yazmışsınız veya neden yazdınız? Onun için istemiyoruz” şeklinde bir yazılı açıklama yapın!.. Hiç başka kulvarlara sapmayın, açık ve net fotoğraf gibi… Sadece imasız mesajsız, kamu kurumuna yakışır şekilde yazılı ve katılımcıların imzası ile… Bizim yaptığımız şekilde, açık açık… Böylelikle KÜFÜRÜ tasvip edip etmediğinizi anlamış oluruz. Ona göre de hareket ederiz.. Bu kadar basit!..
BİZ HEP BURADAYIZ!..
Evrensel bir kabul vardır; “Hiç bir sebep, küfür ve şiddeti doğurmaz.” Allah korusun bir gün sizin de başınıza daha beteri gelir, bir kendini bilmez, bir sahtekar, bir psikopat ile karşılaşırsınız!.. Merak etmeyin!.. Önce yine biz yanınızda oluruz!..

ANLAYANA: “Hiç bir süs edep kadar güzel değildir” Hz. Ali.

One comment
  1. Başkan doldurmuştur belki ama bunuda yapın dememiştir durumdan vazife çıkaran çok olur göze girmek ister bunlar.  gazete vermeyin olsun bitsin dava açın görev yapamasınlar Beşiktaş Gazetesi babalarının malımı

Comments are closed.