Yaktı, intiharı istedi

Yangın çıkardıktan sonra intihar etmek istedi, müzakereci polis 3 saat boyunca ikna etmeye çalıştı ve başardı… Beşiktaş’ta engelli ve psikolojik sorun yaşayan İsmail K. metruk bir binada yangın çıkardıktan sonra, yakındaki 2 katlı binada intihar etmek istedi.
Geçen günlerde gerçekleşen olayla ile ilgili diğer detaylar ise şöyle: Asayiş Şubesi’nden gelen müzakereci polis 34 yaşındaki İsmail K.’yı yaklaşık 3 saat sonra, aşağıya inmeye ikna etti. Aşık Garip Sokağı 3 numarada kapısı zincir ile kapatılmış, metruk binaya İsmail K. saat 13.00 sıralarında yağmur oluklarından tırmandı. Bir süre sonra, binanın üst katlarından duman yükseldi. Çevredekiler polis ve itfaiyeye ihbarda bulundu. Bu sırada yan binaya geçen şahıs, “Ben yaktım” diye bağırmaya başladı. Sokaktakiler, şahsa tepki gösterdi.
Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.İtfaiye yangını çevreye yayılmadan söndürdü. Ancak bazen bulunduğu yerdeki balkondan sarkan, engelli ayaklarına rağmen büyük bir çeviklikle çatıya tırmanıp inen şahıs, polisi uzun süre oyaladı.
Kişi, emniyet amiri, emniyet müdürü, savcı gelsin diye bağıran İsmail K., bazen de cumhurbaşkanı, başbakanı istedi. Çevrede toplanan meraklı kalabalığa tepki gösteren İsmail K., zaman zaman, ‘hayatımı geri istiyorum’ diye bağırıp engelli ayağını gösterdi. Sonrasında ise İsmail K. yangın merdiveninden kendi başına indi İsmail K. polis merkezine götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.