Seks ve bilimsellik

Seks hakkında bunları biliyor muydunuz?

Kalp-damar sağlığınızı koruyor:

Belfast Queen’s Üniversitesi’nde 1000 erkek denek üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarına göre haftada üç veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterilmiş.

Felç olma riskini azaltır:

Yine aynı çalışmanın sonuçlarından biri de düzenli seks ile kadın ve erkeklerin inme (felç) risklerinin azaldığı.

Koku duyunuz gelişiyor:

Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan “prolaktin”hormonu sayesinde beynin koku alma merkezi uyarılıyor ve bu şekilde düzenli seks sonrasında kişilerde koku alma duyusu gelişiyor.

Yaşlanmayı geciktiriyor:

Evet, Dr. Mehmet Öz’e göre yılda 100 kez yapılan ilişki ile yaşlanma azalıyor, cilt güzelleşiyor.

Bağışıklık Sistemini güçlendiriyor:

Yapılan araştırmalara göre haftada bir veya iki kez seks yapmak, bağışıklık sistemi üzerinde % 30 oranında artırıcı etki yapıyor. Bu şekilde doğal olarak hastalıklara bağışık bir hale geliyorsunuz.

Pelvis kaslarınızı güçlendiriyor:

Seks sırasında pelvis yani “leğen kemiği” içinde bulunan pek çok kas koordineli olarak çalışıyor. Bu şekilde kadınlarda özellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve bağırsak sarkmaları azalıyor.

Adet sancılarınızı azaltıyor:

Dismenore’nin azalması da seksin ağrı kesici özelliğinin başka bir yansıması olarak düşünülebilir.

Pelvis bölgesinin kan dolaşımını olumlu yönde etkileniyor:

Cinsel ilişki ve orgazm sırasında pelvis bölgesinde kanlanma artışı rahim, tüpler ve yumurtalıklar gibi pek çok pelvik organların sağlıklı işlev görebilmesini olumlu yönde etkiliyor.

Vajinal kuruluğu azaltıyor:

Düzenli seks ile vajina ve pelvis damar dolaşımının iyi gelişmesi sonucunda özellikle menopoz dönemi sonrasında ortaya sık olarak çıkan “vajinal kuruluk” problemlerinin görülme sıklığı da azalıyor. Nitekim vajinal ıslanmanın, vajinanın kendi damarsal yapılarından oluştuğu biliniyor.