İndirimli bedelli!..

Bedelli askerlik konusunda yapılan açıklamalar ilerleyen günler için bu konuda bedelli askerlik bekleyenlere umut oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Çıkıyor, az kaldı” diyerek, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevi sırasında ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerliğin de bulunduğunu söyledi.

Son düzenlemenin ardından bugüne kadar bedelli konusunda hep, “Kesinlikle bir çalışmamız yok” açıklaması yapan hükümetten bu kez farklı ses yükseldi. Bu konudaki işareti 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, seçimlerden iki gün önce katıldığı televizyon programında, “Bunu hiç sıkıştırmayalım. Şu seçimleri bir atlatalım. Biz bu noktada atılması gereken ne adım varsa atarız. Atacağız. Buradan gelecek para falan önemli değil. Biz bedelli askerlik bekleyen kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıyı biliyoruz. Bunları aşmaları için de gerekenler yapılır. Genelkurmayımızla bu konuyu görüşüp ne adım atılacaksa bunu gerçekleştiririz. Burada tabii Genelkurmay’ın vereceği rapor önemli” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla umutlanan bedelli askerlik bekleyenlere bir başka müjdeli haber de Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, seçimlerden iki gün sonra Meclis kulisinde sohbet ettiği gazetecilere, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var” dedi.

Yılmaz, aynı akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyonda ise bu yöndeki soruları, “Çıkıyor, az kaldı bekleyin” diye yanıtladı.