Soma’yı da karıştırdılar

Soma’da iftar vaktinde takınılan tutum krize neden oldu… Posta gazetesinde yer alan haberin detayları içinde, Manisa’nin Soma İlçesi’ndeki maden faciasında hayatını kaybeden madenci aileleri için Beşiktaş Belediyesi tarafından verilecek evlerin kura törenine yemek krizi damga vurdu, cümleleri yer alıyordu.
Diğer detaylar ise şöyleydi:
İftar saatinde düzenlenen programda iftar yemeklerinin dağıtımı gecikti. Oruç tutan madenci aileleri ezanın okunmasına rağmen oruçlarını açamadı. Yaklaşık 20 dakika bekleyen madenci aileleri protokol üyelerine yemek dağıtıldığını görünce daha da sinirlendi. Olaya tepki gösteren aileler, tepki göstererek töreni terk etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar töreni terk eden aileleri ikna etmek için madenci aileleriyle konuşsa da başarılı olamadı. Başkan Haznedar, sorunun tamamen yemek şirketinden kaynaklandığını, kendilerinin hatasının olmadığı dile getirdi. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise yemek dağıtan şirket yetkililerin yanına giderek, tepkisini dile getirdi.
Kura çekiminin yapıldığı sırada kendisine ev çıkmayan madenci yakını madenci Sadık Akdağ’ın annesi Emine Akdağ, madenci yakınlarını bir umutla etkinliğe davet edildiğini ve acılarının tekrar yaşatıldığını dile getirerek, “Bizi buraya topladınız. Bizi mübarek günde böyle ağlatmayacaktınız. Ben çoğuma üniversite okuttum. Ama çocuğum madeni tercih etti. Bu evler o zaman kimseye verilmesin. Yapılan hak değildir. Bizimle oynamayacaklardı” diye konuştu. Şehit madenci annesi daha sonra yakınlarıyla birlikte töreni terk etti. Tören sonunda kuradan evleri çıkanlar toplu fotoğraf çektirdi. (Posta)