Göç dalgası artıyor

Sınırı geçen Suriyeli sayısı 100 bini buldu. Türkiye’ye giren Suriyeli misafirlerimizin sayısı Bugün itibarıyla 100 bini buldu.
IŞİD teröründen kaçan Suriyelilerin, Türkiye’ye akını sürüyor. Kayıt altına alınan ve sağlık taramasından geçen Suriyeli sayısı 100 bine ulaştı. Mülteciler, Urfa’nın Suruç İlçesi’ne gönderildi.

SURİYE’NİN Rakka kentinde IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Suruç İlçesi’nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) oluşturduğu alandan Türkiye’ye geçiş yapmaya devam ediyor. Geçiş yapan Suriyelilerin kayıt altına alınması ve sağlık taramasından geçirilmesi çalışmalarını inceleyen AFAD Başkanı Fuat Oktay, şunları söyledi: Bütün gücümüzle insani dramı en aza indirebilme adına buradayız, sahadayız. Şu anda da sınır bölgesinde çalışmalarımız sürüyor. Sayın Başbakan Yardımcımız Türkiye’ye giren Suriyeli misafirlerimizin sayısını dün itibarıyla 65 bin olarak açıklamıştı. Bugün itibarıyla bu sayı, 100 bini buldu. Herkes bu insani dramı en aza indirebilmek için gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışıyor.

MOBİL GEÇİŞ KAPISI’NDALAR

IŞİD tehdidi nedeniyle binlerce insanın kaçtığı Kobani’den Türkiye’ye geçmek isteyen ancak sınır hattındaki gerginlik nedeniyle geçici olarak durdurulan geçişler, Yumurtalık Köyü’ne kurulan mobil geçiş kapısından yapılmaya başladı. Polis barikatları kurulan mobil geçiş kapısından girenler yanlarındaki çanta ve torbaları arandıktan sonra Türkiye’ye alındı. Sınırı geçenler yapılan aramanın ardından minibüs ve otobüslerle Suruç ilçe merkezine gönderildi. Öte yandan güvenlik güçlerinin sabah saatlerinden itibaren gerginliğe yol açan kalabalığı ise sınır hattından 5 kilometre uzaklaştırdığı bildirildi.