Cinsel suçlar yeni pakette

TBMM Genel Kurulu’nun iki haftalık mesai sonunda kabul edilen yeni yargı paketiyle özellikle cinsel suçlar ve uyuşturucu kullanımına ağır cezalar getiriliyor. İşte paketin getirdikleri:

CİNSEL SUÇLARA YÜKSEK CEZA: Kişinin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası alacak. Suçun, vücuda organ ya da bir cisim sokularak yapılması halinde verilecek ceza, 12 yıldan az olmayacak.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS: Cinsel saldırı için cebir ve şiddet sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü halinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek.
ÇOCUĞU İSTİSMARA 15 YIL: Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. 15 yaşını tamamlamamış çocuklara karşı her türlü cinsel davranış “cinsel istismar” olarak algılanacak. Cinsel istismarın vücuda organ ya da bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, 16 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezası verilecek.
ENSESTE 15 YIL: Suçun mağdur ile arasında evlenme yasağı bulunan kişi tarafından işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.
ÇOCUĞA UYUŞTURUCU SATANA 15 YIL: Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerini imal, ithal veya ihraç eden kişi için 20 yıldan 30 yıla kadar hapis verilecek. Satılan kişi çocuk ise veren veya satan kişiye verilecek hapis cezası 15 yıldan az olamayacak.