MEDYA: Sorguluyorlar!

Bu sayıdan itibaren yepyeni bir köşe açıyoruz ve ben yönetiyorum. 30 yıllık Günaydın ve Milliyet Gazetesi tecrübemle umarım birlikte iyi işler çıkarırız. İlk yazıda; sosyal medya üzerinden paylaşılanları sizlere aktarmaya çalışacağım, çünkü çok istek geldi. Artık, bir şekilde iyi mesajları da, eleştirel olanları da özet halinde sunacağız. Bir nevi gazetecilik faaliyeti çerçevesince Beşiktaşılara ayna tutmaya çalışacağız. Artık yetkililer ve vatandaş doğru-yanlış karar verir. Ayrıca, hepsi birer haber niteliğinde ve bize de yığınla geliyor bir çok şey, incelemeye aldık, gerektiğinde sayfalara da detaylı olarak aktaracağız. Şimdilik bu köşeyle idare edin!.. Ancak bir uyarım var; haberlerin gerçekçi ve yararlı olabilmesi adına; takma ad kullananları da gerçek isimle yazmaya davet ediyorum. Bu nedenle gerçi biz de yazdık ama, şu meşhur “Tokat!” olayına şimdilik değinmiyorum! Diğerlerini ise köşemde özetleyerek yayınlıyorum.
Entellektüel yönleri olan kültür düzeyi yüksek bir topluluk Beşiktaşlılar… Herşeyin farkında… İyinin de kötünün de… Önceki belediye dönemlerinde de yine sosyal medyada mesajlarla güç birliği oluşturmuşlar, siyasi bir hareket gerçekleştirmişlerdi. Hedeflerine de ulaşmışlardı. Sportif anlamda da aynı yolu izliyorlar. Kulübü bazen topa tutuyorlar. Kararların gözden geçirilmesi adına iyi işler yapıyorlar. Diğer taraftan protestolarını da bu yolla sürdürüyorlar. Örneğin Gezi dayanışmasını sosyal medya ile paylaşarak büyütmüşlerdi. Çarşı bunun en iyi örneğidir.
…Ve şimdi de en dikkat çekici paylaşımlar son aylarda belediye üzerine oluyor. Beşiktaş Belediye Başkanlığı seçimleri üzerinden henüz 4 ay geçti. Beşiktaşlılar, belediyenin ve yeni başkanın icraatlarını sorgulamaya başladı bile… Yapılan iyi işleri duyurdukları gibi, ağır eleştiriler de yapıyorlar ve kamuoyu adına önemli sorular soruyorlar. Ayrıca; olup biteni, en tepe noktadakilerle bile paylaşıyorlar. İşte dikkat çeken paylaşımların bazıları ve de özetler…
* “Belediyede kadrolaşma hat safhada. Beşiktaşlı kalmadı deniliyor. Ayrıca, kızkardeş ve kayınbiraderin önemli noktalara yerleştirilmesi açıklanabilir bir davranış mı?
* “Bir çok uygulama Beşiktaş ve CHP’ye aykırı bulunuyor. ANAP, AKP, TDH modellemesinin ağır bastığı söyleniyor!..”
* “Kafeler “Belediye bünyesinde işletilecek denildi, bez afişlerle deklare edildi. Neden şimdi de ihaleye çıkıyor?”
* Göreve gelindiğinin ilk ayında topu topu 3 günlük etkinlik için trilyonlar toplandı. Sonra etkinlik iptal edildi. Soma’ya kaç trilyon gönderildi. Kaç daire alındı?”
* “Ortaklaşa liste tahribatı yapan CHP eski ilçe başkanı ve görevden alınan Uğur Gedik baş danışman yapıldı. Daha sonra partiden de ihraç edildi. Hala görevde olması nasıl açıklanıyor? Ücreti nedir? Basın toplantısı yapmayı düşünür mü?”
* “Yeni ilçe başkanı İlker Uygun hakkında bir çok iddia var. İsmail Ünal zamanında babası BELTAŞ’ın başında idi. Nedir bu araç işleri? Ayrıca, BELTAŞ’tan maaş aldığı da söyleniyor? İlçenin masrafları ne kadar ve nereden karşılanıyor?” deniliyor.
* “Kıbrıs Gezisi’ni kim neden finanse etti. TURSAB mı, belediye mi? CHP’li üye Cevdet Bayram ret oyu verince disipline verildi, ihraç da edecek misiniz? Sel felaketinde dönüş yapmamanız, Kıbrıs Gezisi’nde olmanız doğru muydu?”
* “İlk meclis toplantısında tek başına başkana sözleşme yetkisi verilmişti. İkinci mecliste de, parası olan BELTAŞ için yine tek başına borçlanma yetkisi neden alındı? Kararlar tartışılarak, demokratik bir ortamda şeffaf biçimde alınamaz mı, meclis ne güne duruyor?”
* “BELTAŞ’a bugüne kadar trilyonlar toplandığı söyleniyor, kim ve neden bağış yapıyor? Bu paralar nerelere harcandı? Belgeleri var mı? İftara katılan vatandaşları afişe ettiğiniz gibi, firmalar, kişiler ve hayırseverleri de! açıklamayı düşünüyor musunuz?”
* “İşle ve aşla oynamayacağız dendiği halde, BELTAŞ çalışanları bayram öncesi neden işten atılıyor? Grev başladı…”
* “Tüm Ramazan ayı boyunca “İftar” adı altında şov yapıldığı söyleniyor. Mahalleliye iki kap yemek ve çorba, diğer tarafta sözde ağır konuklara 5 yıldızlı yemekler olur mu? Temizlik çalışanlarıyla ve elektrik süpürgeli ibadethane içinde ‘camileri temizledik pozu’ ne kadar doğru?”
* “İftara katılanların fotoğrafları çekilip sosyal medyada reklam edilir mi? İzin alıyor musunuz insanlardan? Ramazan ve dini figürler kullanılarak, “İftar yemeği veriyoruz” diye ulusal gazetelere tam sayfa parayla ilan verilir mi?”
* “Eyüp Birgün adlı Şişli’den gelen bir başkan yardımcısı 2 ayda neden istifa etti? Neredeyse, tüm müdürlüklerin bağlandığı, Rıfat Örnek ve Heyecan Halime Şahin adlı iki başkan yardımcısı mı tüm imzaları atıyor? Bunlarla ilgili ikazlar dikkate alınıyor mu? Yoksa, bu kişilere başka isimler mi hükmediyor?”

* DEVAM EDECEK (MUZAFFER TOPAL)