Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’a 10 soru sorduk cevap gelmedi ama okuma rekoru geldi!

Başkan’a 10 soru… adlı haber 28.675 kez okundu. Haber şöyleydi:
Sosyal medya çalkalanıyor!.. Beşiktaşlılardan Başkan’a 10 soru…
Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanı seçileli henüz 4 ay oldu ama yığınla iddia Sosyal Medyada dolaşmaya başladı. Hatta Ulusal basında bile daha şimdiden manşet oldular… Bunlardan bazıları dedikodu mahiyetinde ama bazıları da gerçekten önemli… Takma isimle yazanlar, dedikodu mahiyetinde olanlar ve kişisel sorular ile aileyi yakından ilgilendiriren sorular bir kenara, kurumsal anlamda kamuoyunu ilgilendiren çok çarpıcı iddialar ve sorular da var. Beşiktaşlılar tweetler ve facebook hesabından ve bize sorarak, cevap bekliyor. Yığınla iddia ve derlenmesi gereken bilgi ve belge var da, şimdilik bu kadar… İşte top 10…
1-Beşiktaş’ta seçim öncesi sahte belge düzenlendiği iddia edilmiş, Genel Merkez dışında hazırlanan bir meclis üyesi listesi ilçe seçim kuruluna verilmişti. Bunun üzerine Genel Merkez CHP İlçe Başkanını görevden almıştı. Eski ilçe başkanı Uğur Gedik seçimlerden hemen sonra belediyeye baş danışman yapıldı mı, oda ve şöför tahsis edildi mi, maaşı ne kadar?
2-Yeni ilçe başkanı İlker Uygun harcamalar için aylık ne kadar alıyor ve kimden alıyor? Ayrıca siyasi bir kimliği olmasına karşın, Beltaş’tan kadrolu ve ücretli mi?
3- “Kimsenin işiyle aşıyla oynamayaçağız. Sevgi kazanacak” diyerek yola çıkanların, Belediye’de Beşiktaşlı bırakmadığı söyleniyor. Örneğin bu kadrolaşma içinde başkanın kızkardeşi ve kayınbiraderi var mı? Hangi mevkideler ve maaşları ne kadar? Bu durumda, bir yerel yöneticinin ben istediğimle çalışırım deme özgürlüğü var mı?
4- Bazı başkan yardımcılarının ve müdürlerinin Şişli Belediyesi’nden geldiği doğru mu? Başkan Yardımcısı Eyüp Birgün’ün 1 ay içinde görevi neden bıraktığı soruluyor? Mustafa Sarıgül baskı yaptı mı?
5- Başkan, meclisten tek başına harcama yetkisi aldı mı? Bu güne kadar nerelere harcama yapıldı? Bu tür bir uygulama doğru mu?
6- Beltaş yönetim ve denetleme kurulu kimlerden oluştu? İsimleri açıklayacak mı? Güvenlik ihalesi için ön görüşmeler yapıldı mı, kimlerle yapıldı. Bu kişinin Emir Sarıgülle yakınlığı var mı?
7- İptal edilen 19 mayıs etkinlikleri için kaç para toplandı. Sponsorlar kim? Tarkan konseri ve etkinlik duyuru altında sponsor olarak yayınlanan Bilgili Holding ve Zorlu’dan 2 trilyon alındığı, iddia ediliyor. Doğru mu? Etkinlik iptal edilince para iade edildi mi? Soma’ya yardım için ne kadar gönderildi? Bunların basın duyusu yapılsın dendi mi?
8- Beltaş’a bağış adı altında 3 ayda 3 Trilyon toplandığı ve bu durumla övünülüyor. Bağışçılar kim ve neden bağış yapıyor?
9- Belediye kendi yayınladığı dergide, önceki hizmetlerin hepsine sahip çıkmış, hatta eski başkan İsmail Ünal’ın dairelerinin olduğu iddia edilen savoy vilları içindeki meyve bahçesini açtık diye haber yapmış. Acaba; aynı partiden oldukları halde her fırsatta kötülendiği söylenen eski başkan ve bu haberi yayınlayan yeni başkan tutarsızlıklar hakkında ne diyor?
10- Bir ilçe belediye başkanı neden her daim vali, İBB, AK parti temsicileri, milletvekilleri, savcı, hakim, hatta çatı aday’ı ziyaret eder ve bunları çarşaf çarşaf sosyal medyadan fotoğraflı duyurur?.. diye soruyorlar? Camii temizlikleri, iftar çadırları gibi hizmetlerin ve iftar açan insanların fotografları, muhtaç insanlara yardımların sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşılması ne kadar etik diyorlar?.. Beşiktaşlılar bunların duyurulması yerine etkinlikler, festivaller ve Ramazan dolayısıyla 4 ayda ne kadar harcama yapıldı, nereden yapıldı? Hangi müdürlükten çıktı?.. Resmi internet sitesinden yayınlanmasını istiyorlar.