“Oyunculara GPS takamayız”

Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş’ın futbol direktörü Önder Özen, çok özel açıklamalarda bulundu. Hugo Almeida ve Manuel Fernandes hakkında itiraflarda bulunan Özen, genç oyunculardan biriyle yaşadığı ilginç bir anısını da izleyenlerle paylaştı.
Özen ayrıca Michael Eneramo, Sezer Öztürk ve Serdar Kurtuluş transferlerinden dolayı pişman olduğunu da dile getirdi.
İşte Özen’in açıklamalarından satır başları;
“Oyuncularla yaptığım toplantıda şu uyarıları çok sert yaptım. Bir futbolcunun kız arkadaşı olabilir. Birkaç tane kız arkadaşı olabilir. Ne yaşadığınız beni ilgilendirmez ama bu takımın maç zamanı var, antrenman zamanı var. Siz bunlara uyduğunuz sürece benim için ne yaptığınızın önemi yok. Bu kurala uyanlar uydu. Uymayanlar cezalandırıldı. Bu anlatımım yeterli olduğunu düşünüyorum. Doğru şekilde anlattıysam karşımdakiler anlar diye düşünüyorum. Bu insanlara kelepçe takamayız, boynuna GPS takamayız. Ancak bu oyuncuların çıktıkları zamanlarda özellikle genç oyuncuları görüntülü telefonlarda ararım. ”
“Bir akşam genç bir oyuncuyu aradım. Napıyosun evlat dedim. Hocam annemle oturuyorum dedi. Ver bakalım annene dedim kem küm etti. Versene dedim hocam annem uyudu dedi. Sonra görüntülü aramaya başladım. Ortaya çıktı ki evde değil. Bunu bir çare olarak yaptım. Doğru veya değil ama yaptım.”
“Başkan bana Fernandes’i satalım demedi. Ben hiçbir zaman böyle bir şey duymadım. Fernandes’i keşke satsaydık dedi ama keşke beni dinleyip satsaydık demedi. Bu doğru değil. Ben de zaman zaman Keşke Almeida’yı satsaydık dedim.”
“A PLANIMIZ ALMEIDA DEĞİL”
“Yeni sezonda Almeida’nın yerine gelecek oyuncular Almeida’yı aratmayacaktır. Almeida’nın sözleşmesi bitti ve daha yenilenmedi. A planımız Almeida değil.”
“Beşiktaş bir kaç yıl şampiyonluğa oynamayacağım dese bu bir çok şeyin başlangıcı olur. Şampiyonluk büyük bir baskı yaratıyor. Stadınız yok ama şampiyonluğa oynuyorsunuz. Bu zor bir durum ama Beşiktaş gibi 111 yıllık bir camiada bunu söylemek kolay değil.”
“11 milyon avroya 5 oyuncu alıp almamamız durumdan duruma değişebilir. 5 önemli oyuncudan Cenk Tosun alındı. 3’ü yabancı olmak üzere 4 oyuncu daha alınacak. Cenk Tosun’un kontratında 1milyon 200 bin avro yazıyor. Takımda ortalama A milli takıma çağırılan oyuncuların ücretleri budur. Aşağı yukaru biz de Cenk’e bu ücreti verdik.”