BEŞİKTAŞ: Cem Küçük CHP’yi ve Beşiktaşı yazdı…, CHP’liler bu yazıyı okusun!

Cem Küçük Beşiktaş’taki olaylar ile ilgili ilginç bir yazı yazdı. Belediyede görev alanlarlarla ilgili de ilgili tespitler yaptı. İşte o yazı:
CHP”liler bu yazıyı siz okuyun!
17 Aralık operasyonunda örgütün bir numarasının Hüseyin Avni Sipahi olduğunu bu köşede yazdım. Kim bu Sipahi? Mustafa Sarıgül”ün sağ kolu, her şeyi. Meclis”e gelen fezlekede Hüseyin Avni Sipahi bakanların bile üzerine örgüt lideri olarak belirtiliyor.
CHP”li seçmen iktidarı rüşvet ve yolsuzluk üzerinden eleştiriyor ama kendi partisinin belediyelerinde dönen dolapları görmüyor. Üstelik 17 Aralık”ta başlayan operasyonda o kadar çok CHP”linin adı geçiyor ki, nedense hükümet karşıtı medya ile paralelciler bunları görmüyor. Emniyet-yargı cuntasını da kullanan bu isimlere adeta dokunulmazlık zırhına bürünmüşler.
İstanbulgercegi.com sitesinden Ümmübakır Üküş 11 Nisan”da neler yazmıştı bir okuyalım: ”CHP listesinden Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar göreve başladı… Beşiktaş”ı yönetecek ”kadro”yu seçti… Birinci başkan yardımcısı Rıfat Örnek… Yazı işleri, fen işleri, insan kaynakları ve eğitimi ona bağlı olacak…
Peki, kim Rıfat Örnek? Sinop TDH başkanı. 2009”da Ayancık”ta CHP”nin seçim kaybetmesi için elinden geleni yapmış. Beşiktaş”la da CHP”lilerle de bir ilişkisi yok. 2014”te Ayancık”ta yine aday adayı olmuş…
İkinci başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi… ”Meşhur” bir isim. Mustafa Sarıgül”ün ”kardeş”i… Aynı zamanda Gürsel Tekin”in de ”kardeş”i. Eski bakan Erdoğan Bayraktar”ın oğluyla ”iş ortağı”. Eski bakan Muammer Güler”in oğlunun evi basıldığında oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde sorduğu ilk kişi. 17 Aralık ”yolsuzluk ve rüşvet operasyonu”nda ”örgüt lideri” olarak gözaltına alınan bir isim. Peki, Hüseyin Avni Sipahi ”bakan oğulları”yla birlikte gözaltına alındığında avukatı kim? Şimdi Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Hazinedar.”
Kemal Kılıçdaroğlu”nun baskısıyla Hüseyin Avni Sipahi”nin CHP üyeliği askıya alındı. Tabii ekip sadece bunlarla sınırlı değil. Eski emniyet müdürü Affan Keçeçi, Sarıgül ekibinden. Emniyetle ilgili her ilişkinin onun üzerinden sağlandığı iddia ediliyor. Ayrıca Sarıgül ekibinden Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar, Metro Turizm”in sahibi Galip Öztürk”ün de avukatıydı. Hazinedar”ın ”Galip Öztürk”ün işlerini ben hallettim” dediği iddiası hayli yaygın. Burada bazı paralel savcı ve polislerin adı geçiyor. Ama gözler gene Hüseyin Avni Sipahi”ye çevriliyor. Sipahi paralel yapının savcı ve polislerinin baskılarının en iyi bilen kişilerden biri. 17 Aralık”taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu çarklarını en iyi bilen kişi. Konuşursa domino taşları gibi her dengeyi yerinden oynatabilir. Benim kendisinden beklentim konuşmasıdır. Yoksa bu işi ona yıkıp arka planda kalanlar sıvışmaya çalışacaktır.
Gelelim işin bir diğer boyutuna. 17 Aralık”ta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir”in niçin hedef olduğu hep tartışılmıştı. Gerçekten de Demir gibi kıymetli bir belediye başkanının hedefe oturtulmasında bir amaç olmalıydı. Savcı Zekeriye Öz”un Mustafa Demir”i bilerek o listeye dahil edildiğiyle ilgili çok iddia ortaya atılmıştı.
17 Aralık operasyonunu başsavcı vekili olarak yöneten Zekeriya Öz, bakan çocuklarının yanı sıra işadamı Ali Ağaoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir”i gözaltına aldırmıştı. HSYK 2. Dairesi, Öz hakkında bir soruşturma yaptırdı. Müfettişlerin raporuna göre, Öz”e yönelik iş takipçiliği suçlamasının olduğu belirtildi. Bunlardan birinin sınırları 60 metrekarelik yeri olan Kumsal Kafe”nin 500 metrekareyi işgal etmesine ilişkin olduğuna yönelik. Fatih Belediyesi”nin bu durum karşısında işlem yapmak istediği, kafeye gelip giden Zekeriya Öz”ün ise devreye girerek buna engel olmaya çalıştığı öne sürüldü. Kafenin halen 500 metrekarelik alanda faaliyet gösterdiği bildirildi. Öz”ün yine usulsüz inşaat yaptığı iddia edilen Victory Hotel”e cezai işlem uygulanmaması amacıyla belediyeye baskı yaptığı suçlaması yapıldı.
Daha önce de Öz”ün Dubai tatilinin masraflarını işadamı Ali Ağaoğlu”nun şirketine ödettiği yazılıp çizilmişti. Ağaoğlu da çıkıp bunun doğru olduğunu söylemişti. Öz”e, hakkındaki iddialar karşısında iki kez yer değiştirme verilmişti. Şu anda Zekeriya Öz meslekten ihraç tehlikesiyle karşı karşıya.
Türkiye”de rüşvete ve suça bulaşmış herkesten hesap sorulmalıdır. Ama özellikle yargı, emniyet, belediye başkanı, ilçe belediye imar komisyon üyeleri, bakan çocukları, müteahhitler arasındaki tuhaf ilişkiler çözülmeli. Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı. 17 Aralık operasyonunu yürüten savcıların hiçbir detayı atlamaması lazım. Bakan çocukları dahil rüşvete bulaşan kim varsa hesap sorulmalı. Hüseyin Avni Sipahi ve hakkındaki detayları bilmek en doğal hakkımız. Zekeriya Öz”ün hangi suçlamalarla Sipahi”yi gözaltına aldırdığı çok önemli bir nokta. Belki de işin bam teli burası.
Eğer paralel savcı ve polislerle belediye başkanları arasında ilişkiler varsa bunların hepsi ortaya çıkacaktır. AK Partili eski bakanlar yargılanacak ama CHP”li belediyelere dokunulmayacak. Yok öyle yağma. Bütün kirli ilişkiler ağı kime uzanıyorsa sonuna kadar gidilmeli.