Hazinedar için şok iddia!..

HABER YAYIN TARIHI: 01 TEMMUZ 2014
CHP’li belediye başkanı Murat Hazinedar ile ilgili şok iddia ortaya atıldı. Amerika’ya gidişi ve siyaseti ile ilgili bir yazı kaleme alındı.
Ortağın Çocukları kitabının yazarı Mustafa Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili ilginç iddialarda bulundu. Çağdaşses adlı sitenin de haber başlıklarında yer alan yazı oldukça dikkat çekici.

İşte o yazı:

USA – ACYPL YILDIZLARI ve CHP ve BEŞİKTAŞ..

Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 belediye başkan adaylarını seçerken gençleri öne çıkardığını belirtiyor; ama belki de o gençlerin bazıları yola çoktan mı çıkmışlardır.

“Ortağın Çocukları” kitabının 2010 basımından bir bölümü sabrınıza sığınarak özetliyorum:

II. Dünya Savaşı’nın ardından ABD, bir yandan Marshall Fonu aracılığıyla parasal destek oluştururken öte yandan ordusunun bir bölümünü Avrupa’da bırakmış ve daha sonra NATO ile ortak cepheyi sağlamlaştırmıştı. Siyasal ortamı da boş bırakmak istemeyen ABD, yalnızca kirli operasyonlarla gelişmeleri denetim altında tutmakla yetinemezdi; ülkelerin yönetimine aday olabilecek gençlerle ilişki kurulmalıydı. 1966’da her ülkede kabul görecek bir adla ACYPL (Amerikan Genç Siyasal Liderler Konseyi) kuruldu ve çalışmalarına NATO yan kuruluşu Atlantik Konseyi bürosunda başladı.

ABD Dışişleri bu örgütle ilişkisini, “Her yıl Yurttaşlar Değişim Bürosu ile ACYPL program önceliklerini saptar ve uygun görülen 20-25 projenin [ülkelerde girişimin] uygulanmasını düzenler. Bakanlık ve ACYPL’nin çıkarları arasındaki denge özel karakter taşır” diyerek açıklıyor ve ekliyor:

“ACYPL 90’dan fazla ülkeyle değişim programları gerçekleştirdi; birkaç bin üyeli bir dünya çapında şebeke kurdu; üyelerin büyük bölümü ABD’de ve dünyanın öteki ülkelerinde etkili konumlara geldiler.”

Her yıl 100’e yakın kişiyi ABD’ye ve hedef ülkelere taşıyan ACYPL, ABD Dışişleriyle birlikte ülkelerde kendilerine “dost ve ömür boyu üye” kabul edilen kişilerden oluşan öbekler oluşturdu. Örgütün çalışmalarına katılan ABD vatandaşlarından 100’e yakını da eyaletlerde, devlette, siyasal partilerde, Başkanlık özel bürolarında önemli görevlere geldiler; Kongre’ye seçildiler, üçü bakan, ikisi büyükelçi ve yedisi vali oldu. ACYPL ömür boyu üyeleri öteki ülkelerde de devlet üst yönetimlerine, bakanlıklara, başbakanlıklara yükseldiler.

İdeal adaylar Amerika’da

Sivil Örümcek Ağı resmi merkez kuruluşu NED ile çalışan ARI Derneği de gençliği örgütlemede Türkiye temsilcisi oldu ve ACYPL için seçilmiş ekipleri Amerikalılara tanıtmak için Washington’a götürdü. İlk ekipte ARI Derneği yöneticileri Filiz Katman, Aytuğ Atahan, Sarp Tiryakioğlu “Escort olarak” görevliydiler. Seçilen beş kişi medya-siyaset temsilcisiydi: CNN Türk muhabiri Ayşen Atasir, AKP İstanbul yöneticisi İsmail Kaan, DYP Afyon İl Başkanı Gültekin Uysal, Leiden Üniversitesi öğrencisi Hayim Behar. Kısa sürede ekipler ekipleri izledi. Götürülenlerden bazıları:

Ayça Akpek: SHP [Sosyal Demokrat Halk Partisi]

Murat Yalçıntaş: İTO [İstanbul Ticaret Odası.]

Zeynep Karahan Uslu: AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili.[i]

Burhan Kayatürk: Kimlik Mağazaları yöneticisi, AKP Ankara Milletvekili.

Özlem Gürses Tatar: Gazeteci, TV programcısı.

Çağrı Erhan: Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) yöneticisi.[ii]

Ümit Ertuğ Kumcuoğlu: Chase Manhattan Bank Temsilcisi, Kıraça Holding ve ARI Derneği yöneticisi.[iii]/[iv]

Amerika’ya “geleceği parlak” siyasi denilerek götürülenlerden en başarılısı o zamanlar genç bir avukat olan Murat Hazinedar, CHP yöneticisiydi. Mustafa Sarıgül’le birlikte CHP’den disiplin kararıyla uzaklaştırıldı. Sarıgül’ün danışmanı oldu ve Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi kurucuları arasına katıldı.

İlişkilerini iyi değerlendiren Murat Hazinedar, ARI Derneği ile birlikte ACYPL üyesi Amerikalıları 2010’da Ordu kentine getirdi; onları Vali Orhan Düzgün ve çeşitli kuruluşlarla tanıştırdı.[v] (Ortağın Çocukları, 3. Basım, s. 136-140’dan)

Murat Hazinedar sonunda muradına erdi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nca CHP’nin kalesi olarak görülen Beşiktaş ilçesinin Belediye Başkan adaylığına atandı.

Murat Hazinedar’ın yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, F tipi TUSCON’la okyanusu aşıyor “onlara laikliği anlattım” diye geçiştiriyor. CHP Yerel Yönetimler sorumlusu Gökhan Günaydın Washington’da F tipi Rumi Forum’a giderek CHP’yi tanıtmaya çalışıyor…

Ayni dönemde Hazinedar’ın eski başkanı Mustafa Sarıgül, Faruk Loğoğlu ve Richard William Murphy ile yemek masasında liderliğini pekiştiriyordu.

Her adım doğru atılıyor. CHP vekili ve parti yöneticisi Loğoğlu, Türkiye’den “ümit vaat eden” genç lider adaylarını belirleyen örgütün seçici kurulundaydı. Murphy de istihbaratçıların, şirket temsilcilerinin, devlet adamlarının, akademisyenlerin kuruluşu CFR’nin patronlarındandır . Anımsanacaktır ki CFR, ABD dış politikasını belirleyen en güçlü örgüttür. (CFR ve Cumhurbaşkanı, RP ilişkileri için bkz. Sivil Örümceğin Ağında)

CHP’de “Turuncu Devrim yaptık” diyen yüce yönetici Gürsel Tekin, 13 Eylül 2013’te CHP’ye getirilen ACYPL üyesi Amerikalılara birer CHP altın rozeti takmıştı.

Ordu’dan Beşiktaş’a getirilen ACYPL üyesi belediye başkan adayının bahtı açık ve sonraki aşama ülke liderliğidir. Zaten bu devirde onca yerli-yabancı emek boşa gidemez! Gürsel Tekin, Eylül 2013’te CHP’ye getirilen ACYPL üyesi Amerikalılara birer CHP altın rozeti takmıştı.

Aslına bakarsanız Amerikan önderleriyle fotoğraf çektirenler ülkemizde hep pirim yapmıştı ve şimdi de öyle!

Şimdi, yandaşların gönlü hoş olsun diye kitaplarda yazdıklarımı inkâr etmek mi gerekiyor?!

[i] Zeynep Karahan Uslu, ACYPL ‘Uluslararası Seçkin Üyeler’ listesine girdi.

[ii]Çağrı Erhan, 2007’de DP Ankara milletvekili adayı oldu.

[iii] Ü. Ertuğ Kumcuoğlu, eski bürokrat, büyükelçi ve cumhurbaşkanı danışmanı, DSP ve MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğludur.

[iv] ACYPL konuklarından Burhan Kayatürk, Özlem Gürses, Murat Hazinedar, Ayça Akpek ve ARI’dan Ahmet Şavkın ve ARI Yöneticisi Ural Aküzüm ve Cüneyt Yüksel (AKP MV), o günlerde Washington’a Cumhurbaşkanı olarak ilk kez gelen Abdullah ‘Cumhur’ Gül ile de görüştüler.

[v] Murat Hazinedar, Kemal Kılıçdaroğlu ekibi 2010’da CHP’ye egemen olunca “CHP’de bir lider değişimi” olduğunu ve kendisin de CHP’ye çağrılması gerektiğini ileri sürdü. Hazinedar ve ARI tarafından Ordu’ya getirilen ACYPL üyeleri için bkz. Ortağın Çocukları, 3. Basım. NED çekirdek örgütü CIPE ile yürütülen işadamları değişim programını da desteklemiş ve 14 işadamı Mayıs 2010’da Amerika’nın yolunu tutmuştu. CIPE için bkz. Sivil Örümceğin Ağında
HABER YAYIN TARIHI: 01 TEMMUZ 2014