CHP’den bir rapor daha!

Hakların ihlali raporu! CHP İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığı Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 aylarına ait insan hakları ihlal raporunu açıkladı.
Buna göre detaylar şöyle:
AKP hükümetinin IŞİD politikasını eleştiren raporda, “IŞİD’in gerçekleştirdiği toplu katliamlar karşısında sessizliğini koruyan AKP hükümetinin komşu halkların maruz kaldığı zulme dair söylemlerinin ikiyüzlülükten ibaret olduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Öte yandan yargısız infazların oranındaki artışın altında ise Suriye veya Irak’taki IŞİD tehdidinden kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışan sivillerin öldürülmesi yatmaktadır. 2014 yılı içerisinde sınırda gerçekleşen yargısız infazlarda 19 kişi yaşamını yitirmiş, en az 25 kişi de yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzalı Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 aylarını kapsayan İnsan Hakları İhlal Raporuna göre, “Türkiye’de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde devam ederken, özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye sığınmaya çalışan sivillere yönelik hak ihlalleri yeni bir başlık olarak ele alınacak boyuta ulaşmıştır. Söz konusu rakamsal veriler, yaşanan ihlallerin boyutlarını ortaya koymaya yetmektedir. Örneğin Haziran ayında 10 kişi yargısız infaz sonucu yaşamını yitirirken, iş kazaları olarak tanımlanan iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 141′dir. Temmuz ayında gerçekleşen yargısız infazlarda 5, iş cinayetlerinde de 123 kişi yaşamını yitirirken, Ağustos ayında 6 kişi yargısız infazda, 158 kişi de iş cinayetlerinde yaşamını yitirmiştir. Özellikle inşaat sektöründe yaşanan kazaların en büyük sebebi, hükümetin gerekli denetim mekanizmalarını etkin olarak kullanmak yerine bu hayati meseleyi işverenin insafına bırakmasıyla doğrudan ilintilidir” ifadelerine yer verildi.