“Taraftarla küslük olmaz”

Radyo Beşiktaş’a konuşan TRT yorumcusu Hayri Ülgen taraftarlarla spor kulüplerinin bir bütün olduğunu ve ayrılmaz bir ikili içinde yaşamaları gerektiğinin altını çizerek, önemli mesajlar verdi. İşte canlı yayınlanan programdaki ana başlıklar ve özet görüşler.
STAD DİĞER AĞUSTOSA DA ZOR YETİŞİR: “Beşiktaş sahasında oynadığı zaman takımıyla bütünleşir. Tüm takımları taraftar baskısıyla adeta ezerdi. Böyle bir taraftar topluluğu vardı. Ama maalesef son senelerde Beşiktaş’ın sahasının yıkılması gerçekten Beşiktaş takımını çok büyük bir şekilde olumsuz etkiledi. Bu sene de aynı sancıları sıkıntıları yaşayacak. Çünkü Beşiktaş takımının Olimpiyat Stad’ına gitmesi çok zor oluyor, kış günleri çok soğuk. Oradan gidiş ve geliş gerçekten taraftarları bir şekilde engelliyor. Ben de geçen yıl da söyledim sizlere, Beşiktaş’ın stadı bu çalışmayla, bu tempoyla bitmez diye. İnanır mısın diğer Ağustos ayına kadar biteceğine de inanamıyorum. Çünkü gerçekten stat yapmak çok zor iştir. İşçilerin fazla olması gerektiği inancı içerisindeyim. Bu nedenle Beşiktaş’ın Ağustos ayına kadar muhakkak işi daha çabuklaşması gerekir. Beşiktaş Stadı’nın yapılmasını herkes çok arzuluyor. Yapıldıktan sonra Beşiktaş takımının statta taraftarıyla bütünleşecek, o hasreti de gidermesini de bekliyorum.”
BEŞİKTAŞ’IN İŞİ ZOR: “Eğer Beşiktaş takımı bu sezon iyi bir kadro kurmazsa o Olimpiyat Stadı’nda da taraftarlar o tribünleri doldurmazsa Beşiktaş’ın işi çok zor. Şimdiden söylemek isterim.
Stat yetişmezse transferler de doğru olmazsa Beşiktaş’ın bu sene başı çok ağrıyacak aynen öyle. Beşiktaş’ta çok sıkıntılar var. Almeida olmak üzere çok futbolcu gitti. Bu yönden de iyi futbolcular almak lazım. Bir ön eleme maçımız var bunun hazırlığını yapmamız lazım. Beşiktaş takımı burada da tur atlayamazsa çok şey kaybedeceğine herkes biliyor. Onun için Beşiktaş’ın iyi başlaması lazım.”
ORMAN: SAKAT DİYORDU: “Demba Ba alındı ama bir ay önce Fikret Orman bu futbolcu için, “Sakat, kronik hastalığı var” dedi ve gitti aynı futbolcuyu aldı, bu sefer de övmeye başladı. Bu çelişki de çok önemli! Onun için Demba Ba’nın ben Beşiktaş’a neler vereceğini çok merak ediyorum. Acaba tartışmaların önüne geçmek için mi yapıldı. Önder Özen tartışması, transfer yapılmıyor tartışması… Halbuki, Beşiktaş’ın gerçekten çok iyi transferler yapması lazım. Oğuzhan ile Olcay çok iyi gününde olmazsa Beşiktaş’ta bu senenin de çok zor olacağını ve İbrahim Toraman’ın bir an önce affedilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Çünkü Beşiktaş’ın yediği gollere baktığın zaman İbrahim Toraman’ın katkısı daha iyi anlaşılır.”
TARAFTAR DA TAKIMA KÜSKÜN: “Taraftarla yönetim arasında soğuk rüzgarlar esiyor görüntüsü hakim. Olmaması lazım. Çok umutlu değilim görünen tablodan. Beşiktaş taraftarı takımlarına küskün. Bu başarısızlık transfer olmamasından kaynaklanıyor. Bakın bu durumda neler oluyor, maalesef 3900-4000 kombine satılmış ki bu Beşiktaş için çok acı. Bunun için bir önce yönetim ve başkan, eğer tedbir almazsa Beşiktaş boş tribünlere oynar, bu bir… İkincisi, Beşiktaş yönetiminde çok büyük sıkıntılar var. Çok büyük sancılar var. Kimse kimseyi dinlemiyor. Herkes bildiğini yapıyor. Dost acı söyler ama doğru söyler. Önder Özen’in gitmesini acil kapatmak için Demba Ba transferini yapıp da bununla örtmeye çalıştılar. Şuradan seslenmek istiyorum, ben 30 yıldır Beşiktaş’ı yazıyorum, lütfen Beşiktaş’ı hemen toparlasınlar. Yoksa acı bir moral bozukluğu içerisinde Beşiktaş, üçüncü sınıf diğer takımlara döner. Bir an önce engellemek lazım bu tabloyu… Yoksa işlerinin daha da zorlaşacağını düşünüyorum. Sadece stat yaparak, Bir şey olmaz. Başarı olmadıktan sonra tribünlere taraftarın gelmeyeceğini çok çok iyi bilmeleri gerekir herkesin.”
TARAFTARLA BARIŞIN: “Hemen muhakkak Beşiktaş taraftarlarını toplamak lazım, Beşiktaş’ta çok çok önemli bir yöneticinin taraftarlarıyla ilişkisini sıcak tutmaları lazım, yoksa gerçekten özellikle vurgulamak istiyorum. Beşiktaş’ın içerisinde olan bir kişiyim, herkes Beşiktaş takımına Beşiktaş Yönetimi’ne kırgın. Bunlar toparlanmazsa, göreceksiniz ki Olimpiyat Stadı’nda 60-80 bin kişilik gelen Beşiktaş taraftarı en fazla 8-10 bin kişiyi geçmez. Onun için ben buradan Beşiktaş Yönetimi’ne, Fikret Orman’a sesleniyorum. Muhakkak 1-2 iyi oyuncu alırsınız almalısınız, bu taraftarla ne gerekli şekilde barışacak bir çağrıda bulunacaksa bulunmaları lazım. Beşiktaş taraftarıyla büyüktür. Biliyorsunuz, Beşiktaş taraftarı bugün sadece Türkiye’nin değil dünyada emsal görülecek ve gösterilecek bir camiadır. Ve eğer birlik beraberlik içerisinde stada çekemezse taraftarı yönetim, Beşiktaş’ın işi çok zor, bunu da söyleyiym bu da çok önemli. Taraftarın kırgınlığı başarısızlık sonrasında da Başkan Fikret Orman’ın açıklamalarına da bağlıyorum. Tabi, Beşiktaş taraftarları özellikle vurgulamak istiyorum. Beşiktaş taraftarı gerçekten bu takımın 12. adamı. Stada geldiği zaman rakibi korkutan bir taraftar topluluğu. Bu taraftarla barışılmazsa, taraftar stada çekilmezse, inanki başarı çok zor olur, başkan ve yönetiminde orada durması zor olur.”