Mecliste küslük mü var!.. Yorumsuz…

Beşiktaş Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci toplantısı gerçekleşti.

Meclis toplantısından notlar…

Geçen canlı yayından verilmeyen meclis bu kez canlı yayından verildi.
Hüseyin Avni Sipahi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar her zaman yan yana görülürlerken bu kez farklı koltuklara oturmaları dikkat çekti.

Geçen meclis toplantısının kararları tutanak özeti okunurken Başkan Hazinedar söz aldı ve bu maddelerin tekrar neden okunduğu sordu.

Bu süreçte mecliste hareketlilik söz konusu oldu.

Başkan Vekili Keçeci kanunen okunması gerektiğine işaret etti.

Ardından mecliste kararların okunmasıyla ilgili oylama esnasında Sipahi araya girerek söz aldı ve dikkatleri üstüne çekti. Sipahi maddelerin burada 3-5 kez okunduğunu vurguladı ve detaylarının okunmadan madde ismiyle oylamaya sunulmasını istedi.

Oturumu yöneten Başkan Vekili Affan Keçeci kanunen maddelerin açıklanarak okunması gerektiğine işaret etti okunmadan maddelerin oylamaya kanunen sunalamayacağını belirtti.

Başkan Hazinedar da araya girirek bu konunun daha sonra tekrar konuşurak karar veririz dedi.

Mecliste kararların okunması ile ilgili toplantıyı izleyen vatandaşlardan biri konuşmalara dahil oldu ve biz dinlemek istiyoruz demesiyle ilk kez halktan birinin müdahelesine de meclisten açıklık getirildi.
Başkan Vekili Affan Keçeci halka açık gerçekleştirilen mecliste halkın söz alamadığını dinleyebildiklerini şeffaf olduklarını basının canlı yayında meclisi takip edilebilmesi için yayınladığını dile getirerek konunun teknik olarak incelenip sonrasında görüşülebileceğini meclis üyelerine ve toplantıyı dinleyenlere aktardı.