Dobra dobra (2)

(GEÇEN SAYIDAN DEVAM): Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı, spor adamı Kemal Ulusu Radyo Beşiktaş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Spor kamuoyunda gündem yaratan açıklamalar uzun uzadıya konuşuldu. İşte Ulusu’nun açıklamaları…
AMATÖR LİG TAKİP EDİLMELİ
Bunun gibi PTT ligini iyi takip edilerse, ben ediyorum çok kaliteli futbolcular var. Amatör kümelerde… Biz Beşiktaş’a Ziya’yı Çapa’dan Fikret’i Tunus bağından aldık. Lütfen arkadaşlarımız bunları iyi izlesinler. Dolayısıyla amatör kümelerde istanbulda birçok takım var. Bunlar izlense. PTT birinci lig, ikinci lig, beyaz ve kırmızı gruplar… Üçüncü ligteki futbolcular iyi izlense bizim takımımızda oynayabilecek 2-3 tane futbolcu kesin çıkar. Bir de alt yapıdan bizim U18, U 20 takımlarımızdan 4-5 kişi de monte edilip yola çıkılsa iki sene sonra göreceğiz ki o 1983-84’lerdeki süper takımımız ortaya çıkar. Paralarımız da cebimizde kalır.
POPÜLİST TRANSFERE KARŞIYIM
Beşiktaş’ın stattan başka para harcayacak yeri yok. Taraftara şirin gözükeyim diye taraftarı stada çekeyim diye popülerist transferlere gerek yok. Bu çok yanlış olur. Hem taraftarımız Beşiktaş’ı 13 yıl bekledi. Biz 13 yıl şampiyon olamadık. Bizim dönemlerimizde. Ama ondan sonra 1982’de takım şampiyon oldu. Hatta biz 1980 yılında son maçta düşmeye oynadık. Bundan sonra o düşmeye oynayan takım alt yapıdan gelen çocuklarla 82’de şampiyon oldu ve ondan sonra yenilmez armada oldu. Onun için sabretmek lazım. Popülist transferlerden Sayın Başkan’dan ve yönetim kurulu üyelerinden eski bir abileri olarak uyarıyorum. Taraftara bunu deklare etsinler. Biz bakın stadımızı yapıyoruz. Biz Almeida, Motta ve Atiba’nın dışında hiç bir yabancı futbolcu almayacağız. Bunları takımda tutacağız bunların yanına genç dinamik futbolcularımonte edeceğiz. Hatta alt yapımızdan da genç takımımızdan 4-5 kişi koyarak mücadele edeceğiz. Bize sahip çıkın. Stadyumları doldurun. Bu gençlerle biz bir iki senemizi güçlendirelim. Karşınıza o bomba gibi Metin – Ali – Feyyaz’lı gibi takımla çıkalım, desinler. Bizim taraftarımız inanıyorum ki kalpten gönülden destekleyeceklerdir. Kombineleri de alacaklardır. Her şeyi yapacaklardır. Benim tavsiyem bu.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BİLGİSİZ
E-bilet uygulaması… Bu tip şeyler öyle çat diye pat diye ortaya çıkmaz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun araştırma planlama daireleri vardır. Bu her birimde vardır sanayide ticarette devlette… Bizim futbol federasyonumuzun uzun yıllar maalesef böyle bir birimi yok. Bakıyoruz federasyon başkanı çıkıyor, yok ben şunu uygularım, transferde 6 -0 mı olsun, 6 artı 2 mi olsun… 6-0 dedi, şimdi 5-2… oldu. Bunlar bilgisiz. Çok üzerinde durarak söylüyorum. Bilgisiz tecrübesiz acemi futbol federasyonu başkanı ve üyelerinin ortaya attığı şeylerdir. Bunlar böyle tamamen gündemi oluşturmak tamamen bir şeyler yapmış olmak için ortaya atılan olaylardır, sözlerdir. Şimdi bunlar fevkalade yanlıştır. Sen kalk e-bilet uygulamasını ligin bitmesine 4 hafta kala hem de Beşiktaş – Fenerbahçe maçında Beşiktaş Kulübü’nün 70 bin kişiye oynayacağı bir dönemde gündeme getir. Böyle bir şey mi olur? Ben bunu duyunca tüylerim diken diken oldu. Beşiktaş’ın müthiş bir seyirciye ihtiyacı olan kader maçı oynadığı hatta benim hep söylediğim Beşiktaş’ın şampiyonluk maçıydı o… Çünkü niye? dediğim gibi Galatasaray kulübüyle çekişiyoruz. Güzel bir çekişme oluyor. İyi ki var ki 2.’lik çekişmesi de olsa lige biraz renk geldi. Çünkü Fenerbahçe araya açarak şampiyon oldu. Öyle bir maçta 4 hafta kala bu uygulama olur mu?.. Ne demek devlet istiyor?
SEÇİM DİYORLAR!.. ATAMAYLA GELDİLER
Ben futbol federasyonu başkanıyım. Takımlar benim, sahalar benim, böyle bir şey olur mu? Tabi güçlü bir federasyon başkanı olmayınca bu işler böyle yürür. Çünkü kendisini devlet atamayla göreve getirdiği için atamayla geldi seçim meçim değil, ben futbol federasyonu genel kurul üyesiyim. Ben orada neler olduğunu çok iyi biliyorum. Seçimle değil seçinle gelen bir başkan ve yönetim kurulu… Ne denirse Spor Bakanımızı kırmamak için yaptılar halbuki güçlü bir federasyon olsa direnirdi. Zamanlamaya dikkat çekiyoruz. Son 4 hafta kala… Ben e-bilete karşı değilim. Gündeme gelir, araştırılır, pilot bölgeler seçilir. Orada uygulamaya başlanır. Yavaş yavaş… Bu pat diye uygulanmaz. E-bilet üzeinden siyasi görüşler dahi ortaya çıkmaya başladı. Millet işte sicilleniyor muş da neymiş de… Ta Taksim’e, Gezi’ye kadar gitti iş… Tabi gider, sen böyle pat diye ortaya atarsan herşeye çekilir. Bunlar tamamen bilmeden etmeden ortaya atılan olaylar olduğu için e-bilet ve diğer bunun gibi yabancı transferleri var… Daha ne olduğu belli değil daha geçen sene Türkiye Futbol Federasyonu karar aldı. Niye uygulamıyoruz, hadi uygula… Uygulayamaz niye kulüpler istemiyor? Niye onu seçen kulüpler… Onu oraya getiren Kulüpler Birliği… Böyle federasyon mu olur, böyle güç mü olur? Türk futbolunun yavaş yavaş çöküşten sonra dibi vurmaya başmladığını gördük.
STADLAR BOMBOŞ ARTIK
Bu haftaki seyirci sayısını gördünüz ne kadar düşmüş, statlar bomboş… Bir zamanlar bir laf vardı bir Milli Eğitim Bakanı için söylendi “Okulları kapatırsak bu milli eğitim ne güzel idare edilir” diye. Biz de seyircileri stattan atarak Türk Futbolunu güzel kavgasız dövüşsüz olaysız ne güzel idare ederiz diye düşünüyorlar herhalde.
BAŞBAKANA SESLENİYORUM
Bu Haziranda Türkiye Futbol Federasyonu’nun genel kurulu var. İnşaallah genel kurul üyeleri bizim devlet büyüklerimiz… Ben buradan Sayın Başbakan’a, Spor Bakanı’na, meclise de duyurmak istiyorum sesimizi. Bu kanun ile bu federasyon genel kurulu ile Türk futbolunun bir adım ileriye gitmesine imkan ve ihtimal yok. O açıdan bir an evvel bunun düzene sokularak yeni bir futbol federasyonu kanunu ve yeni bir futbol federasyonu genel kurul yapısı kurularak etki altında kalmayacak bir genel kurul yeniden bu futbolun kurallarının kanunlarının düzelmesini talep ediyorum. Düşünüyorum eski bir futbol federasyonu başkanı olarak. E-bileti üç maçta göreceğiz tekrar. Arkasından önümüzdeki sezon uygulanmaya başlayacak. Ben büyük olaylara hadiselere gebe olacağını düşünüyorum bence hemen rafa kaldırılsın. Güzel bir ekip oluşturulsun. Enine boyuna tartışılsın ve önce bir pilot bölgelerden Konya’da, Ankara’da, İzmir’de liglerde böyle daha çok kalabalık olmayan pek olay çıkmayan saha ve statlarda uygulanır. Ondan sonra İstanbul’da Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş’ın ve Trabzon’un statlarında uygulamaya başlansın. Daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Benim tavsiyem budur. (SON)