BJK: 1 – Gençlerbirliği: 1

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, seremoniye ‘Göz Yaşın, Alın Terin, Kirli Çizmen ŞEREF’imizdir’ yazılı pankartla çıktı ve maç öncesi Soma’daki elim maden kazasında vefat eden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu siyah-beyazlılar yaptı. Oyunun ilk dakikaları düşük tempoda geçti. Ekip, maçın on dakikalık bölümünde rakibine baskı kuramadı, pozisyon üretemedi. Takım, kazanılan köşe vuruşunda Jermaine Jones ile gole çok yaklaştı. 19. dakikada Gökhan Töre’nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Jones’un kafa vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti. Bu pozisyondan dört dakika sonra siyah-beyazlılar Kerim Frei ile bir gol pozisyonu buldu. 23. dakikada Hugo Almeida’nın pasında ceza sahası içi sol kanat aut çizgisine yakın yerde topla buluşan Olcay Şahan, topu içeri çevirdi. Rakip savunma arasından topa dokunmaya başaran Kerim Frei’nin topu dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda maça hareket geldi. Beşiktaş aradığı golü Hugo Almeida ile buldu. 35. dakikada kaleci Ferhat’ın elle pasına rakipten önce müdahale eden Ramon Motta, topu bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Hugo Almeida uçarak topa kafasıyla vurdu ve top filelerle buluştu(1-0). İlk yarının geri kalanında skor üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarının başlama vuruşunu konuk ekip yaptı. Devrenin ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlerleyen bölümde konuk ekip eşitlik sayısını bulmak için oyunu yarı sahaya yıkmaya çalıştı. Gençlerbirliği, Mervan Çelik’in ayağında bulduğu golle skora denge getirdi. 58. dakikada Kulusic’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mervan, Jones’un baskısına rağmen vuruşunu yaptı, top ağlara gitti(1-1). Beraberlik golü sonrası ekib temposunu artırdı. 73. dakikada Filip Holosko’nun çektiği şuta Kulusic’in elle müdahale ettiğine hükmeden İlker Meral, penaltı noktasını gösterdi. Hugo Almeida’nın kullandığı penaltı atışında kaleci Ferhat gole izin vermedi. Mücadelenin geri kalanında cılız ataklar gerçekleştiren takım, üstünlük sayısını bir türlü bulamadı ve sezonun son maçından bir puanla ayrıldı(1-1).