Gerçekler acıtır!..

Beşiktaş Medya Grup Diyor ki:
Gerçekler acıtır!..
Küçük bir haber yayınlandık. Yer yerinden oynadı. Demek ki birilerinin kuyruğuna basmışız. Haber konusu, malum gezi geçtiğimiz ay içinde Beşiktaşlıların parası ile yapılmıştı.CHP’den ihraç haberi ise her gazetenin yayınladığı bir haberdi… Bazı insanlar haberin doğruluğunu kabul edeceğine ve varsa hatasından ders çıkartacağına intikam alma hissiyle ve onun bunun dolduruşu ile haddini bilmez tavırlar içine girmişti. İnanın küfürü savunan (İlber Hoca’nın dediği gibi) cahiller bile var!.. Tabii onlar isimlerini bilir!.. Bir-iki kişi…Takma adlı!.. Kim oldukları tescilli!.. Bir de utanmadan sıkılmadan oy almışlar!.. Beşiktaşlıların arkasına sığınıyorlar…Vah zavallılar!..
Halbuki biz haberi yaptık, başka haberlere bakıyorduk. Madem ilginizi çekti, aynı hızla devam o zaman!..

HABERDE HANGİSİ YALAN?
Her haber sonrası bir infial kopar. Hele rezil olmuşsa insan… Bir de haberler doğruysa duyulmasını istemez. Herkesi aynı kefeye koymak imkansız tabii.. Ama; bunların arasında münferit hareket edenler de çıkabilir. Aynen geçen hafta olduğu gibi… Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik’in beleş gezi haberini bahane edip esas olan kocasıyla ilgili haberlerden yola çıkarak telefonda seviyeyi düşürmesi ve telefonu kapatması bardağı taşırdı. Kem söz sahibine ait, iadesi de kocasına yapıldı ama, biliyorsunuz bir süre önce Uğur Gedik listede tahrifat yaptığı gerekçesiyle disipline verilmiş sonra da CHP’den atılmıştı. Karısı da Beşiktaşlıların parasıyla ücret ödemeden bir yurt dışı gezisine katılmıştı. Yani bu iki haber de doğruydu. Belediyede danışmanlık yapan bu kadının kocası hakkında Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi bile yeni başkanı uyarma ihtiyacı hissetmişti. Gedik ise bir basın toplantısı yapacağını Point Otel’de ve evde yapılan bir dizi toplantıda kimlerin olduğunu neler vaadedildiğini ve nasıl kararlar alındığını sürekli söyleyip duruyor ama bir türlü nedense yapamıyordu Aldığı maaşın ise yasal olduğunu söylüyor. Ayrıca bir gün partiye geri döneceği mesajını da ortaya atıyor!.. Her zaman da söz hakkı verilmiştir bu tür haberler yapılırken. Özetle yazılanların hiçbiri yalan değil!.. Sorun neden yazdığımız?.. Basına sansür!.. Olmadı engelleme… Olmadı küfür!.. İlçenin en büyük mülki amiri Kaymakam ve Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkez bu haberleri okuyunca ne diyecek merak ediyorum. Bu olaylara sebep olanlar savunmalarında haberler yalan mı diyecekler? Yoksa her zaman yaptıkları gibi birilerinin yalanlarını mı geveleyecekler?..
KAMUOYU AYDINLANSIN!..
Biraz sonra Gedik’in rüşvet iddiaları ve dava konusu olan bir tapesini yayınlayacağız. Bu konu ve benzeri birçok konuda yığınla bilgi ve belge bulunuyor. Yani kulaktan dolma yalanlar değil…
Ayrıca; Beşiktaş Gazetesi’nde geçen hafta yayınlanan “Küfürbaz Muhtar” haberiyle ilgili de yığınla mesaj aldık. Bu aile hakkındaki mesajları yayınlamıyoruz. Sadece kamuyu ilgilendiren kısımları teker teker yayınlamaya başlıyoruz. Doğrulattığımız tüm mesajları da sırasıyla vereceğiz. Bir mesajda bilgi istenmiş, bilgi verdik. Ancak sadece biri, özür yerine mesaj atmış, takma isimle… “Küfürü savunan”… Madem öyle, kim haklı kim haksız ortaya çıksın. Zira bilgi ve belgelerin hepsini teker teker haber yapmaya başlıyoruz. İçlerinde ne bilgiler var bir bilseniz?.. İsmail Ünal’la yakın zamanda kolkola gezen ve “Abi” diye hitap eden, şimdi her iki tarafı da idare etmeye çalışan aile… (Sakın yalanlamayın, yeni başkan bilmiyor olabilir ama, daha geçen ay samimi konuşmalara bizzat şahit olduk). Öğrenci bursu!.. Ödenen paralar!… Partiler arası diyaloglar, sözde ilçe başkanlığının masrafları!…Çeşitli organizasyonlara kadar bir dizi bilgi, belge, iddia mesaj olarak geliyor. Tümünü inceliyoruz yakın zamanda paylaşacağız. Sorularımız olacak?..
ZORUNLU AÇIKLAMA:
Beşiktaş Medya Grup’a gelince, biz ne bir siyasi görüşe mensubuz, ne memuruz ne de bir mülki amire bağlı kamu görevi yapıyoruz. Ayrıca; bazıları gibi kimsenin borazanı değiliz. Ne de maaşlı elemanıyız. İhtiyacı olan çalışır, ihtiyacı olmayan çalışmaz, biz de herkesle çalışmayız. Söz konusu kurum bile bizim haklılığımızı kabul etti, imza altına aldı. Bizce, siz yeni bir toplantı yapın!.. Bilgileri güncelleyin… Beşiktaş Medya Grup’un; Basın-Yayın dışında diğer sektörlerde hiç bir işi yoktur. Sadece Basın-Yayın ilkeleri çerçevesinde tüm ulusal medya kanalları gibi görev yapmaktadır. Hesabı da, okuyucularımıza ve takipçilerimize veririz. Pisliklerinizi örtmek için, debelenmenin anlamı yok!.. Marka değerine verilecek her türlü zararı da tazmin etmek için mücadelemizden asla kaçınmayız. Ve bunların arkasında kimin olduğunu ve sözlü olarak kimin toplantılar yaptığını 7-8 kişi bir olup ne kararlar aldığını da biliyoruz. Bunlara da birçok kurumun ne gözle baktığını da yakında herkes görecek. Diğer yandan, yakında kamuoyunun çok şaşıracağı ve merakla takip edeceği bilgi ve belgeleri de açıklayacağız. Bu iş önceki dönemlerde olduğu gibi pasta börekle olmaz artık. Hata bir defa yapılır!.. Özür bir defa dilenir!.. Madem sizler Beşiktaş’ın en büyük markalarından birine zarar vermeye çalışıyorsunuz, bir kez iyi niyetle davrandık, bundan böyle hesap vereceksiniz…
HADDİNİZİ BİLİN!..
Bu arada yerel yönetimin küçük parçacıklarının bazılarına da (Onlar kendilerini bilirler… Şimdilik bu konuya girmiyoruz…) bir mesajımız var. Sosyal medyadaki resmi sayfalarınızdan veya isimlerinize açtığınız hesaplardan siyasi parti genel başkanlarına, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na bile sallıyorsunuz!.. Hakaret ediyorsunuz, fotoğraf paylaşıyorsunuz. Hepsi tespitli, sakın silmeye kalkmayın!.. Madem safları sıklaştırdınız, biz de gereğini yapacağız. Bu iş çocuk oyuncağı değil, iletişim kurmak istiyorsanız işinizi doğru dürüst yapın ya da görevlerinizden istifa edin, bir medya şirketi kurun. Ya da bilginize güveniyorsanız veya iş bitirici iseniz danışman olun!.. Bir o yana bir bu yana savrulmayın. Demokrasilerde gizli kapaklı işler olmaz, basına sansür ise hiç olmaz, zaten yapamazsınız ya, sıkışınca, oy almaktan bahsediyorsanız eğer, (ki eleştirilmez değildir oy alanlar) sadece işinizi yapın. Gazeteciliği de bize bırakın!..
HABERİNİZ REKOR KIRDI!..
Biz her sayıda 20 bin gazeteyi 80 bin kişiye okutuyoruz. Ayrıca internet üzerinden 250 bin takipçisi olan ve dünyanın her yerinden ulaşılabilen Beşiktaş Medya Grup’u siz de izleyin!.. Aranızda çok sevdiklerimiz, dürüst, adam gibi adamlar var. Ama her devrin adamı olan veya öncekine kızan yeniye sarılan kişilere, yalan, iftira ve sahtekarlıklarla işi götürmeye çalışanlara da tavsiyemiz, analizleri iyi ve sağlıklı yapın!.. Yok devir bu devir diyorsanız; o zaman da “Adımlarınızı dikkatli atın!… Takipteyiz!..” Ve bu daha özet bilgi!.. Devamı gelecek…
NOT: Ne diyelim?! Arayan bulur!..

***

İşte haber (1)

BU DA MI YALAN!..

İŞTE RÜŞVET KONUŞMALARI… İŞTE HABER

Tamer OSKAY / 2009/2010

Teknik ve fiziki takibe alınan yemek şirketi sahibi Eşref Hamamcıoğlu, ruhsat için CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’e 20 bin lira verdiğini kabul etti. Gedik, “Muhtaç aileler için 20 değil 10 bin lira aldım” dedi

Yemek şirketi sahibi Eşref Hamamcıoğlu’nun, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’e ruhsat işlemine yardımcı olduğu için 20 bin lira rüşvet verdiği iddia edildi. SODEXO adlı yemek şirketinin sahibi Eşref Hamamcıoğlu, İstanbul Mali Şube polisinin “yemekhane ihalelerinde yolsuzluk” operasyonu kapsamında, 2009 mart ayından itibaren teknik ve fiziki takip altına alındı. Hamamcıoğlu’nun Levent’teki Sabancı Holding’e ait ikiz kulelerin alt katında bulunan yemekhaneye ruhsat almak için Beşiktaş Belediyesi yerine CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik ile temasa geçtiği belirlendi. Gedik’le Hamamcıoğlu arasında geçen ve rüşvet içerikli olduğu iddia edilen bazı telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Bunun üzerine, Eşref Hamamcıoğlu, 4 ay önce gözaltına alındı. Hamamcıoğlu’nun ifadesinde, Gedik’in ruhsat işlemleri için kendisine yardımcı olacağını söylediğini ve ruhsatı aldıktan sonra ona, jest olsun diye ‘Etrafınızda çalışmak isteyen birileri varsa yardımcı olayım’ dediğini söylediği, öğrenildi. Gedik’in ise kendisine ‘Kimse yok ama yardıma muhtaç bir aile var. Onun için 20 bin lira lazım’ dediğini öne süren Hamamcıoğlu’nun, “Bunun üzerine kendisine şahsi hesabımdan 20 bin lira verdim” itirafında bulunduğu iddia edildi.

“ÇOK MU İSTİYOR”

Telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu, Eşref Hamamcıoğlu’nun, 8 Mayıs 2009 tarihinde sekreteriyle yaptığı görüşmede de rüşvetten bahsettiği öğrenildi. Pınar adlı sekreterin, Hamamcıoğlu’na “Çok mu para istediler Eşref Bey?” diye sorduğu, Hamamcıoğlu’nun ise, “20 bin lira diyor. Bir sürü eksiğimiz varmış” dediği bildirildi. SABAH’ın rüşvet iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Uğur Gedik ise şöyle konuştu: “Normalde ruhsat için 1 ay beklemesi gerekiyordu. Hamamcıoğlu, bir arkadaşım vasıtasıyla geldi. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na verilmek üzere acilen ruhsat alması gerektiğini söyledi. Yardımcı olup ruhsatını 12 günde almasını sağladım. Bunun üzerine, ‘Size nasıl bir yardımda bulunabilirim?’ dedi. Ben de, ‘Yardıma muhtaç aileler var. Bunlar için 10 bin lira verirseniz iyi olur’ dedim. 20 değil 10 bin lira aldım. Parayı elden alıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıttım. Aramızda bir güven sorunu olmadığı için makbuz falan da vermedim. Bu bir rüşvet değil sosyal sorumluluktur” dedi. Gedik ile Hamamcıoğlu’nun ilerleyen günlerde İstanbul Adliyesi’nde ifade vermeleri bekleniyor. (2009)

Kaynak: www.memurlar.net
Sabah Gazetesi
TGRT Haber
Beşiktaş Postası

One comment
  1. ilçeyi 6 halde ne hale getirdiler al gözüm seyreyle

Comments are closed.