e-devlet sistemi kolaylığı

Aklınıza takılan e-devlet hakkınızdaki soruların yanıtları hazırlanmış olan yazıda bulabilirsiniz. E- Devlet her geçen gün yeni uygulamalar eklenerek kullanıcılarına daha rahat bir kullanım sunmaya çalışıyor.Veri sorgulamak artık çok kolay eskiden olduğu gibi uzun kuyruklara girip beklemek sona erdi artık her şey’e erişim kolaylaşıyor. e- Devlet şifresiyle istediğimiz işlemi yapabiliriz peki e-Devlet şifresi nedir?, nereden alınır, ne işe yarar? Özel şirkette çalışan yada kamuda çalışan herkes SSK ve SGK’ya mutlaka gidip işlerini halletmek durumunda kalıyor. SSK SGK sorgulama sayfası bir tık kadar uzak. e- Devlet veri sorgulama sistemi artık herşey elinizin altında…
Öte yandan e-devlet sifresi uygulaması haricinde de diğer yapılabilecekler de şöyle sıralanabilir:

CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK
Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.
e- Devlet veri sorgulama sistemi
Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek yada sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor.
Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor?
“PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO”nu yaz 5502’ye kısa mesaj at. SGK Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ NEDEN ÖNEMLİDİR?
SGK Hizmet Dökümü emeklilik hesaplaması için oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede sık sık kontrol yapılarak sigortanın ödenip ödenmediği öğrenilebilmektedir. Bu sayede zamanında duruma müdahale ederek mağdur duruma düşmeden sorunlar önlenebilmektedir. Özellikle çalıştığı yerde bu tür durumlarda sıkıntı çekenler için sorgu sayfası çok önemli bir kaynak ve yardımcıdır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN HANGİ BİLGİLER GEREKLİDİR?
SGK hizmet dökümü nde size ait diğer bilgiler de belirtilmektedir. Ad ve soyadı başta olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabileceğiniz gibi kontrol de edebilirsiniz. Özellikle bu bilgilerin yanlış olduğu kişiler varsa derhal SSK’nın ilgili birimlerine müracaat etmesi gerekir. Çünkü bu sayede olası bir sorun hemen çözülerek daha büyük sorunların oluşması önlenebilir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ ALIMINDA SORUN YAŞANIRSA NE YAPMALIDIR?
SSK Sorgulama hizmeti İnternet tarayıcısı üzerinden yapıldığı için bazı kişiler sorun yaşayabilmektedir. Sayfaların açılmaması, alınan hatalar hizmet dökümünü engelleyen bazı sorunlardır. Bu tür sorunlarla yaşayan kişiler farklı tarayıcılarla sayfaya bağlanmayı deneyerek sorunu çözebilir. Ayrıca İnternet geçmişinin silinerek tekrar giriş yapılması da bir çözüm olabilmektedir.