Avrupa ikinciliği…

Kara Kartal’ın Bayan Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup finalinde Zarechie Odintsovo’ya 3-1 yenildi ve kupayı ikinci olarak tamamladı.

Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan final maçını; Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Futbol Dış Transfer, Dış İlişkiler ve Boks Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, Voleybol, Hentbol, Bedensel Engelliler, Jimnastik, Atletizm, Satranç, Briç Şubeleri ile BJK Eğitim Kurumlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ve Genel Koordinatörü Levent Çifter mücadeleyi tribünden takip ettiler.

Beşiktaş karşılaşmaya; Paula Nizetich, Dicle Babat, Ayça İhtiyaroğlu(L), Seda Eryüz, Selime İlyasoğlu, Gabriela Koeva ve Marina Tumas ile çıktı.

Maçtaki ilk sayıyı Selime ile bulduk. Hücumlardan eli boş dönüp geri düşen Beşiktaş daha sonra toparlanmasını bildi ve teknik molaya 8-7 önde girdi. Beşiktaş mola dönüşü skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı(11-14). Farkı kapatamayan siyah-beyazlılar, ikinci teknik molaya 12-16 geride gitti. Mola sonrası 5 sayıya kadar çıkan farkı takım eritmeyi başardı(18-20). Son bölümü çekişmeye sahne olan ilk seti Beşiktaş 25-20 kaybetti(0-1).

İkinci sette ilk sayıyı Nizetich ile kazandık. Sete hızlı bir giriş yapan siyah-beyazlılar skoru 4-0’a getirdi. Başarılı bir savunma yapan Beşiktaş ilk teknik molaya 8-2 önde gitti. Etkili oyununu mola dönüşünde de sürdüren Beşiktaş farkı 10’a çıkardı(13-3). Üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılar, ikinci teknik molaya 16-6 önde girdi. İlerleyen bölümde rakibine kolay sayılar veren Beşiktaş üstünlüğünü korumasını bildi ve seti 25-23 kazandı(1-1).

Üçüncü sete takım düşük tempoda girdi(1-3). İlerleyen bölümde oyuna denge getiren siyah-beyazlılar farkı kapatsan da ilk teknik molaya 7-8 geride gitti. Moladan sonra skoru lehine çeviremeyen takım ikinci teknik molaya 14-16 geride girdi. Mola dönüşü temposunu artıran Beşiktaş skora denge getirdi(17-17). Kalan bölümü büyük çekişmeye sahne olan seti siyah-beyazlılar 23-25 kaybetti(1-2).

Beşiktaş dördüncü setin başında rakibinin sayılarına engel olamadı(0-4). Bu sette ilk sayıyı Tumas ile bulduk. Beşiktaş daha sonra toparlansa da teknik molaya 6-8 geride gitti. Oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Beşiktaş ikinci teknik molaya 8-16 geride girdi. Bayan Voleybol Takımının son bölümdeki çabaları yeterli olmayınca Zarechie Odintsovo seti 25-19 maçı da 3-1 kazandı.

Bayan Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup’ı ikinci olarak tamamladı.