Topbaş duruşmalara gitmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu 20 tutuksuz sanığın, metrobüs alımlarında ‘görevi kötüye kullandıkları’ iddiasıyla açılan davanın 4. duruşması görüldü.
Avukatının, duruşmaya katılmama sebebini “Müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Yoğun bir gündem içerisindedir” sözleriyle açıkladığı Kadir Topbaş, aynı saatlerde horon teperken çekildiği fotoğrafları twitter’de paylaştı.
Hakim ile Kadir Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer arasındaki diyalog duruşmaya damgasını vurdu. Hakim Mustafa Erdoğan, Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer’e “Müvekkiliniz neden duruşmalara gelmiyor? Biz kötü insanlar mıyız? Mahkeme kötü bir yer mi? Kılık kıyafetimiz de yerinde. Niye gelmiyor ki mahkemeye?” diye sordu.
Avukat Fahri Biçer ise “Müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Yoğun bir gündem içerisindedir. Eğer mahkeme tarafından verilecek ara bir tarihte müvekkilimizi getirip dinlettirebiliriz. Ya da mayıs ayında davetiye ile çağrılırsa müvekkilimizi getiririz” dedi.

duruşma ertelendi

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılamayan Topbaş’ın mazeretinin kabulüne karar veren mahkeme hakimi, Sanık Topbaş adına son kez duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmasına, davetiye tebliğine rağmen gelmediği takdirde zorla getirileceği hususunun davetiyeye yazılmasına hükmetti.
Müşteki CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hakkı Sağlam’ın davaya katılma istemi yönündeki talebinin gelecek oturumda karar verilmesine kararlaştıran mahkeme duruşmayı 3 Haziran’a erteledi.