Cumhuriyet Caddesi yenilendi

Cumhuriyet Caddesi’ni yenilendi… Baştan aşağıya yenilendiği ifade edilen Cumhuriyet Caddesi, 27 Mart’ta açılışı gerçekleşti.
27 Mart 2014 Perşembe günü saat 15.00’te, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla yenilenen Cumhuriyet Caddesi hizmet vermeye başladı.

Cumhuriyet Caddesi’nin yeniden düzenlenen meydanının artık daimi konukları var. Heykeltraşlar Hüseyin Suna, Ferit Özşen ve Önder Büyükerman sonsuza denk yaşamaları için yazar, ressam ve Türk filmlerinin unutulmaz sanatçılarının heykellerini yonttu. Türkan Şoray, Adnan Çoker, Hasan Pulur, Tuncel Kurtiz ve Tarık Akan’ın heykelleri bu meydanda… Bu önemli isimlerin heykellerinin yanı sıra 11 adet Kurtuluş Savaşı Rölyefi de Cumhuriyet Caddesi’ndeki yerini aldı.

Yeni Bisiklet Yolu

Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yeni bisiklet yolu çalışmasını da duyurdu. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri çalışmaları ile ilgili şu detayı aktarıyor:
“Kenti daha yeşil, daha sağlıklı bir hale getirmek için Beşiktaş Belediyesi çalışmaya devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki yeni bisiklet yolu da bu adımlardan birisi. Ayrıca İstanbul’un en çok yeşil alana sahip ilçelerinden biri olan Beşiktaş, parklarına bir yenisini daha ekledi.”