YSK’dan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, YSK tarafından toplam 75 milyon 708 bin 180 oy pusulası bastırıldığını ve bunların dağılımının belli olduğunu belirterek, “Ortada gezen, denetlenemeyen o pusulası yoktur” dedi.
“GÜVENLİ ŞEKİLDE BASTIRILIP DAĞITILDIĞI BİLİNMELİDİR”
“Oy pusulalarının güvenli bir şekilde bastırılıp dağıtıldığı bilinmelidir” diyen Güven, tutanakla bastırılan oy pusulası ve zarflarının belirtilen planlama doğrultusunda ilçe seçim kurullarına gönderildiğini aktardı.

Oy pusulası paketlerinin kaçar adet bastırılacağının yasa gereği YSK tarafından kararlaştırıldığını yineleyen Güven, şunları kaydetti:

“Kararın alındığı tüm toplantılara ülke seçmeninin yüzde 95’ini oluşturan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Halkların Demokratik Partisi temsilcileri de katılmaktadır.

Oy zarfları ve birleşik oy pusulalarının gönderildiği ve tutanakla teslim edildiği ilçe seçim kurullarında da ilçede en çok oy almış dört siyasi parti temsilcisi ile ilçe seçim kurullarının oy zarflarını ve birleşik oy pusulalarını tutanakla teslim ettiği sandık kurullarında, en çok oyu alan beş siyasi parti temsilcisi bulunmaktadır. Görüldüğü gibi birleşik oy pusulası basım kararında, oyların kullanılıp artan birleşik oy pusulalarının tutanakla tespiti aşamalarının tamamında siyasi partiler olduğu gibi ilçe seçim kurulları ile sandık kurullarında, oy dağılımının ülke genelinde yaklaşık yüzde 95’ini temsil eden iktidar, anamuhalefet ve muhalefet partilerinin temsilcileri bulunmaktadır. Ortada gezen, denetlenemeyen o pusulası yoktur.”