Rüşvet iddiaları inceleniyor

Fezlekelerde, Sarraf’ın Çağlayan’ın kardeşine yaptığı para transferinin Bank Asya üzerinden yapıldığı iddiası konuşuluyor. Meclis’e gönderilen fezlekelerde Rıza Sarraf’ın, Zafer Çağlayan’ın kardeşine gönderdiği 2 milyon 465 bin liralık rüşvetin belgesi de yer alıyor. Para Bank Asya aracılığıyla havale edilmiş olduğu iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre bazı detaylar ise şöyle: AKP’li dört eski Bakan’la ilgili Soruşturma Komisyonu’na gönderilen 11 klasörden oluşan fezlekelerde Rıza Sarraf’ın, eski Bakanlardan Zafer Çağlayan’ın kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan’a banka aracılığıyla gönderdiği 2 milyon 465 bin lira tutarındaki rüşvetin belgesi ortaya çıktığı konuşuluyor. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit ismi olan İran asıllı işadamı Sarraf parayı AKP’nin Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle operasyona tabi tuttuğu Bank Asya aracılığıyla gönderildi.
Buna bağlı olarak CHP’nin savcı kökenli milletvekillerinden, önerge sahibi olduğu için komisyonda görev alamayan Ali Özgündüz, sürecin başından beri yakından izlediği yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma dosyasında yer alan ve TBMM’ye gönderilen 11 klasörde de bulunduğu belirtilen belgelerin “rüşveti” tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu bildirdi. Özgündüz, dosyada, mahkeme kararıyla Rıza Sarraf’ın elektronik postasından alınan bir belgenin, Çağlayan’a kardeşi aracılığıyla ödenen 2 milyon 465 bin lira tutarındaki rüşveti ortaya koyduğunu açıkladı.