Sağduyu çağrısı

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde Gezi’nin yıldönümünde toplanan gruba seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı “Sizlerden ricamız, ülkede bir karşıtlık, kutuplaşma, yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine neden olacak herhangi bir olayın içinde biz CHP’liler olarak olmayacağız” diye konuştu.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa dağılmaları çağrısında bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Süleyman Çelebi, CHP İl Başkanı Salıcı akşam saatlerinde CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’na geldi.

Daha sonra Tanrıkulu ve milletvekilleriyle parti binasının bulunduğu yola inen Salıcı, burada toplanan partililere seslendi.
Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenleri anmak isteyen insanlara karşı çok yoğun polisiye önlemler alındığını ve ulaşımın kısıtlandığını söyleyen Salıcı, bu duruma tepki gösterdi. Salıcı, tahriklere kapılmayacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:
“Sizlerden ricamız, ülkede bir karşıtlık, kutuplaşma, yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine neden olacak herhangi bir olayın içinde biz CHP’liler olarak olmayacağız. Onların bütün oyunlarını boşa çıkaracağız. Yurttaşlarımızın canını, malını korumak için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Sizlerden isteğim, Taksim’in muhtelif noktalarına gidecek milletvekillerimizi takip etmeniz, onların davranışlarına uygun bir davranışın hep beraber gösterilmesidir. Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesine emek veren, bunu da hayatıyla ödeyen gençlerimizin anılarına saygıyla hep birlikte bu açıklamadan sonra dağılalım.”