Hafıza kaybı son buluyor

Yeni yöntem asırlardır insanoğlunun hafıza kaybı sorununu yok oluyor. Bilim adamları ilaç kullanımı ya da ameliyat gerektirmeden hafıza kaybı sorunlarını tedavi etmenin bir yolunu buldu. Tıp ve sağlık sektöründe çığır açacak bu gelişme felç, alzheimer ve beyin hasarları dolayısıyla oluşan hafıza kaybı sorunlarının önüne geçecek.
Northwesern Üniversitesi’nden bir grup bilim adamının geliştirdiği bu yöntem elektrikli uyarım yöntemi üzerine geliştirilmiş.
Yetişkinlerin hafızalarının Transcranial Magnetic Stimulation yani kısaca TMS adı verilen bir uygulama ile arttırılabildiklerini farkeden bilim adamları bu yöntemi beyinin belirli bölümlerinde elektrik akımıyla manyetik bir alan oluşturarak yapıyor. Bu yöntemi deneyen test kobaylarından birine göre uygulama hiçbir acı hissi yaşatmıyor ve sanki kafanızı son derece yavaş bir şekilde bir yere çarpmışsınız gibi bir izlenim bırakıyor. Sadece hafıza kaybı sorunlarıyla başa çıkmaya yaramayan, unuttuğunuz anıları geri getirebilmenizi sağlayarak, hafızanızı güçlendirmeye yarayan bu uygulama sağlık sektöründe bir devrim yaratacak.