Beşiktaş’a uyarı!

Borsa İstanbul’dan Beşiktaş’a uyarı… Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu, Beşiktaş’a adeta “Yıl sonuna kadar kurtuluş planı açıkla” dedi. Habertürk Gazetesi Ekonomi Servisi’nin haberine göre BİST, Beşiktaş için ağır bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Şirketin finansman sıkıntısı durumunun devam ettiği ve yeniden değerlendirme sonrasında da sermayenin yüzde 60’nın kaybedildiği anlaşıldığından, şirketin finansal yapısının düzeltilmesi için alacağı tedbirleri 31 / 12 / 2014 tarihine kadar KAP’da açıklanmasına, 31 / 05 / 2016 tarihli finansal tablolarına yansıyacak şekilde herhangi bir düzeltme olmadığı takdirde borsa tarafından alınacak aksiyonların, şirket paylarının pazar değişikliği de dahil olmak üzere belirlenmesi amacıyla konunun yeniden incelenmesine karar verilmiştir.”
Öte yandan Yavuz Barlas imzalı haberde şöyle denildi: “702 milyon TL borçu olan Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman rahat; ‘Net borç 595 milyon. Yeni statla artan gelirlerimiz borçlarımızı hafifletir’ diyor.
Edindiğim bilgiye göre BJK kısa vadeli borcu ötelemek için bir bank ile el sıkışmak üzere. Orman’ın rahatlığı da bundan.”
Haber şöyle devam ediyor: “UEFA diyor ki, bir kulübün son iki yıllık zararı 45 milyon Euro geçmesin, bu zarar Beşiktaş’ta 73 milyon Euro. Başkan Fikret Orman, ‘Sponsorluk anlaşması bu sezon devreye giriyor derken bizimki bu seviyenin çok altında olacak, bu yılki dönem zararımız geçen yılkinden daha düşük çıkacak’ dedi.
Öte yandan Borsa İstanbul Yönetimi zarar ve borçlar yüzünden BJK’yı uyardı. Tablolar titizlikle inceleniyor ve araştırma sürüyor.