Güvenoyu sonrası açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümetin 306 kabul, 133 ret oyuyla güven oyu almasının ardından düzenlenen yemekte milletvekillerine hitap etti.

İşte satır başları…

-Biz dışa dönük çok mücadele verdik. Bizim içimizde kavga çıkartmak istediler. Hiçbir dışa yönük mücadelenin içimizde ayrılık çıkmasına izin vermediniz.

-Sizlere teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelecek saldırıya karşı birlik olmalıyız. Gezi provokasyonundan sonra milyonlar bizi meydanlarda karşıladılar.

-30 Mart seçimlerinde de aynı beklenti içine girdiler ama onda da bir şey çıkmadı. Cuhmurbaşkanlığı seçiminde de ilk turda seçildi.

-Geçen 15 günde büyük bir tarih yazıldı. Hiçbir sorun çıkmadan yolumuza devam ettik. Bu zayıf omuzlara büyük bir yük yüklediniz. Tarihin hiçbir yerinde bunu kaldıracak bir yük değil. Ama sağdan soldan gelecek desteklerle bu yük hafifletilir.

-Bugün sadece güvenoyu almadık, bütün yapılanmalarımızı da tamamladık. 4-5 gün içerisinde hükümet programımızı tamamladık. Çünkü elimizde bir müktesebat var. Yine bu müktesebatla Yeni Türkiye’yi inşaa edeceğiz.

-Bütün beklentileri boşa çıkardığınız için hiç bir dışa dönük mücadelenin nefsi mücadeleye dönüşmeyeceğini ispat ettiğini için her birinize teşekkür ediyorum. Kendi içimizde bu sınavı vere vere yürürsek dıştan gelen hiçbir etki bizi parçalamaz. İçeride mücadele çıkar dedikleri yerlerde Türk siyasi hayatının en büyük AK Parti kadroları omuz omuzaydı. Bundan 20 sene sonra Türk siyasi hayatını yazanlar bu 15 gün içinde yaşananları zikredecekler. Böyle bir tablodan sonra bizim 1. olağanüstü kongre öncesi ve sonrasında ciddi tartışma bekleyenlere cevabı verdik.

-İhtilaf yaşanacağını düşünenlere gereken cevabı verdik.

-İstişare süreçlerinin neticesinde bu ağır sorumluluğu bendenizin omuzlarına yüklemeye karar verdiniz.

-62. hükümetin güvenoyunu almakla görevimizi tamamlamış olduk.