Beşiktaş aşkı

Benim için en önemlisi olan Beşiktaş’ta 6 yıl yöneticilik yapan Fikret Ercan Radyo Beşiktaş’a konuştu. Asbaşkanlık ve yöneticilik yaptığı dönemlerin değerli sıfatlar olduğunu ve ölünceye kadar bunları zevkle taşıyacağını vurgulayan Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan Stad konusunda başkan Fikret Orman’ı tebrik ettiğini söyledi.
ÇOK HEYECANLIYIM
Bir kere ben kişisel olarak çok heyecanlıyım. Taraftar olarak heyecanlıyım. Herşeyden önce. Sayın Başkanımız Fikret Orman’ı bu açıdan tebrik ediyorum. Inanılmaz bir işe başladı. Inanılmaz şartlarda… Kimsenin beklemediği bir ortamda böyle bir işe girişmesi gerçekten inanılmaz bir şey. Geçenlerde merak ettim, gittim. Yani öyle böyle bir iş değil yani bu. Çok büyük bir iş. Yükseklikten kazanılsın diye on katlıbir apartman düşünün 9 katı yerin altında… Çok büyük harfiyat var. Masraflı bir iş. Öyle kolay bir iş değil ve de çok temiz ilerliyor. Betonu, demiri mükemmel bir işçilik kalitesiyle yapılıyor. Bittiği zaman hem Türkiye hem İstanbul çok güzel bir tesise kavuşacak. Hem kulübümüz o stadın üstünde daha büyük değerlere ulaşacak.
DÜNYANIN EN GÜZEL STADI
Dünyanın en güzel yerinde belki en güzel stat bizim olacak. En gelişmiş teknolojiye sahip olacak aynı zamanda. Burada tabi oluşacak işletmecilik te önemli. 15 günde oynanan bir maçla çok büyük bir kar, çok büyük bir gelir elde edemiyorsunuz. Yeni işletmecilik anlayışı ile mümkün olduğu kadar o stadın hafta içi de kullanılır olması lazım. Ben çok yakından biliyorum ve şu anda icra kurulundayım Beşiktaş’ın. Yapılan işleri görme kısmetim,şansım oluyor. Onun için orada çimin ve çimin üstüne gelecek ticari işletmeler konusunda yapılan çalışmaların da ne olduğunu görüyorum. İnşaallah çok değer katacak bu stat Beşiktaş’a…
ÖNEMLİ İNSANLAR HEDEF KOYAR
Olumlu gelişmeler var kesinlikle bu konuda. Ağustos ayı Başkanın koyduğu bir hedef yani gerçekten önemli insanlar böyle hedefler koyar. Herkesi motive etmek için koyar ama sonuçta tutar, tutmaz o başka bir şey… Iki – üç ay ertelenebilir bu anlaşılabilir bir şey. Ama Başkan ısrarla bu hedefi koyduğuna göre insanlara bu tarihe yetiştirmeye çalışın diye ısrarla bu hedefi belirtiyor. Bu önemli bir şey, inşaallah yetişir ama yetişmese de Başkanın kredisi var yani bu konuda. Hiç önemli değil. Sabırlı olmamız lazım.
MEDENİ BİR DURUM e-BİLET
E-bilet uygulaması felsefe olarak doğru bir şey. Medeni bir şey. Bugün herşey e-sistemle dönmeye başladı. İmzalar bile e-imzaya dönüştü artık. Insanlar evinden oturduğu yerden cep telefonuyla biletini alabilsin maçını seyretsin. Yani bu felsefe olarak doğru bir felsefe. Ama herşeyde olduğu gibi bir şey var uygulamada bir aksaklık oluyor, alaturkalık yapıyoruz yine. Sistemi iyi tecrübe etmiyoruz. Insanları ikna etmiyoruz. Ne olacak diye belirsizlikler içinde. E-bilet uygulaması yeterince açıklanamadı, yeterince de kulüpler ikna edilemedi, kamuoyu ikna edilemedi. Yani belki daha kolaylıklar getirecek ama işte insanlara bunu ikna edip inandıralamadı. Sistem konusunda şüpheleri gidermek lazımdı. Batıda da uygulanan sistemler var. Medeni bir olay bu. Eğer aksaklıklar varsa kendimize göre daha anlaşılabilir daha avantajlı bir hale çevirmek de mümkün. Felsefe olarak ben karşı değilim. Tamamen organizasyon ve uygulamada aksaklıklar var. İyi anlatılmalı proje.

STADLA BİRLİKTA YILDIZ GELİR
Ben şimdi genel bir çerçeve çizeyim. Şu gitsin bu kalsın diye futbol bilgini gibi konuşmak istemiyorum. Ama herşeyden önce Beşiktaşın bir bütçe meselesi var. bir de anladığım gördüğüm kadarıyla Beşiktaş hesapsız kitapsız gelişi güzel harcamalar yapmayacak. Kurumsal olarak futbola o yıl ki gelirine göre bir bütçe koyacak. O bütçe dahilinde hareket edecek. Ama stadımızın imkanları yeni gelir bizi büyüttükçe gelen futbolcular gelen yıldızlar da büyüyecek. Yani benim anladığım bu ve bu doğru bir sistem. Böyle olması lazım yoksa Avrupa’nın yıldızları Türkiye’ye getirip sırf yıldız diye ismi var diye görüyorsunuz gelenleri 3-4 ay oynuyor sonra oynamıyorlar ismiyle sadece kalıyor. Bir de Beşiktaş’ta yeni bir felsefe gelişti. Genç oyunculara yatırım yapmak doğrusu da budur zaten kendi yıldızlarını kendi yaratmak. Ama bu demek değildir ki batıdan da önemli yıldızları getirmeyelim anlamına gelmiyor. Böyle tutucu bir yanım yok. Ama dediğim gibi gelirlere göre hareket etmek bir de hakikaten oynayacak insanları getirmek…

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Beşiktaşlılara şunu söylemek isterim, zor dönemlerden geçiyoruz. Ne olursa olsun kulübümüze sahip çıkalım. Ikincisi en önemli şey, Beşiktaş ürünlerine mümkün olduğu kadar gerçek ürünleri satın alalım, mümkün olduğu kadar teşvik edelim, Beşiktaş’a bir faydamız olsun yani kupkuru Beşiktaşlılık olmaz yani ben Beşiktaş taraftarıyım demekle değil maddi manevi katkılarımızın olması lazım. Ama az ama çok herkes bütçesine göre mutlaka katkıda bulunmamız gerekiyor.