PKK çocuk kaçırdı!

Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü’nde PKK’lılar tarafından silah zoru ile dağa kaçırılan 10 çocuktan 5’i bırakıldı.
Önceki gece yarısı ellerinde silahlarla Çataklı köyüne gelen yaklaşık 30 PKK’lı, köylüleri camide topladı. Halktan kendilerine destek vermelerini isteyen PKK’lılar, giderken 1’i kız olmak üzere yaşları 12- 15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürdü. Gece bırakılan çocuklardan R.T., A.T.,A.K., M.Ç. ile kız çocuğu R.T., evlerine döndü. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Vali Vedat Büyükersoy ile Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin bugün sabah saatlerinde köye gitmek için yola çıktılar. Kaçırılma olayı ile ilgili köy halkı açıklama yapmak istemiyor.
Genelkurmay Başkanlığı’nın web sayfasında yer alan açılamada, 7 Eylül 2014 gece geç saatlerde, Muş/Bulanık Erentepe Beldesi Çataklı Köyü’ne gelen bir grup PKK’lının köylüleri camide toplayarak propaganda yaptıkları köylülerin kendilerine destek vermelerini istedikleri yer aldı.
Genelkurmay, “Bilahare anılan terörist grup, köyden birisi kız olmak üzere yaşları 12 ila 15 arasında olan 10 çocuğu yanlarına alarak götürmüşlerdir” açıklamasını yaptı. Muş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise 5 çocuğun ‘çalışmak için İstanbul’a gitmek üzere köyden ayrıldıkları’ ileri sürüldü. Valilik açıklamasında şöyle denildi: “7 Eylül günü saat 23.00 civarında, Muş- Bulanık Çataklı köyünde bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığı iddia edilen yaşları 11 ile 20 arasında değişen 10 kişi (1 kız, 9 erkek) ile ilgili yapılan araştırmalar devam ederken, çocuklardan 5’inin 8 Eylül günü saat 22.00 sıralarında köylerine geri döndükleri aileleri tarafından jandarmaya bildirilmiştir. Jandarma tarafından Çataklı köyünde yapılan tahkikatta, çocukların çalışmak için İstanbul’a gitmek üzere köyden ayrıldıkları, ancak paraları olmadığı için geri döndüklerini beyan ettikleri tespit edilmiştir.”