Yeni stat rüzgarı…

Yeni statın Beşiktaş’a sportif katkı sağlayacağını, mali anlamda da Beşiktaş’a sınıf atlatacağını söyleyen Siyah-Beyazlı Kulübün efsane ismi Metin Tekin, Radyo Beşiktaş’a konuştu. Tekin, yeni yapılan stat ile ilgili görüşlerini dile getirdi ve stat çalışmalarının başlamasıyla da birlikte heyecanından söz etti. Takım kadrosu ile ilgili ise Metin Tekin futbolcular konusunda da hassasiyetleri düşünerek fazla detay vermekten kaçındı. Sabah Gazetesi Spor Yazarlığı’nı sürdüren, Beşiktaş’ın eski unutulmaz oyuncularından olan Metin Tekin, yorumcu olarak Beşiktaş futbol takımında “Şu isimler gitsin kalsın” diye söylemde bulunmanın haksızlık olduğunu da vurguladı ve sözlerine yeni stat ve statla beraber yeni kadroya yönelik bir çok konuda görüşlerini dile getirerek devam etti.
“ÇOK HEYECANLANDIM”
Tarih konusunda Beşiktaşlılar’dan farklı bir tarih bilmiyorum kamuoyuna yansıyan tarihler benim bildiğim de… Orada bir iki aylık aksaklık olabilir onları çok önemsemiyorum açıkçası Beşiktaşlı olarak. Ama öyle bir maketini gördük ki stadın, hakikaten ben çok heyecanlandım. Heyecan duydum böyle bir stada sahip olmak açısından Beşiktaş için… Umuyorum tabi ki istenilen tarih de olur ama bir kaç aylık sarkmalara da Beşiktaşlıların bir şey diyeceğini ve olumsuz karşılayacağını düşünmüyorum. Yine o semtte o tarihi yerde böyle bir stat olması, bizler için, bizim için Beşiktaşlılar için ben çok önemli olduğunu düşünüyorum.
“SAHASINDAN YOKSUNDU”
Yeni stadın katkısı konusunda şöyle denilebilir, bir kere bunu olumsuz anlamda çok yaşadı Beşiktaş takımı… Sportif hedef, sportif başarılar anlamında çok net yaşadı. Baktığınız zaman rakiplere en önemli şampiyon olan rakibe Fenerbahçe’ye bütün bu yarattığı farkı kendi saha galibiyetleri olduğunu görüyoruz. Bir takımın kendi saham dediği sahada oynaması bugün İnönü Stadı Beşiktaş’ın her zaman böyle olmuştur. Ben Olimpiyat Stadı’ndaki sahayı kendi sahası diye düşünmüyorum. Bu durumu ben İstanbul’da bir yerde oynuyor diye tanımlıyordum. Kendi sahası diye hiç bir zaman hissettiremedi Beşiktaş… O yüzden çok büyük, çok çok büyük katkısı olacaktır sportif hedef anlamında… Keza mali anlamda da çok önemli bir sınıf atlatacağını düşünüyorum, Beşiktaş’a… Zaten bu mali anlamdaki bu şey sportif hedefi en çok destekleyici bölümde yani mali anlamda hareket kabiliyetinin daha fazla olması.
“DOĞRU İSİMLER GELMELİ”
Yeni stada yeni yıldızlar denilince, yıldızlar değil doğru yıldızlar, doğru oyuncular olması lazım. Bu doğru oyuncuların mümkünse yıldız olması lazım. Bazen öyle doğru oyuncular bulursunuz ki bunlar o statta yıldız olur tekrar… İlla isim anlamında almanız gerekmez yeter ki doğru proje olsun. Zaten iki sene önce yapılan bu sportif direktörlük; kurumsal anlamda sportif direktörlüğün hayata geçirilmesi de tam da bu yüzden, tam da bu istekten dolayı, tam da bu hedeften dolayı vardır orası… Statla beraber doğru oyuncuların vurgulayarak söylüyorum, doğru oyuncuların olması önemli, yıldız oyuncuların değil!.. Mümkünse bunlar yıldız da olursa o zaman bunlar için de çok daha fazla artısı olur tabiki…
“TEKNİK EKİP ÇALIŞIYOR”
Futbol takımı kadrosunda kimler olmalı sorusuna yanıt vermek gerekirse, bizim burada yorumcu olarak böyle bir kaba tabirle ahkam kesmek durumunda değiliz çünkü hakikaten bunun içinde olan teknik ekip çok daha yakından takip ediyor. Biz onlar yerine bu kararı veremeyiz. Onlar kararı verir, biz bunlar üzerinden bir yorum yapabiliriz. O yüzden şunlar gitsin bunlar kalsın gibi evvela futbolcular üzerinden böyle bir şey yapmayı çok haksızlık olarak görüyorum. Müsaade ederseniz bu konuda isim anlamında söylemeyeyim. Ama belli olan bir şeyler var o konuda konuşayım; Fernandes’in artık vedalaştığını görüyoruz, Almeida ile de ben mukavelesinin uzatılacağını düşünmüyorum. Yabancılar konusunda ben bunları söyleyebilirim. Onun dışındaki transfer teknik heyetin tasarrufundadır.