“Gazze’ye en çok yatırım Türkiye’den”

Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşma yaptı. Adana’da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasında Emniyet’te “paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen “casusluk” ve “yasa dışı dinleme” soruşturmalarına değinen Erdoğan, “Adana’daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya’nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana’da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la telefon görüşmelerinin dinlendiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye bunun hesabını sorar. Sanmayın ki mesele sadece Gazze meselesidir. Mesele Türkiye’nin bağımsızlığı meselesidir” diye konuştu.
Öte yandan konuşmasındaki diğer satır başları da şöyleydi:
“KÜRECİK’TEKİ RADAR NATO’NUNDUR”

“Türkiye İsrail’e jet yakıtı veriyor” dediler, tamamen yalan. Kürecik’teki radar NATO’nundur. Bizim savunmamıza yönelik 4 üs kurulmuştur. İsrail’e hizmet verme gibi bir durumu söz konusu değil.”

“DAHA DÜN TALİMATI VERDİM”

Gazze’de en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. TİKA insani yardımlarıyla her şeyiyle orada. Yaralıları da Türkiye’ye taşıyacağız. Daha dün talimatı verdim. Kapılarımı açmak için uğraşıyor. İnşallah yaralıları Türkiye’de tedavi edeceğiz. Biz sadece Gazze’de Filistin’de değil, nerede mazlum varsa onların yanındayız. Irak’taki Türkmen Kırım’daki Tatar kardeşlerimizin yanındayız.