1 Mayıs olaylı başladı

1 Mayıs İşçi Bayramı İstanbul’da olaylı başladı, Beşiktaş ve Okmeydanı’nda göstericilere polis müdahalesi var
1 Mayıs İstanbul’da olaylı başladı
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı İstanbul’da olaylı başladı. Beşiktaş’ta CHP’yi yöneticilerinde içinde bulunduğu grup Taksim’e yürümek istedi, polis engelledi.
OKMEYDANI’NDA POLİSE MOLOTOFLU SALDIRI
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı’nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi’ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı gruplar, polislere havai fişek, molotofkokteyli fırlattı, sapanlarla taş attı.
Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotofkokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti. Aracın alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı.
TÜRK–İŞ 1977’DE ÖLENLERİ ANIP, ANITA ÇELENK BIRAKTI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kadıköy’de kutlama kararı alan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs 1977’de ölenleri Taksim Kazancı Yokuşu’nda andı. Daha sonra Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan Türk-İş yöneticileri Kadıköy’e hareket etti.
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve diğer yöneticiler ellerin “1 Mayıs” yazılı çelenkle saat 00.30 sıralarında Kazancı Yokuşu’na geldi. Burada bir konuşma yapan Ergün Atalay, 1977’de ölen 34 kişinin katilinin hala bulunamadığını belirterek, bir anca önce olayların aydınlatılmasını istedi. Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan sendikacılar ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Ergün Atalay, burada yaptığı konuşmada da isteyen herkesin istediği yerde 1 Mayıs’ı kutlayabilmesi gerektiğini söyledi.
Polis, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyen gruplara Beşiktaş’ta müdahale ediyor.
DİSK üyeleri, Şişli’de toplanmaya başladı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli’deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.
Üyeler, Nakiye Elgün Sokağı’nda bulunan DİSK Genel Merkezi’ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ayırca bazı grupların da geceyi genel merkez binasının önünde geçirdiği görüldü.