Ören Bayan cinayeti

Ören Bayan’ın eski sahipleri Jak ve Georgia Karako çifti Beşiktaş’taki evlerinde ölü bulundu. Caninin sosyetik çiftin hizmetçileri olduğu iddia edildi.
Bir dönemin tekstil devi Ören Bayan İplikleri’nin eski sahipleri Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69), Beşiktaş’taki evlerinde, hunharca öldürülmüş olarak bulundu. Olay, Beşiktaş Balmumcu Mahallesi Mediko 2 Sitesi’nde yaşandı. Musevi asıllı Jak ve Georgia Karako çiftinden haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Mediko 2 Sitesi’ne gelen polisler, girdikleri dubleks evde Karako çiftinin cansız bedenleri ile karşılaştı. Çiftin, vücutlarının farklı yerlerinden bıçak darbeleriyle öldürüldüğü, daha sonra üst kata taşındığı belirlendi. Polis, cinayet şüphelisi olarak çiftin evlerinde kalıp hem bakıcılıklarını hem de hizmetçiliklerini yapan Türkmenistan uyruklu karı kocanın peşine düştü. İlk inceleme sonrası cesetler Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
İplik markası Ören Bayan’ın eski sahiplerinden Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako’un (69) katil zanlısı olduğu iddia edilen karı koca hizmetliler, polis tarafından Fatih’te yakalandı.
Beşiktaş Balmumcu Itri Sokak, Mediko 2 sitesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Jack Karako ile eşi Georgia Karako’dan haber alamayan oğullarının aynı sitede oturan komşularını arayarak yardım istediği belirlendi. Komşuların kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradıkları öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin kapıyı kırarak içeri girmesiyle yaşlı çiftin evin üst katında bulunan yatak odasında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet Şüphelisi olarak aranmaya başlanan bakıcılar Fatih’te gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin cinayeti iki aylık maaş alamadıkları için işlediklerini söyledikleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.