Teknepark sendromu

İstanbul’da inşaa edilecek olan Tekne Park’a, Bebek ve Kuruçeşme sakinleri, sahilin doğal güzelliğini yitireceği iddiasıyla karşı çıkıyor
İstanbul Otopark İşletmeleri’nin (İSPARK) Tarabya ve İstinye sahilinden sonra Bebek, Beykoz, Kuruçeşme ve Paşabahçe’de inşa etmeyi planladığı Tekne Park’lara tepki büyüyor. Tekne Park’lara karşı mücadele veren Bebek Semt Girişimi yetkilileri, “Yüzlerce teknenin yarattığı görüntü kirliliği, İstinye ve Tarabya’nın doğal güzelliğini yitirmesine neden oluyor. Bebek de doğal güzelliğini kaybedecek” açıklamasını yaptılar.

İstinye ve Tarabya’daki Tekne Park’lar nedeniyle burada gezmenin imkansız hale geldiğini savunan Bebek Semt Girişimi yetkilileri, şu bilgileri verdi: “İBB İSPARK bünyesinde faaliyet gösteren İSTMARİN, Boğaziçi’nin neredeyse tüm koylarında Tekne Park adını verdiği marinalar kuracağını açıkladı. İlk etapta hizmete sokulacaklar arasında yer alan Bebek Tekne Park 250 tekne kapasiteli olacak. Bu, en büyük marinanın Bebek’te kurulacağı anlamına geliyor. Tekne bağlama kapasitesi 180 olan İstinye ve 208 olan Tarabya’daki marinalar yüzünden, her iki koy da halka yasak alan ilan edilmiş durumda. Buralardan halkın faydalanması söz konusu olmadığı gibi, sahilde yürüyüş yapanların suyu görmesi bile mümkün değil. 250 teknenin bağlanacağı Bebek’te durum daha da kötü olacak.”