Şampiyonlar Ligi!..

TRT Yorumcusu ve Takvim Gazetesi yazarı Hayri Ülgen Radyo Beşiktaş’ta katıldığı canlı yayında “Öncelik Avrupa” dedi. “Şampiyonlar Ligi’ne katılmak Beşiktaş’a çok şey kazandırır” diyen Ülgen, stadın yapımından, yerli ve yabancı futbolcu analizlerine kadar bir dizi konuya parmak bastı.
BAŞKAN ÇABALIYOR!..
“Öncelikle 111. yılında Beşiktaş’ımızdan Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmasını istiyoruz canı gönülden… Bir defa bunu öncelikle kenara koymak lazım. Yani herhangi bir ön eleme olmaması için 2. olarak gittiğimiz gün, o zaman Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde demektir. Stadımız gerçekten çok güzel olacak, ben geçen gün Başkanımla da beraber Taksim’de bir otelde beraberdik. Konuşmuştuk, Ağustos’ta yetişecek dediler. Ama tabi kendisinin ağzından, kendisinin istediği doğrultuda bir düşünce tarzı bu… Ancak, benim kanaatimce Beşiktaş, stadı öyle kolay kolay 24 Ağustos’ta, 30 Ağustos’ta, hatta 29 Ekim’e yetişecek gibi değil. Biraz geç olsun temiz olsun ama kimse kimseyi de kandırmasın. Ben inanıyorum ki, Beşiktaş Stadı çok güzel olacak. Ancak, şunu isterdim, 111. yılda Beşiktaşımız hem Şampiyonlar Ligi’ne gitsin, hem de sezonun başında Şampiyonlar Ligi maçını bu yeni stadda oynasın, 3 veya 5 tane çok önemli yıldızlar gelsin. Eski adıyla İnönü Stadı’mızı görsünler, Beşiktaş taraftarını görsünler, dünya alem yepyeni stadımızda Beşiktaş’ı seyretsin. Başkanımızla konuştum. Gerçekten içten bir insan, yani iyi şeyler yapmak istiyor, kendi inanmak istiyor, insanlara inandırmak istiyor. Böyle konuşmasa, o stadın biteceği de yok. Bunun için fedakarlık istiyor, herkes stada bir taş koysun istiyor. Herkesin biraz o heyecanı yaşaması için istiyor. Ama şartlar ne olursa olsun, kolay kolay yetişmez, çünkü stat bttikten sonra en az 2 buçuk ay o çim sahanın dinlenmesi lazım. Yoksa o statta ve zeminde maç yapılmaz. Özellikle bunu vurgulamak lazım. Ben de eski bir futbolcuyum yıllardır bu işleri biliyorum, o çimler yavaş yavaş oturacak, ondan sonra stat açılacak, yodksa sağlıklı da olmaz. Onun için ben de gönülden istiyorum ama, ama mümkün olmayan bir zamanlama. Ancak stad bittin sorun olmaz bunlar. Daha doğrusu Beşiktaşlı sorun yapmamalı.”
STADA YILDIZ LAZIM
“Stat bittikten sonra 3 tane önemli yıldız alacaksın ki o stadın muhteşem bir stat olduğunu hissetsin herkes. Stadın açılışıyla birlikte iyi futbol, muhteşem sonuçlar o taraftarların tekrar Beşiktaş takımıyla bütünleşmesini yapmak zorundasın. Ancak benim önceliğim, Şampiyonlar Ligi… Stadı yaptıktan sonra Şampiyonlar Ligi’ne gitmessen, 3 tane ya da 5 tane futbolcu alsan ne olur?.. Şampiyonlar Ligi şart, hem de direkt olarak gidebilmek lazım. Zaten bunlar olursa, 3 veya 4 tane çok önemli oyuncu almak kaçınılmaz olacaktır. Çünkü o taraftar oraya geldiği zaman lig maçında 3-4 tane önemli yıldızı seyretmez, Avrupaya taşınacak bir Beşiktaşı seyretmek istiyor. Burada önemli bir şekilde vurgu yapmak istiyorum. 111. yılında Beşiktaş’ın önce stadı bitmeli. Stadın bitiminde 3 -4 tane çok iyi oyuncu alması lazım ki, o açılışta muhteşem bir Beşiktaşın dünyanın veya avrupanın en önemli 3 tane statlardan biri olduğunun görüntüsünü vermesi lazım. Zaten transferle yapılmazsa açılış, taraftarlar da mutlu olmaz. Şampiyonlar Ligi’ne gitmezse yine taraftar mutlu olmaz. Biz Beşiktaş’ı Avrupa’da özlemişiz, Avrupa’da başarılı olması için çok da iyi önemli oyuncular alacaklar sanırım. Başkan’la konuştum üstüne basıyorum stat bitsin, 3-4 tane önemli oyuncu alacak. İsterse kredi kullanacak, ne olursa olsun…”
SİSTEME UYAN FUTBOLCU…
“Şu ana kadar Beşiktaş’ta sadece Almeida’yı ve Atiba’yı ve son zamanlarda Motta’yı çıkardığın zaman öyle başarı getiren oyuncular olmadı. Bir Fernandes bile istikrarlı olamadı. Beşiktaş Avrupa’da yaşlanan bir takım olmaması lazım. Genç, dinamik, koşan mücadele eden Beşiktaş istiyor taraftar. Ayrıca, sedece Türkiye’deki şartlara göre değil, Avrupa’daki şartlara göre bir Beşiktaş takımının yaratılması lazım. Bilic fena bir teknik direktör değil, elinde iyi kozlar ve iyi yabancılar yok. Zaman içerisinde çok iyi yabancılar almalıyız. Ancak, elimizdeki bu yabancıları da oynatarak satmanın yollarını aramalıyız. Yoksa, Beşiktaş’ın büyük zararı olur. Şu an için, Beşiktaş’ı Avrupa’da taşıyacak yabancılar Atiba, Motta ve Almeida… Artık, Beşiktaş Avrupa’da koşması lazım. Onun içinde Avrupa standartını yakalayan takıma yararlı, çalışkan oyuncular lazım. Avrupa’daki takımlara bakıyorsun, genç oyuncular var, bizim de bunları bulup çıkarmamız lazım.”
SÜLEYMAN ABİYE ŞİFA
“Süleyman abiye acil şifalar dilemek istiyorum. Süleyman Seba Beşiktaş Kulübü’ne çok şeyler verdi, çok şeyler yaptı. Bugün Fulya’yı, Nevzat Demir Tesisleri’ni hep kendisinin özverisiyle aldık. Acil şifalar diliyorum, çünkü durumu çok iyi değil, hep dua edelim onun gibi güzel bir insana…”