Engelliler için özel projeler yolda

Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğuna da değinen Başkan Murat Hazinedar, dört yıl önce ciddi bir kaza sonucu iki ay boyunca yürüyemediğini ve bu dönemde geçici bir süre de olsa engelli gibi yaşamayı deneyimlediğini belirtti. Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar “İki ay engelli gibi yaşadım. En ufak bir ihtiyaç için bile bir başkasına muhtaç olarak yaşamanın ne kadar zor olduğunu o dönemde anladım.” dedi. Başkan Murat Hazinedar’ın konuşmasının ardından engelli temsilcileri tek tek söz alarak fikirlerini paylaştı. Fikir paylaşımı bölümünde, engelliler için bakım ve konuk evleri yapılması, engellilerin afet sırasında ve sonrasında yapacakları, engellilerin ulaşımı için uygun araçlar, belediyelerde işaret dili bilen personellerin olması gerekliliği gibi pek çok konu ve engelliler haftasında yapılacaklar tartışıldı.

Beşiktaş Türkiye’ye model olacak

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’ndan Sosyolog ve Aile Terapisti Meral G. Kılıç, CHP Beşiktaş İlçe Engelli Komisyonu Başkanı Emel Ak ve Beşiktaş Belediyesi Engelli Komisyonu Başkanı Özlem Özcan çalıştayda moderatörlük görevini üstlendi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Murat Hazinedar sözlerine; Beşiktaş Belediyesi’nde Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı görevine atanan görme engelli Murat Demirok’la birlikte çalışmaktan onur ve keyif duyduğunu belirterek başladı. Yapılacak tüm projelerde engelliler ve ailelilerinin beklenti ve önerilerini dikkate alarak hareket edeceklerini kaydeden Başkan Hazinedar; Beşiktaş’ta engelliler için gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerin tüm Türkiye’de model gösterilecek projeler olacağını söyledi.

Belediye Binası ve “Çarşı” engelli kullanımına uygun olarak yeniden düzenlecek

Konuşmasına “Aslan yattığı yerden belli olur” sözünü hatırlatarak devam eden Başkan Hazinedar bu anlamda ilk iş olarak Belediye Hizmet Binası’nı tamamen engelli kullanımına yönelik olarak yeniden düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Hazinedar, bu düzenleme ile ilgili projenin Mayıs ayı içinde tamamlanacağını söyledi. Engellilere yönelik ikinci projelerinin ise Beşiktaş Çarşı’yı engelli kullanımına uygun hale getirmek olduğunu belirten Başkan Hazinedar, “Beşiktaş’ın en can alıcı noktası “Çarşı”da engelliler için iyi bir uygulama örneği gerçekleştirmek istiyoruz. Bu uygulamayı da engelli kuruluşları temsilcilerinin fikirlerini alarak gerçekleştireceğiz ve en kısa süre içinde tamamlayıp hep birlikte açılışını yapacağız.” dedi.