Narkotimler dönemi başlıyor

Yeni eğitim-öğretim döneminde okullarda uyuşturucu kullanımına ilişkin yeni önlemler geliyor.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni eğitim-öğretim döneminde okullarda uyuşturucu kullanımına ilişkin sıkı önlemler aldıklarını belirterek, “Velilerimiz de öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle bu konuda uzman ekiplerin görevlendirildiği ve çok sıkı bir tarassut (gözetleme) altında tutulduğunu bilecekler. ‘Narkotimler’ diyoruz bunlara” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılında sentetik uyuşturucu ile mücadele konusunda okullarda uygulanacak eylem planlarının neler olduğu sorulan Avcı, sentetik uyuşturucu ile mücadele konusunda bakanlıklar arası bir kurul oluşturulduğunu anımsattı.
Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda İçişleri, Adalet, Gençlik Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın biraraya gelerek bir eylem planı üzerinde çalıştığını dile getiren Avcı, çalışmanın sadece okullarda değil, tüm Türkiye’de mücadeleyi içerdiğini anlattı. Okulların açılması nedeniyle bu yıl konunun pilot olarak okullar üzerinde yoğunlaştırıldığını aktaran Avcı, çalışmaları için İçişleri Bakanlığı’na teşekkür etti.